Programlama Öğrenebileceğiniz 5 Kod Yazma Oyunu

Monster Notebook  9 Ocak 2021

Oyun

Kaynak sıkıntısı nedeniyle meraklı olsa dahi kod öğrenemeyip hayallerindeki uygulamaları geliştiremeyenlere kıyasla çok daha şanslı konumda olan yeni nesiller için programlama öğrenmek artık hem kolay hem de eğlenceli. Hazırlanan kod yazma oyunları, programlamaya meraklı çocuk ve gençler kadar yetişkinlerin de ilgi odağı olmuş durumda. 

Gelin, kendinizi geliştirip programlamaya adım atabilmenize yardım eden kod yazma oyunlarından beş tanesine birlikte bakalım.

1) CodinGame

Gerçek kodlar yazarak karşılaştığınız bulmacaları ve birtakım güçlükleri aşabildiğiniz oyun benzeri web uygulaması Codingame, programlama oyunları arasında en popüler olanlardan biri. Aralarında JavaScript, C# ve Go gibi onlarca programlama dilini destekleyen Codingame’deki oyunların tematik oluşu ve belirli bir amaca hizmet etmesi, aracı daha eğlenceli hâle getiriyor.

2) TIS-100

Roguelike oyunlarla aranız nasıl? Şayet bu soruya yanıtınız “iyi” ise zorluğuyla birçok programlama meraklısına soğuk terler döktüren TIS-100 size göre olabilir. Programlama oyunları arasında ayrı bir yere sahip olan ve birçoklarına göre benzersiz yapıdaki TIS-100 oyunun sunduğu bulmacaları çözmeniz için düşük seviyede bir assembly dili öğrenmeniz ve bunu uygulamanız gerekiyor.

3) Human Resource Machine

Masabaşı iş hayali kuran programcılık meraklılarının ve keyifli bir programlama oyunu arayanların tercih edebilecekleri Human Resource Machine, görsel programlama yoluyla bulmacalar çözüp mantıksal akış ve bellek yönetimi gerçekleştirebileceğiniz bir oyun. Başlarda kolay gelebilecek Human Resource Machine’in ilerleyen safhalarda doğal olarak zorlaştığını belirtelim.

4) Codecombat

Web uygulaması formundaki bir başka popüler programlama oyunu ise Codecombat. Bireysel kullanım için değerlendirilebildiği gibi öğretmenlerin, öğrencilerine kodlama öğretirken başvurabilecekleri yardımcı araçlardan biri hâline de gelebiliyor. Oyun Geliştirme, Web Geliştirme ve Bilgisayar Bilimi olmak üzere üç ayrı kurs türü bulunan oyun, kod yazmayı öğrenmek isteyenler için ideal yapımlardan biri.

5) Robocode

Neredeyse çeyrek asırdır varlığını sürdüren Robocode, en köklü programlama oyunları arasında yer alıyor. Atari 2600’deki “Combat” ve NES platformundaki “Battle City” oyunlarına aşinaysanız Robocode ilginizi çekecektir. Oyundaki hedefiniz, robot tanklarınızı Java, Scala ve C# gibi gerçek programlama dillerini kullanarak programlamak ve onları başarıya ulaştırmak. Robocode’u tam manasıyla anlamak için eğitim videolarına göz atmanız gerekebilir.

 

Yazılım ve programlama becerilerinizi geliştirirken eğlenmek istiyorsanız, bu programlama oyunları tam size göre. Ancak unutmayın, bu oyunları oynarken yüksek performanslı bir bilgisayara ihtiyacınız olacak. İşte burada Monster Notebook devreye giriyor. Monster Notebook’un güçlü oyun bilgisayarları, bu oyunları sorunsuz bir şekilde oynamanız için gerekli donanıma sahip. Abra, Tulpar ve Semruk serileri gibi yüksek performanslı modellerle, kodlama öğrenmek hiç bu kadar keyifli olmamıştı! Monster Notebook ile hem öğrenin hem de eğlenin.

Paylaş: