PUBG’de Otomobil ve Araç Kullanımı: Avantajları ve Riskleri

Monster Notebook  31 Ocak 2024

Oyun

Çevrim içi oyun dünyasında macera arayanların ve rekabetin tozunu attırmak isteyenlerin yıllardır vazgeçilmez favorisi olan PUBG, karşısına çıkan rakiplerine karşın popülaritesinden bir şey yitirmiyor. Oyuncuların, stratejik zekâlarıyla kazanma yarışına girdikleri bu amansız mücadelede hiç şüphesiz en can alıcı noktalardan biri, araç kullanımı oluyor. Devasa savaş alanında silahlı savaşlarla birlikte motor gürültüsünün de hayatta kalma uğraşının bir parçası olmasını sağlayan PUBG’de, araç kullanımının avantajları kadar dezavantajları da bulunuyor. Dilerseniz gelin, oyun içinde gaz pedalına basmadan önce araçların sizi zafere mi taşıyacağı yoksa hezimete mi götüreceği konusunda öngörü sahibi olmanıza yardım edecek yazımıza başlayalım.

PUBG’de Araçlar Hem Hızlı Hem de Öfkeli

Oyunun en son sürümünde 24 farklı kara aracı mevcut ve özel durumlar haricinde bu kara araçlarını savaş stratejinize dâhil edebildiğiniz takdirde araçlar, size büyük avantaj sağlayacaktır. Üç farklı senaryo üzerinden kara araçlarını değerlendirelim.

  • Hızlı Kaçışın Anahtarı: Bildiğiniz gibi PUBG’de hız, hayatta kalmanın en önemli yollarından biri. Mirado gibi hız canavarları, sizi, tehlikeli bölgelerden hızla uzaklaştırır. Ama dikkat, bu hızlı araçlar off-road için hiç de uygun değil. Zira Miramar’ın tozlu yollarında bir Mirado’yu Mustang gibi kullanmaya kalkarsanız kendinizi bir anda palmiye ağaçlarının tepesinde bulabilirsiniz.
  • Güçlü Bir Koruma Kalkanı: UAZ ve BRDM-2 gibi zırhlı araçlar, sizi, düşman ateşinden korur. Özellikle UAZ, Erangel’in sert arazisinde bile sizi güvende tutarken BRDM-2 ise su üzerinde de ilerleyebilir. Fakat bu zırhlı devlerin düşmanların dikkatini kolayca çekebildiğini unutmayın. Oyun stratejiniz içinde görünmez olma gibi taktikler varsa, bu araçlar sizin için pek uygun olmayabilir.
  • Depolama Alanı: Âdeta hareketli bir depo olarak konumlanan ve Taego haritasında yer alan Porter, gereksinim uyduğunuz bandaj ve enerji içecekleri de dâhil her şeyi saklayabilmenizi sağlar. Fakat, Porter’ın patlaması durumunda, tüm bu malzemeleriniz de havaya uçabilir. Savaş stratejinizi belirlerken tüm yumurtaları bir sepete koymaktan kaçının.

Risk Almayanın PUBG’de Yeri Yok: Gazla ya da Yaya Kal

Her birinin kendine göre öyle veya böyle bir avantajı olan araçların riskleri de yok değil. Savaşın en civcivli yerinde bulduğunuz bir aracın direksiyonuna geçip gazlamadan önce belki şu üç durumu bilmek isteyebilirsiniz.

  • Gürültü Yapmak Sorun Yaratabilir: Araçlar, bilhassa motor sesleriyle düşmanlara âdeta “Buradayım!” diye bağırır. Örneğin Mirado’nun motor sesi, düşmanları mıknatıs gibi size doğru çekebilir. Eğer savaş stratejiniz, sessizlik üzerine kuruluysa bu hızlı arabaları bir kenara park etmenizi öneririz.
  • Kontrolsüz Güç, Güç müdür?: Gerçek hayatta olduğu gibi PUBG dünyasında da hızlı araçların kontrolü, biraz zordur. Motosikletler ve buggy yapısındaki araçlar, özellikle yan koltukta bir yolcu varsa, dengenizi kaybetmenize neden olabilir. Her ne kadar “Ben profesyonel bir sürücüyüm,” diyecek olsanız da direksiyona oturmadan evvel iki kez düşünün.
  • Bazı Araçlar Yakıtı “İçiyor”: Zırhlı ve doğal olarak ağır araçlar, yakıtı beklediğinizden hızlı tüketebilir. UAZ ve BRDM-2 gibi araçlar, yakıt istasyonlarına sık sık uğramanızı gerektirebilir. Yani, “Benim aracım çok ekonomik,” diyorsanız, yakıt düşmanı araçlar, sizin için uygun olamayabilir.

PUBG Oynarken Bunları Aklınızda Bulundurun

  • Araç Seçimi Önemli: Aracınızı, haritanın yapısına ve oyununuzun stratejisine göre seçin. Erangel’de UAZ mı daha iyi olur yoksa Miramar’da bir Mirado mu, bunun kararını siz vereceksiniz.
  • Sürüş Becerilerinizi Geliştirin: Araç kullanırken dikkatli olun, özellikle dar alanlarda ve düşman ateşi altındayken azami dikkatle hareket edin. Bir anlık dikkatsizlik ve beraberinde gelen hata, sizi ve takımınızı tehlikeye atabilir.
  • Yakıt Yönetimini Değerlendirin: Uzun seyahatler için yeterli miktarda yakıtınız bulunduğundan emin olun. Yakıt canlarını toplamak, uzun süreli hareketlilik için hayati önem arz eder.

Siz de çevrim içi dünyadaki rakiplerinizi, birer birer alt etmek istiyor ve bu süreçte, “canavar” gibi oyununuza eşlik edebilecek bir “canavar” arıyorsanız, Monster imzalı; Abra, Tulpar ve Semruk oyun bilgisayarları sizi bekliyor.

 

Paylaş: