PUBG’de Silah Modifikasyonları ve İyi Kullanımı

Monster Notebook  1 Nisan 2024

Oyun

Steam’de ücretsiz hâle gelmesiyle zaten yeterince sıkı olan rekabetin iyiden iyiye zirveye çıktığı PUBG: BATTLEGROUNDS oyununda zafer, yalnızca yüksek hızlı refleksleriniz ve taktiksel zekânızla değil silahlarınızı doğru şekilde modifiye etmeniz ve etkin şekilde kullanmanızla geliyor. Zira kaynakların sınırlı olduğu savaş ortamında tek bir mermi bile hayatta kalmanızı ya da oyundan elenmenizi belirleyebiliyor. İşte tam bu noktada, PUBG oynarken silah modifikasyonlarının inceliklerini öğrenmeniz ve oyunun güncel metasına uygun silah ve silah eklentilerinin hangileri olduğunu bilmeniz önem kazanıyor. Gelin, bu yazımızda konunun ayrıntılarına bakalım.

PUBG’de Silah Modifikasyonunun Temelleri

PUBG’de silah modifikasyonları, silahınızın performansını çeşitli yollarla iyileştirmenize olanak tanıyor ve iyileştirmeler; daha iyi nişan alma, daha az geri tepme, daha hızlı mermi atış hızı ve daha sessiz atışları kapsıyor. Oyunda silahınıza ekleyebileceğiniz modifikasyonlar arasında; dürbünler, namlu takviyeleri, şarjörler, dipçikler ve susturucular yer alıyor; her bir modifikasyon ise belirli bir ihtiyaca hizmet ederek savaş alanındaki performansınızı doğrudan etkiliyor.

Dürbünler

Uzak mesafedeki durağan ya da hareketli hedefleri vurmanızı kolaylaştıran dürbünler; 2x, 4x, 6x ve 8x gibi çeşitli yakınlaştırma seviyeleri sunar. Seçiminiz, genellikle kişisel tercihinize ve oyun stilinize bağlıdır. Ancak orta mesafe çatışmaları için 4x dürbün ideal olduğunu söyleyebiliriz. Eğer uzun mesafelerde dürbün kullanacaksanız 6x veya 8x oranlarını tercih edebilirsiniz.

Namlu Takviyeleri

Çatışmalarda size avantaj kazandıracak namlu takviyelerini, üç başlıkta kısaca anlatabiliriz:

  • Compensator: Geri tepmeyi azaltır ve daha stabil atışlar gerçekleştirmenizi sağlar.
  • Flash Hider: Ateş ederken namlunun ucundan çıkan ışığı azaltıp düşmanlarınızın sizi fark etmesini zorlaştırır.
  • Suppressor: Atış esnasında silahtan çıkan sesleri azaltır ve konumunuzu ele vermenizi önler.

Şarjörler

Daha önce belirttiğimiz gibi tek bir merminin bile önem kazandığı karşılaşmalarda sizin için önemli unsurlardan biri olan şarjörler için elde edebileceğiniz takviyeleri de üç başlıkta anlatalım:

  • Extended Mag: Silahınızın mermi kapasitesini artırıp daha uzun süre yeniden şarjör doldurmadan ateş etmenizi sağlar.
  • Quickdraw Mag: Şarjör değiştirme hızınızı artırır.
  • Extended Quickdraw Mag: Çetin maçlarda kullanmak isteyeceğiniz bu takviye silahınızın hem mermi kapasitesini artırır hem de şarjör değiştirme hızınızı iyileştirir.

Diğer Silah Eklentileri

Oyun esnasında değerlendirebileceğiniz silah modifikasyonları ve takviyeleri bunlarla sınırlı değil:

  • Tactical Stock: Silahınızın geri tepme kontrolünü ve nişan alma hızınızı iyileştirir.
  • Cheek Pad: Keskin nişancı tüfeklerinin geri tepmesini ve nişan alırken yaşayacağınız sarsıntıyı asgari düzeye indirir.
  • Grip Çeşitleri: Vertical (dikey) ve Angled (açılı) grip olmak üzere iki çeşittir. Dikey grip, geri tepmeyi azaltırken açılı grip nişan alma hızınızı yükseltir.
  • Laser Sight: Nişan almadan ateşleme (hip atış) doğruluğunu artıran laser sight, özellikle kapalı alanlarda, düşük ışık koşullarında ve yakın çatışmalarda işinize yarar.
  • Red Dot Sight: Silahınıza düşük büyütme oranı sunan ve hızlı nişan almanıza imkân tanıyan modifikasyon, merkezinde kırmızı bir nokta bulunan açık bir nişan penceresi sağlar. Hızlı hedef almanıza ve düşmanlarınızı kolayca takip edebilmenize olanak verir.
  • Holographic Sight: Red dot sight gibi düşük büyütme oranı sağlarken daha karmaşık bir nişan deseni bulunan holographic sight, kısa mesafeli çatışmalarda kullanmanız için idealdir.
  • Canted Sight: Silahınıza ikinci bir nişan alma mekanizması eklemenize olanak tanıyan canted sight, silahınızın ana dürbününün yakınlaştırma seviyesi yüksekken yakın mesafe çatışmaları için hızlı bir alternatif hâline gelir.
  • Bullet Loop: Hem keskin nişancı (sniper) hem de bazı avcı tüfekleriyle birlikte değerlendirebileceğiniz bullet loot, silahı doldurma süresini hayli azaltır. Eğer keskin nişancı tüfeğini, aksiyon anlarında daha etkin kullanma niyetindeyseniz, bullet loop’tan yararlanabilirsiniz.
  • Choke: Nostaljik bir Sepultura şarkısının adı olmasının yanı sıra kullandığınız av tüfeğinin saçma dağılımını daraltıp menzilini artıran choke, uzağınızdaki hedeflerde av tüfeğinizi dilediğiniz gibi kullanmanızı sağlar.
  • Duckbill: Yine av tüfeğinizle kullanabileceğiniz duckbill, namludan çıkan saçmaların dikey dağılımını genişletip yatay dağılımını daraltır ve kapalı alanlarda çok sayıda düşmana karşı üstünlük kurmanıza yardımcı olur.

PUBG’de Pratik Silah Modifikasyonu Stratejileri, İyi Kullanımın Anahtarı

Şimdiye kadar silah modifikasyonlarının temellerini ve bunların savaş alanındaki önemini inceledik ancak bu modifikasyonları ne zaman ve nasıl kullanacağınızı bilmeniz, PUBG’deki başarınızı doğrudan etkileyebilir. Dilerseniz şimdi, oyununuzun seviyesini yükseltecek, -laf aramızda rakiplerinize de kök söktürecek- pratik stratejilere ve ipuçlarına geçelim.

  • Duruma Göre Modifikasyon Seçin: Kısa mesafe çatışmaları için hızlı nişan alma imkânı sunan red dot veya holographic sight modifikasyonlarını, uzun mesafeler için ise 4x veya daha yüksek yakınlaştırma sunan dürbünleri kullanın. Düşmanlarınızı, sizi duymadan etkisiz hâle getirmeyi planlıyorsanız, saldırı tüfekleri ve keskin nişancı tüfeklerinize mutlaka susturucu takın.
  • Silahınızı Görevinize Uyarlayın: Takım olarak oynarken farklı görevler ve roller için silahlarınızı modifiye etmekten çekinmeyin. Bir oyuncu uzun mesafede, keskin nişancı tüfeği ve susturucu kullanırken diğer bir oyuncu kısa mesafe çatışmaları için hızlı ateş eden bir SMG veya av tüfeği seçebilir.
  • Hareket Hâlindeyken Modifikasyona Hazır Olun: Oyunun ilerleyen safhalarında, çatışma alanlarının değişkenliğine de bağlı olarak modifikasyonlarınızı değiştirmeye hep hazır olun. Örneğin, daralan bir oyun alanı, daha kısa mesafe çatışmalarını da beraberinde getireceği için yakınlaştırma oranı düşük nişan eklentilerine geçiş yapın.
  • Karşılaşmalarınızı Kaydedin ve Tekrar İzleyin: PUBG’de deneyim kazanmanız, başarıya giden yolda çok önemlidir. İşte tam bu nedenle oyunlarınızı kaydedin ve yeniden izleyin. Hangi silah ve modifikasyon kombinasyonlarının sizin için en etkili olduğunu analiz edin. Ayrıca başarılı oyuncuların maçlarını izleyerek hangi modifikasyonları tercih ettiklerini ve bu seçimlerin stratejileriyle nasıl uyum sağladığını da öğrenebilirsiniz.

Size, herkesin bilmediği bir stratejiden daha bahsedelim. Oyunun yoğun çatışma içeren anlarında, elinizin altında bir “canavar” olsun ve ondan destek isteyin. Monster imzalı; Abra, Tulpar ve Semruk ailesindeki “canavar” oyun bilgisayarları, PUBG mücadelelerinizin mutlak galibiyetle sonuçlanmasını sağlayacak kadar güçlü.

Paylaş: