PUBG’de Daha İyi Skor Elde Etme Stratejileri

Monster Notebook  3 Mayıs 2024

Oyun

Kıyasıya bir hayatta kalma mücadelesi sunan ve sanılanın aksine yüksek skorlar elde etmenin o kadar da kolay olmadığı PUBG: BATTLEGROUNDS oyununda yalnızca doğru stratejilerle donanmış oyuncular başarılı olabiliyor. Bu noktada, oyuna yeni başlayanların ve oyunda uzmanlaşmak isteyenlerin daha iyi skor elde etme stratejilerini bilmeleri gerekiyor. Eğer hazırsanız, sizi “Chicken Dinner”a bir adım daha yaklaştıracak bilgileri aktarmaya başlayalım ve skor tablosunun zirvesine nasıl tırmanabileceğinizi anlatalım.

PUBG’de Stratejik Pozisyonlama ve Güvenli Bölge Yönetimi Önemli

PUBG’nin temeli, sürekli daralan bir güvenli bölge etrafında dönüyor ve bu da oyuncuları birbirlerine doğru itiyor. Bu nedenle stratejik pozisyonlama ve güvenli bölge yönetimi PUBG’de başarının anahtarlarından birine dönüşüyor. Oyunun kendi içindeki dinamiği, her karşılaşmayı potansiyel bir tehdit ve fırsata dönüştürüyor ve stratejik pozisyon alma, oyuncuların düşmanlarını görmelerini ve gerekirse hızlıca harekete geçmelerini sağlıyor. Güvenli bölgeye yönelik anlayış ise tehlikeli bölgeden kaçınmanıza ve maçın sonuna kadar hayatta kalmanıza yardımcı oluyor.

Oyunda başarılı bir pozisyonlama gerçekleştirmeniz için yüksek yerler ve iyi görüş alanı sunan yapılar hayati önem taşıyor. Zira yüksek konum, geniş bir görüş alanı sağlarken düşman hareketlerini önceden tespit etme şansınızı da artırıyor. Fakat yüksek yerler aynı zamanda dikkat de çekiyor ve savunmasız kalmanıza da zemin hazırlayabiliyor. Bu yüzden, yüksek yerlere yerleşirken çevrenizi sürekli gözlemlemeniz ve potansiyel tehditlere karşı hazırlıklı olmanız öneriliyor.

Güvenli bölge yönetiminin de stratejik planlamanın önemli bir parçası olduğu biliniyor. Güvenli bölgenin sınırlarında kalmanız, sizi genelde uçlarda tutuyor ve düşmanlarınızı önünüzde konumlandırıyor. Burada şunu belirtmek lazım; bu stratejinin, sizi son çemberde daha fazla çatışmaya zorlama ihtimali bulunuyor. Güvenli bölgeye erken girmeniz ve merkeze yakın bir yerde konumlanmanız, hareket etme konusunda size serbesti sunuyor ama bu, diğer oyuncularla daha erken karşılaşmanıza da neden olabiliyor. Güvenli bölgeye geçiş yaparken araç kullanmanızın kritik bir faktör olduğunu belirtmemiz gerekiyor. Araçlar, büyük mesafeleri hızla kat etmenizi sağlıyor lakin araçların çıkardığı gürültüler, sizi, düşmanlar tarafından tespit edilebilir kılıyor. Araç kullanırken varış noktanızı dikkatlice seçmeniz ve mümkünse düşman gözlem noktalarından uzak kalmanız tavsiye ediliyor.

Silah ve Ekipman Seçimine Her Karşılaşmada Dikkat

PUBG oynarken silah ve ekipman seçiminiz, savaş alanında hayatta kalmanızı ve rakiplerinizi mağlup etmenizi sağlayacak en önemli unsurlar arasında yer alıyor. Doğru silah ve ekipman kombinasyonunu yakalamanız, farklı oyun senaryolarında size daha iyi skor kazanımı olarak geri dönebiliyor. Bu konuyla ilgili olarak şu yöntemleri izlemeniz öneriliyor:

Silah Dengelemelerini Takip Edin: PUBG, zaman içinde silah özelliklerinde düzenlemeler yaparak oyunun dengesini koruyor. Bu nedenle, hangi silahların oyunun güncel meta’sı içinde öne çıktığını, hangi merminin hangi oranda hasar verdiğini anlamanız/öğrenmeniz amacıyla güncellemeleri takip etmeniz önem kazanıyor. Bu süreçte oyunun güncelleme notlarını okumak, topluluk yazışmalarını incelemek ve popüler PUBG yayıncılarını takip etmek gibi yöntemler tercih ediliyor.

Silah ve Modifikasyon Uyumu Önemli: Silahların performansı, silahlara takılan modifikasyonlarla önemli ölçüde değişebiliyor. Örneğin, M416 gibi saldırı tüfeklerinin modifikasyon yelpazesi geniş olduğundan oyunculara, çeşitli çatışma senaryolarında kendilerine esneklik sağlayan için uyarlama yapma esnekliği sunuyor.

Ekipman Seçimine Özen Gösterin: Sis ve el bombalarının yanı sıra tıbbi malzemelerin de stratejik kullanımının, PUBG’deki başarınız için kritik önem arz ettiğini unutmamanız gerekiyor. Bu noktada daha iyi ekipmanlar bulmak adına haritanın yüksek riskli bölgelerini ziyaret etmeniz ya da drop zone’larını bu doğrultuda seçmeniz tavsiye ediliyor.

Bunların haricinde PUBG’yi eğer solo olarak değil de takım olarak oynamayı tercih ediyorsanız, takım içi iletişim, takım içi rol dağılımı ve önceden belirlenmiş takım tabanlı yaklaşımlarla PUBG’de daha iyi skor elde etmeniz mümkün hâle geliyor. Tabii elinizin altında “canavar” gibi bir bilgisayar varsa, karşılaşmalardan yüksek skorla ayrılmanız daha da kolaylaşıyor zira yüksek kare/saniye değerlerinde oyun oynayabilmenizi sağlayan Monster imzalı Abra, Tulpar ve Semruk oyun bilgisayarları, rakiplerinizi anında görüp refleksiz hamleler yapabilmenize imkân tanıyor. 

 

Sıkça Sorulan Sorular

  1. PUBG’de En Çok Puan Nasıl Alınır?

    • PUBG’de yüksek puan almak için düşman öldürmek, uzun süre hayatta kalmak ve takım arkadaşlarınızı iyileştirmek önemlidir. Maç sıralaması ve katılım aktivitesi de puanınızı artırır.
  2. PUBG Mobile Neye Göre Puan Veriyor?

    • PUBG Mobile, oyunculara öldürme sayısı, hayatta kalma süresi ve takım oyunu gibi faktörlere göre puan verir. Yüksek performans göstermek ve son çemberlere kalmak puanlarınızı artırır.
  3. PUBG’de Rütbesiz Ne Demek?

    • PUBG’de ‘rütbesiz’ mod, oyuncuların resmi sıralama sisteminden etkilenmeden oyun oynayabilecekleri bir modu ifade eder. Bu modda, performansınız genel rütbenizi etkilemez.
  4. PUBG Rütbe Nasıl Alınır?

    • PUBG’de rütbe almak için sıralı maçlarda oynamanız ve başarılı performans sergilemeniz gerekiyor. Kazanılan maçlar ve yüksek skorlar, rütbenizin yükselmesine katkı sağlar.
  5. PUBG Sıralamaya Nasıl Bakılır?

    • PUBG’de sıralamanızı görüntülemek için ana menüden ‘Kariyer’ ve ‘Sıralama’ seçeneklerine gidin. Burada kendi rütbenizi ve dünya çapında diğer oyuncularla kıyaslamalarınızı görebilirsiniz.
Paylaş: