PES 2020 Sistem Gereksinimleri

Monster Notebook  3 Eylül 2019

HaberlerOyun

Futbol oyunları arasındaki rekabet gitgide kızışırken Konami, elindeki kozları dikkatlice oynamayı tercih ediyor ve PES 2020’yi yepyeni özelliklerle donatıyor. Ünlü futbolcu Andrés Iniesta ile iş birliğine giden Konami, oynanış alanındaki gerçekçiliği daha da artırıyor. Adı artık eFootball PES 2020 olan oyun, interaktif diyalog sistemiyle öne çıkan Master League oyun moduyla oyuncuların eğlenceli saatler geçirmesini sağlıyor. Büyük oranda yenilenen oyunun sistem gereksinimleri de bu doğrultuda değişiklik gösteriyor. Konami’nin açıkladığı tablolara göz atıldığında, eFootball PES 2020’nin işlemciye biraz fazla yük bindireceği tahmin ediliyor. Oyunu akıcı şekilde oynamak ve hem yerel hem de online maçlarda başarı elde etmek için yapımın sistem gereksinimlerini detaylıca öğrenmek gerekiyor.

Yeni Oyun Özellikleri Yüksek Depolama Alanı Anlamına Geliyor

eFootball PES 2020 ile gelen Master League özelliği başta olmak üzere tüm oyun modları, gerek içerdiği diyaloglar gerekse video ve benzeri görsel unsurlar nedeniyle yapımın diskte kapladığı alanın artmasına zemin hazırlıyor. Önceki oyunda 30 GB olan tavsiye edilen depolama alanı yeni oyunla birlikte 40 GB seviyesine yükseliyor. Evet, popüler aksiyon oyunları göz önüne alındığında bu, büyük bir değer gibi görünmese de diskinde yeterli alanı olmayanlar için artan depolama gereksinimi, tatsız bir gelişme.

RAM Konusunda Alt Sınır 4 GB Olarak Belirlenmiş

Konami, sistem gereksinimleri tablosunda, 2020 yılına birkaç ay kalmışken ilginç bir veri sunuyor ve oyunun HD çözünürlükte çalışması için en az 4 GB bellek gerektiğini ifade ediyor. İşletim sistemlerinin bile bundan daha yüksek bellek tavsiye ettiği bir dönemde 4 GB RAM’in oyunun akıcı şekilde deneyimlenmesi noktasında ne denli yeterli geleceği konusunda şüphe ediyoruz. Bu nedenle önerilen sistem gereksinimleri tablosundaki 8 GB RAM’in daha anlamlı bir değer olduğunu savunuyoruz.

Eski Nesil de Olsa Güçlü Bir İşlemci Gerekiyor

Özellikle online karşılaşmalarda oyunların işlemciye yük bindirdiği açık. eFootball PES 2020’nin oyuncu ve top fiziklerinin hesaplanması başta olmak üzere pek çok noktası için yüksek işlem gücü gerekiyor. En azından, yayınlanan sistem gereksinimleri tablolarından bu anlaşılıyor. HD çözünürlük için yayınlanan minimum sistem gereksinimleri tablosundaki işlemciler, Intel Core i5-3470 veya AMD FX 4350, Full HD çözünürlük için önerilen sistem gereksinimleri tablosundaki işlemciler ise Intel Core i7-3770 ya da AMD FX 8350 şeklinde.

Yavaş Ekran Kartlarıyla Akıcı Oyun Deneyimi Olanaksız

Her yeni PES oyununda, grafik cephesini birkaç adım daha ileriye taşıyan Konami, eFootball PES 2020’de de iddialı. PES 2018 ve PES 2019 arasındaki grafik kıyaslamalarında oyuncuların daha ayrıntılı modellendiği ve kıyafetlerinin daha yüksek çözünürlüklü hazırlandığı, saha detaylarının ve ışıklandırmaların PES 2019 lehine olduğu da düşünüldüğünde, yeni oyunun grafik açısından aşama kaydedeceği açık. Buradan hareketle Konami, minimum sistem gereksinimleri tablosunda NVIDIA GTX 670 ya da AMD Radeon HD 7870 ekran kartlarını, önerilen sistem gereksinimleri tablosunda ise NVIDIA GTX 760 veya AMD Radeon R9 270X ekran kartlarının uygun olduğunu belirtiyor.

Monster ile eFootball PES 2020’de Devleşin

Konami’nin yeni futbol oyununu keyifle oynamak için yüksek performanslı bir bilgisayara ihtiyaç olduğu ortada. Eğer eFootball PES 2020’de hem yapay zekâya karşı hem de online ortamdaki rakiplerinize karşı devleşmek istiyorsanız, Monster’ın Abra A5 V15.1.1 15.6″ Gaming Laptop modelini tercih edebilirsiniz. Güncel oyunları yüksek kare/saniye oranlarında çalıştırabilen bilgisayar; Intel Core i5-9300H işlemci, 8 GB DDR4 RAM, 480 GB SSD ve 4 GB bellekli NVIDIA GTX 1650 ekran kartı ile geliyor. Full HD mat IPS ekranı ve RGB LED aydınlatmalı klavyesiyle beklentilerinizin üzerine çıkan model, 2,1 kilogramlık ağırlığıyla oyun keyfinizi her yerde sürdürebilmenize olanak tanıyor.

Doyasıya futbol müsabakaları gerçekleştirmeyi, PES ile gelen yeni oyun modlarıyla keyifli saatler geçirmeyi hedefliyorsanız, 10 Eylül 2019’da yayınlanacak oyun için hazırlıklarınızı tamamlayın ve Monster’ın geliştirdiği oyuncu bilgisayarlarından dilediğinizi hemen edinin.

Paylaş: