Resident Evil Village Sistem Gereksinimleri

Monster Notebook  26 Haziran 2021

Oyun

Resident Evil (RE) serisinin ilk üç oyununun ne denli başarılı olduğunu uzun uzun anlatabiliriz ama bildiğiniz gibi serinin “4” rakamını içeren oyunuyla birlikte ciddi bir kırılma yaşandı. RE4’ün kendine has bir yapısı vardı, fakat RE5 sanki bir şeyleri yanlış yapıyordu. RE6 ise serinin geri kalanıyla isim ve konsept benzerliği olan bir aksiyon oyunuydu bir bakıma. Araya serpiştirilen Revelations oyunlarının ortalama hâllerini saymazsak Resident Evil markasının kendine gelmesini mümkün kılan asıl oyunun, birinci şahıs kamerası ve karanlık bir hikâyeyle karşımıza çıkan Resident Evil 7 olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Serinin hikâyesini ilerleten oyunda birçok talihsizlik yaşayan Ethan Winters’ın yolu, bu defa Resident Evil Village sayesinde grotesk bir ortama düşüyor. Oldukça ürkütücü bir atmosferi olan oyunun grafikleri, RE7’nin de üzerine çıkıyor. Hatta bu defa Capcom işi ciddiye alıyor ve yapıma ray tracing bile ekliyor. Gelin, geri kalan ayrıntıları sistem gereksinimlerini anlatırken aktaralım.

İkisi Bir Arada Oyun İçin Geniş Disk Alanı Şart

Capcom, RE tutkunlarını memnun etmek adına Village ile birlikte üçüncü şahıs kamerasından oynayabileceğiniz çok oyunculu yapım olan Resident Evil Re:Verse’ü de aynı pakete dâhil ediyor. Yaklaşık 3 metrelik Lady Dimitrescu Hanım oyunda yeterince alan kaplarken; ana oyunun ve yan oyunun yüksek çözünürlüklü kaplamaları, video formunda ara sahneleri, ses dosyaları derken oyunun diskinizden istediği alan da artıyor. Yapmanız gereken SSD veya sabit diskinizden en az 50 GB’lık alanı RE Village’a ayırmanız. İleride gelebilecek güncellemelere göre kullanılan alan artabilir, o yüzden 5-10 GB’lık güvenlik payını da oyun için ayırmak isteyebilirsiniz.

Geçiş Sahnelerinde Takılma Yaşamamanız İçin Bellek Miktarını Artırın

Resident Evil serisinin alametifarikaları arasında kapı açma sahneleri bulunuyor şüphesiz. Bir yerden bir yere geçerken açılan kapılar, ilk oyunlarda yükleme sürelerini perdelemek için kullanılsa da yeni nesil RE oyunlarında bu durum gerilimi artırmak amacıyla kullanılıyor. Ancak sisteminizde yeteri kadar bellek yoksa açılan kapılar beraberinde çok kısa bir yükleme işlemini de getirdiği için sahnelerde ufak tefek hıçkırık efektlerine denk gelebilirsiniz. Benzeri bir durumu, ansızın giren ara sahnelerde de yaşamanız muhtemel. Bu yüzden bilgisayarınızda en az 8 GB sistem belleği bulundurmaya çalışın, imkânınız varsa önerilen sistem gereksinimlerinde belirtildiği gibi bellek kapasitesini 16 GB’a çıkarmaya bakın.

İşlemci Kullanımı Oyun Sürecine Göre Değişiyor

Genel olarak önceden hazırlanmış sahnelere ve belirli tetikleyicilere göre işleyen bir oyun mekanizmasına sahip Resident Evil Village, bu nedenle çok oyunculu çevrim içi oyunlar kadar işlemciye yük bindirmiyor. Fakat aksiyon dolu sahnelerde dört çekirdekli ve sekiz iş parçacıklı işlemciler, %50’ye varan oranda kullanılabiliyor. İşlemci kullanımının yoğunluğunun arkasında, oyunun Denuvo kopya koruma sistemini taşıması da yatıyor. Kısacası, eski nesil bir işlemciniz varsa ve bu oyunu sorunsuz oynamak istiyorsanız belki de sistem yenileme vaktiniz gelmiş olabilir.

Oyunun Atmosferi Ray Tracing Desteğiyle Güçleniyor

Yeni nesil oyun konsollarının da gerçek zamanlı ışın izleme teknolojisiyle yapılandırılması sayesinde güncel oyunların birçoğunda ray tracing desteği karşımıza çıkıyor. Bunun son örneklerinden biri de Resident Evil Village oluyor. Control gibi bu özelliği sonuna kadar kullanan oyunlar kadar ekran kartınızı yormayacak olsa da oyunun atmosferi, ray tracing sayesinde daha güçleniyor ve gerçekçilik kazanıyor. Geliştirici ekip, RE Engine’a daha çok yansımalar üzerinden RT efekti eklemişler ve bu durum, özellikle açık alanlarda kendini belli ediyor. Şayet oyundaki ray tracing etkisini ilk elden deneyimlemek isterseniz NVIDIA’nın RTX 20 ve RTX 30 serisi ekran kartlarından edinmeli ya da bu ekran kartlarını içeren oyuncu bilgisayarlarına yönelmelisiniz.

Siz Kasabadaki Canavarlardan Korkmayın, Onlar Sizden Korksun

Village oynarken birbirinden meşum, birbirinden acayip canavarla karşı karşıya kalacaksınız ama emin olun, elinizin altında güçlü bir Canavar varken onlar sizden korkacak. Monster’ın imzasını taşıyan Abra, Tulpar ve Semruk serisi bilgisayarlarla yalnızca Resident Evil Village’ı değil, güncel tüm oyunları akıcı şekilde oynayabilir, dilerseniz oyun yayıncılığına bile adım atabilirsiniz.

Minimum Sistem Gereksinimleri

  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti 4 GB ya da AMD Radeon RX 560 4 GB
  • İşlemci: Intel Core i5-7500 ya da AMD Ryzen 3 1200
  • İşletim sistemi: Windows 10 (64-bit)
  • Depolama: 50 GB
  • Bellek: 8 GB

Önerilen Sistem Gereksinimleri

  • İşlemci: AMD Ryzen 5 3600 veya Intel Core i7-8700
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 1070 ya da AMD Radeon RX 5700
  • Bellek: 16 GB
  • İşletim sistemi: Windows 10 (64-bit)
  • Depolama: 50 GB
Paylaş: