PUBG’de Uçağın İzini Sürmek: Drop Alanını Belirleme

Monster Notebook  5 Nisan 2024

Oyun

PUBG’nin kaotik düzenine dâhil olurken uçaktan atlayarak yalnızca yer çekimine değil çevrim içi dünyadaki rakiplerine karşı da meydan okuyan yüz binlerce oyuncu, her gün Steam platformunda bir araya gelip kozlarını paylaşıyorlar. Ancak sayısı binlerle ifade edilen oyuncuların birçoğu, drop alanı belirleme konusunda daha farklı stratejiler izleyerek rakiplerinden birkaç adım öne geçebiliyorlar. Dilerseniz gelin, bu defa PUBG: BATTLEGROUNDS oyununda uçağın izini sürme konusuna değinelim ve risk-ödül sisteminin derinliklerine göz atalım.

PUBG’de Uçağın Rotasını Anlamak: Planlama ve Strateji

Deneyim, etkili silah ve ekipman kullanımı gibi konular, PUBG’de başarıyı getirse de bazen zaferin anahtarı, gökyüzünde saklı olabiliyor zira uçağın rotası, savaş alanındaki kaderinizi çizebilir. Burada, rotayı anlamanız ve ona göre bir plan yapmanız gerekir. Uçağın yolu, haritanın üzerinden geçtiği çizgi, potansiyel iniş noktalarınızı belirler. Uçağın rotası üzerindeki popüler noktalar, genellikle en kaliteli ekipman ve silahların bulunduğu yerleri temsil eder fakat aynı zamanda en büyük çatışmaların da merkezi, bu noktalar olur çünkü kıyasıya rekabette geriye düşmek istemeyen oyuncular, kaliteli silah ve ekipman loot’lamak adına buraları seçerler. Şayet risk seviyorsanız, bu bölgeler tam da sizin mekânınız ama unutmayın; büyük risk, beraberinde büyük ödül de getirebilir. PUBG’de uçağın hâlihazırdaki uçuş rotasının uzağında, nispeten tenha alanlara atlayış yapmanız, ilk etapta size güvenli bir alan sağlar. Oyunun başlarında sükûnet arayanlar için ideal olan bu yöntem, haritanın daha sessiz bölgelerindeki -görece zayıf- kaynakları toplamanıza ve peyderpey güçlenmenize de olanak tanır.

Uçağın rotasını anlamanız ve plan yapmanız, alternatif planlara da sahip olmanızı gerekli kılar. Bu nedenle uçuş yolu üzerindeki birkaç potansiyel iniş noktasını önceden belirlemeniz ve son anda, diğer oyuncuların hareketlerine göre kararınızı değiştirebilecek kadar esnek olmanız önerilir. Daha az kalabalıklıktaki bir bölgeye atlamanız, beklenmedik avantajlar getirebilir. Unutmayın, PUBG’de başarıya giden yol esneklikten, iyi gözlemden ve doğru anda yapılan akıllıca kararlardan da geçer. Eğer oyunu, takım hâlinde oynuyorsanız; arkadaşlarınızla ortak karar almaktan, arkadaşlarınızı takip etmekten ve iletişim araçlarını kullanmaktan çekinmeyin.

Risk ve Ödül: İniş Bölgelerini Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Kıran kırana mücadelelerin gerçekleştiği PUBG savaş alanındaki hayatta kalma sürecinde iniş bölgesi seçiminiz, zaferinizi belirleyebilecek stratejik bir karara pekâlâ dönüşebilir. Ne var ki bu karar, size galibiyeti getirebilecek bir hamleye de dönüşebilir, henüz oyunun başlarında savaş alanına veda etmenize de yol açabilir. Buradan hareketle, iniş bölgelerini seçerken bazı noktalara dikkat etmeniz gerekir.

Popüler Bölgelerin Cazibesi ve Tehlikesi: Yüksek kaliteli loot içeren bazı bölgeler, oyuncular için cazibe noktasına dönüşebilir. Okul, Askerî Üs ya da Pochinki gibi alanlar, iyi silah ve ekipmanlar bulundurur fakat yoğun çatışmalara da ev sahipliği yapar. Bu bölgelere iniş yapmanız, oyunun ilk dakikalarından itibaren yüksek tempolu mücadeleler yapmanız anlamına gelebilir. Eğer genel hatlarıyla saldırgan oyun tarzınız varsa bu riski göze alabilirsiniz. Daha uzun süre hayatta kalmayı ve oyunun sonuna kadar rekabette kalmayı hedefliyorsanız, düşük popülerlikteki bölgeleri tercih etmeniz daha doğru olabilir.

Uzak Bölgelerin Sakinliği: Haritanın uzağında kalan, uçağın rotasından uzak bölgeler genellikle daha az oyuncu içerir. Böylesi alanlar, sakin bir başlangıç yapmanıza olanak verir ve çatışmalara hazırlanmanız açısından size zaman tanır. Loot kalitesi, merkezî bölgelere göre daha düşük kalabilir ama stratejik looting ve pozisyon alma yöntemleriyle bu dezavantajı bir avantaja dönüştürebilirsiniz. Ayrıca, bu bölgelerden merkeze doğru ilerlerken yolda daha iyi ekipmanlar bulma şansınız da olabilir.

Güvenli Bölgeye Erişim: İniş yaptığınız bölgenin, haritanın daralma dinamiklerine ve güvenli bölgenin olası konumlarına göre stratejik bir yerde olması önemlidir. Araç spawn noktalarına yakın olmanız, size büyük bir avantaj sağlar. Zira araçlar -biraz gürültü çıkarsa da- güvenli bölgeye hızlı bir şekilde ulaşmanızı mümkün kılar ve muhtemel çatışmalardan kaçınmanıza yardım eder.

Yükseklik Avantajı: Yüksek yerlere iniş yaparak çevrenizi gözlemleme ve düşmanlarınıza karşı üstün bir konum alma şansı yakalayabilirsiniz. Fakat bu bölgeler genellikle daha açıkta olduğundan, iniş yaparken ve ilk loot sürecinde dikkatli olmanız önerilir.

Uyum ve Esneklik: Üzerine uzun uzun düşündüğünüz en iyi planlarınızı bile beklenmedik durumlar karşısında değiştirmek zorunda kalabilirsiniz. Bu nedenle birden fazla potansiyel iniş bölgesi belirleyin ve oyunun başındaki gözlemlerinize göre esnek davranın. Daha önce de belirttiğimiz gibi rakiplerinizin hareketlerini ve uçağın rotasını dikkate alarak son dakikada planınızı değiştirecekmiş gibi hazırlıklı olun.

Canavarın Gücü: İniş alanını belirleme sürecinde oluşturacağınız stratejiler kadar ne tür bir bilgisayar ile PUBG oynadığınız da son derece önemlidir. Elinizin altında Monster imzalı Abra, Tulpar veya Semruk serisi bir oyun bilgisayarı varsa, hiç tereddüt etmeden en zorlu bölgelere atlayış gerçekleştirebilir, rakiplerinizi teker teker saf dışı bırakarak karşılaşmanın mutlak galibi hâline gelebilirsiniz.

Paylaş: