Red Dead Redemption 2 Sistem Gereksinimleri

Monster Notebook  8 Nisan 2024

Oyun

Dijital dünyada hikâye anlatıcılığı konusunda eline pek de kimsenin su dökemediği Rockstar Games, açık dünya aksiyon oyunları tarafında kendi koyduğu çıtayı, Red Dead Redemption 2 ile erişilmez bir noktaya taşımıştı. 2018’de, dönemin yeni nesil konsollarını, 2019 yılının son aylarında ise PC platformunu ziyaret eden yapım, doğal olarak sayısız ödülün sahibi olmuştu. 2022 yılını karşılarken, yaşayan bir dünyaya sahip olan ve gerek olay örgüsü gerekse öykü anlatımı cephesinde henüz Red Dead Redemption 2’yi geçebilen bir yapım yok. İşin ilginci, grafik kalitesi bakımından da yıllara meydan okuyan oyunla yarışabilecek, iki elin parmakları kadar oyun var. Peki, bunca görsel ve teknolojik zenginliği karşısında Red Dead Redemption 2’nin sistem gereksinimleri nasıl? Gelin, kısaca birlikte göz atalım. 

Red Dead Redemption 2 Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşlemci: Intel Core i5-2500K veya AMD FX-6300
  • İşletim sistemi: Windows 7 – Service Pack 1
  • Bellek: 8 GB
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 770 2 GB ya da AMD Radeon R9 280 3 GB
  • Depolama: 150 GB

Red Dead Redemption 2 Önerilen Sistem Gereksinimleri

  • İşlemci: Intel Core i7-4770K veya AMD Ryzen 5 1500X
  • İşletim sistemi: Windows 10 – Nisan 2018 güncellemesi (v1803)
  • Bellek: 12 GB
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 1060 6 GB ya da AMD Radeon RX 480 4 GB
  • Depolama: 150 GB

Yapım, İşletim Sistemi Konusunda Oyuncuları Serbest Bırakıyor

Son birkaç yıl içinde çıkan yapımların aksine Red Dead Redemption 2, oyunculara Windows 10 kullanmaları noktasında herhangi bir zorlama yapmıyor. Eğer kullandığınız bilgisayardaki Service Pack 1 yüklü Windows 7’den memnunsanız, oyunu herhangi bir sorunla karşılaşmadan deneyimleyebilirsiniz. Ancak unutmayın, Windows 7’li sisteminizde oyunu yalnızca Vulkan API’siyle oynayabilirsiniz. Oyunun DirectX 12 API’li hâlini deneyimlemek için Windows 10 kullanmanız şart.

İşlemci Performansı, Red Dead Redemption 2 İçin Önemli

Rockstar Games’in şimdiye kadar geliştirdiği en kapsamlı ve nefes alan dünya, Red Dead Redemption 2’de. Tam da bu nedenle oyun, bilgisayarların merkezî işlemcilerine beklenenden fazla yükleniyor. Ara sahneler, belli başlı script’lere göre ilerlediği için işlemci, böylesi anlarda o kadar zorlanmıyor. Fakat açık alanda düşmanlarla çatışırken, yapay zekâ ile yönetilen canlılar ve NPC’ler, işlemci üzerinde baskı yaratıyor. Oyunu Full HD (1080p) çözünürlükte veya daha altında oynamayı düşünüyorsanız ve işlemciniz yeteri kadar güçlü değilse, işlemci kaynaklı darboğazlarla karşılaşabilirsiniz. Yapımın minimum sistem gereksinimleri listesindeki işlemciler, oyunu oynayabilmenizi sağlar ancak önerilenler tablosundakiler veya daha güçlülerinin bilgisayarınızda bulunması, akıcı bir oyun oturumu geçirmenizi sağlar. Hatta hedefiniz, Red Dead Online’da arkadaşlarınızla keyifli saatler geçirmekse, mutlak surette güçlü bir işlemciye sahip olmalısınız.

Ne Kadar Çok RAM Varsa O Kadar İyi

Dar koridorlarda geçen, çevreyle etkileşiminizin sınırlı olduğu aksiyon oyunlarının aksine, haritanın herhangi bir yerine gidip ormanın derinliklerinde keyfinizce kendi hayatınızı yaşayabileceğiniz şekilde tasarlanan Red Dead Redemption 2, bunun karşılığında bolca RAM’e ihtiyaç duyuyor. Her ne kadar minimum sistem gereksinimleri listesinde 8 GB RAM’in yeterli olabileceği belirtilmiş olsa da siz yine de sisteminizde bundan daha fazlasını bulundurmaya gayret edin. Zira oyun açıkken anlık RAM kullanımı, 10 GB ve üstüne çıkabiliyor.

Önerilen Ekran Kartları, “Sinematik” Oyun Deneyiminde Yeterli

Yapısı gereği Rockstar Games’in Grand Theft Auto serisi gibi hızlı bir oynanışa sahip olmayan ve bu nedenle saniyede 100+ fps yakalanmadan da oynanabilen yapım, oyun konsollarındaki gibi 30 fps seviyesinde, sinematik bir oyun deneyimi yaşatıyor. Ancak bunu, önerilen sistem gereksinimlerindeki ekran kartlarıyla başarıyor. Eğer bu kartlardan daha düşük performanslı modellere sahipseniz, önce çözünürlükten, ardından görüntü kalitesinden feragat etmeniz gerekli. Oyunu Full HD ve üstü çözünürlüklerde, ultra grafik ayarlarında deneyimlemek isterseniz, NVIDIA GeForce RTX 30 serisinden bir kart edinmeniz veya bu kartlara sahip bir oyuncu bilgisayarı almanız yerinde olur. Ayrıca ilgili seriden bir ekran kartıyla oyunu, NVIDIA’nın DLSS teknolojisinden yararlanarak daha akıcı ve detaylı görseller eşliğinde tecrübe edebilirsiniz. Son olarak, Windows 10 işletim sistemli bilgisayarlarda DirectX 12 gibi bir API seçeneğiniz var ancak Vulkan API’si, size ekstra birkaç fps sağlayabilir.

Red Dead Redemption 2’ye Geniş Bir Depolama Alanı Ayırmaya Hazırlanın

Yüksek çözünürlüklü kaplamalar, geniş bir animasyon kütüphanesi, oyun dünyasında kullanılan asset’ler, ses efektleri, müzikler ve daha nicesi, Red Dead Redemption 2’nin devasa bir disk alanına gereksinim duymasını sağlıyor. Oyunun sistem gereksinimleri listesinde 150 GB’lık bir alan örneği verilse de ana oyun, 120 GB’a yakın bir yer kaplıyor. Oyunun senaryo tarafını bitirip yalnızca Red Dead Online’a göz atmak isterseniz, 120 GB’ın üzerinde bir alan ayırmanız gerekli. Ayrıca oyunun yükleme sürelerini azaltmak için yapımı, SSD’ye kurmanızı özellikle tavsiye ederiz.

Arthur Morgan’ın Hikâyesini Bir Canavar ile Tecrübe Edin!

Red Dead Redemption 2’nin bütünlüklü hikâyesine kendinizi kaptırabilmek ve aksiyon dolu bir maceraya, donanım sorunlarıyla boğuşmadan dâhil olmak için elinizin altında bir Canavar bulunmasında yarar var. Monster Notebook’un; Abra, Tulpar ve Semruk serisi oyun bilgisayarlarıyla yalnızca Red Dead Redemption 2’yi değil, güncel tüm oyunları akıcı şekilde oynayabilirsiniz.

 

Paylaş: