Rainbow Six Siege Sistem Gereksinimleri

Monster Notebook  16 Haziran 2023

Oyun

Rekabetçi oyun dünyasına apayrı bir soluk getirirken kendinden önce gelen seri oyunlarına kıyasla çok daha yüksek oranda bilinirlik kazanan Tom Clancy’s Rainbow Six Siege, çıkışının sekizinci yılında popülerliğinden bir şey yitirmiş değil. Ünlü Amerikalı yazar Tom Clancy’nin 1998 yılında attığı tohumlardan filizlenen ve bugüne kadar gelen serinin en güçlü üyesi Siege, yalnızca Steam’de, günlük ortalama 50 bin kişilik oyuncu kitlesiyle bu platformda en çok oynanan 20 oyun arasına adını yazdırıyor. Peki, yıllardır bu kadar geniş kitlelerce oynanan Rainbow Six Siege’in sistem gereksinimleri nasıl? Gelin, birlikte bakalım.

Yapımın Orijinal Platformu Windows 7

Windows 10 işletim sistemiyle aynı yaşta olan Rainbow Six Siege, 2015 yılında doğrudan doğruya Windows 7 işletim sistemi için yayımlanmıştı. Ancak bu süre zarfında oyuna gelen güncellemeler, yapımı, Windows 10 ve Windows 11 işletim sistemleri için de uygun hâle getirdi. Kısacası, var olan güncel işletim sisteminizle bundan yıllar evvel çıkmış oyunu sorunsuz şekilde deneyimleyebilirsiniz.

Yüksek Kare/Saniye Oranları İçin Güçlü İşlemci Şart

Rekabetçi oyunlarla vakit geçiren ve rakiplerinin önüne geçmek amacıyla güçlü donanım bileşenlerine sahip canavar gibi oyun bilgisayarlarından yardım alan oyuncular, Rainbow Six Siege için sunulan minimum ve önerilen sistem gereksinimleri listesindeki bazı bileşenleri önemsemiyor. Zira oyunun asgari şartlarda çalışmasını sağlayan ve bugün baktığımızda, güncelliğini yitirdiğini gördüğümüz listede, Intel Core i3-560 gibi 13 yıllık bir işlemci duruyor. Eğer yüksek performanslı bir ekran kartınız varsa ve Siege oynarken işlemcinizin ekran kartınıza darboğaz yapmasını istemiyorsanız, daha güncel bir işlemci edinmenizi ya da bu işlemcileri bulunduran oyun bilgisayarlarına yönelmenizi öneririz.

Ne Kadar Yüksek RAM, O Kadar Sorunsuz Oyun Süreci

Oyunun, minimum sistem gereksinimleri listesinde belirtilen 6 GB RAM, 2015 yılı ve Windows 7 işletim sistemi için yeterli olabilse de bugün geldiğimiz noktada yalnızca işletim sistemi bile kendi başına bu değeri rahatlıkla tüketebiliyor. İşte tam bu noktada önerilen sistem gereksinimleri listesindeki 8 GB RAM devreye giriyor ancak yapım, yaklaşık 9 GB RAM üzerinde çalışıyor. Monster Notebook Blog sayfalarında sıklıkla belirttiğimiz gibi oyun sürecinde ne kadar yüksek RAM’li bir oyun bilgisayarı kullanırsanız, o kadar sorunsuz bir oyun süreci yaşayabilirsiniz.

Güçlü Bir Ekran Kartıyla Grafik Ayarlarını Düşürmeye Gerek Yok

Çevrim içi arenalarda, rakiplerinin her bir hamlesini, hiçbir gecikme ya da takılma olmadan görebilmek ve ona göre hamle yapmak adına ilgili oyunlardaki grafik ayarlarını, en düşük seviyeye indirerek birkaç yüz fps ile oyun oynayanlar, Rainbow Six Siege oynarken de bu yolu izleyebiliyor. AnvilNext 2,0 oyun motoru üzerine inşa edilen ve en az, sistem gereksinimleri listelerindeki kadar mütevazı ekran kartlarında bile iyi çalışan oyun, NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti gibi ekran kartlarında, Full HD (1080p) çözünürlükte ve yüksek grafik detay seviyesinde 300+ fps ile oynanabiliyor. Eğer elinizin altında çok güçlü bir canavar varsa siz de grafik kalitesinden ödün vermeden, akıcı görseller eşliğinde rakiplerinize karşı üstünlük kurabilirsiniz.

Yüksek Çözünürlüklü Doku Paketi Kullanacaksanız Depolamaya Dikkat

Rainbow Six Siege’i hem tatlı bir rekabet yaşamak hem de oyunun atmosferinde kendinizi kaybetmek için oynuyorsanız, ekran kartı belleğine biraz yük getiren Ultra HD doku paketini yüklemenizi öneririz. Çünkü paketle gelen görseller, oyunun çehresini büyük oranda değiştiriyor. Paketin değiştirdiği tek şey oyunun çehresi değil elbette; doku paketi, oyunun toplam depolama ihtiyacını da değiştirip sistemde 85,5 GB kadar yer kaplamasına neden oluyor. Zaman içinde bu boyutun değişebileceğini öngörüyoruz ve Rainbow Six Siege oynayacaksanız, diskinizdeki 100 GB civarı bir alanı, bu oyuna ayırmanızı öneriyoruz.

Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşletim sistemi: Microsoft Windows 7
  • İşlemci: Intel Core i3-560 ya da AMD Phenom II X4 945
  • Bellek: 6 GB
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 460 (1 GB) veya AMD Radeon HD 5870 (1 GB)
  • Depolama: 61 GB

Önerilen Sistem Gereksinimleri

  • İşletim sistemi: Microsoft Windows 10, 11 (64-bit)
  • İşlemci: Intel Core i5-2500K ya da AMD FX-8120
  • Bellek: 8 GB
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 760 (2 GB) veya AMD Radeon R9 280X (2 GB)
  • Depolama: 61 GB (Ultra HD doku paketiyle 85,5 GB yer kaplıyor)
Paylaş: