Rise Online Sistem Gereksinimleri

Monster Notebook  25 Ekim 2022

Oyun

Devasa çok oyunculu çevrimiçi rol yapma oyunlarına (MMORPG) ilgi duyuyorsanız ve ülkemizden çıkan oyunları yakından takip ediyorsanız, Rise Online World oyununu mutlaka duymuşsunuzdur. Türk oyun stüdyosu Rokogame Studio tarafından geliştirilen MMORPG, her geçen gün daha çok oyuncuya ulaşıyor. Eğer şu sıralar bolca vaktiniz varsa ve oyunun nasıl sistemlerde çalıştığını merak ediyorsanız gelin, oyunun sistem gereksinimlerini birlikte değerlendirelim. 

 

Rise Online Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşletim sistemi: Microsoft Windows 7, 8,1, 10 (64-bit)
  • İşlemci: Intel Core i5-5500U ya da AMD FX-8800P
  • Bellek: 8 GB
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce 840M ya da AMD Radeon 530
  • Depolama: 20 GB

Rise Online Önerilen Sistem Gereksinimleri

  • İşletim sistemi: Microsoft Windows 7, 8,1, 10 (64-bit)
  • İşlemci: Intel Core i7-4770K ya da AMD FX-9590
  • Bellek: 16 GB
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 1070 8 GB ya da AMD Radeon RX 580 8 GB
  • Depolama: 30 GB (SSD)

İşletim Sistemi Yelpazesi Oldukça Geniş

Türe meraklı tüm oyuncuların Rise Online tecrübesi yaşayabilmeleri adına hem eski hem de yeni işletim sistemlerini destekleyecek şekilde tasarlanan yapım, 64-bit mimarili; Windows 7, Windows 8,1 ve Windows 10 işletim sistemlerinde sorunsuz şekilde çalışıyor. Henüz belirtilmemiş olsa da yapım, Windows 11 işletim sisteminde de pürüzsüz bir tecrübe yaşatıyor.

Hem Mobil Hem de Masaüstü İçin Uygun

Güçlü bir oyuncu bilgisayarınız olmasa bile standart donanım bileşenlerine sahip bir laptop kullanarak oynayabileceğiniz yapım, birkaç nesil öncesinin mobil Intel işlemcilerinde dahi çalışıyor. Tabii oyunun çevrim içi odaklı ve çok oyunculu yapısı nedeniyle özellikle NPC ve gerçek oyuncuların bir arada bulunduğu kalabalık sahnelerde, işlemci kullanımı beklenmedik düzeyde artabiliyor. Bu yüzden önerilen sistem gereksinimleri tablosundaki işlemcilere benzer çözümlerle bu oyunu oynamanız, daha keyifli bir oyun süreci elde etmenize yardımcı olabilir.

8 GB Sistem Belleği Sınır Olarak Belirtilmiş

Hesaplama konusunda ne kadar yetenekli bir bilgisayarınız olursa olsun sistem belleğinizin yetersiz geldiği noktalarda, oyunların akıcılığından taviz vermeniz gerekebiliyor. Bu durum, Rise Online World için de geçerliliğini koruyor. Minimum sistem gereksinimleri tablosunda 8 GB olarak belirtilen sistem belleği, oyunun 1080p çözünürlükte herhangi bir takılma ile karşılaşmadan oynanabilmesini mümkün kılarken daha yüksek çözünürlük ve grafik detay seviyeleri için 16 GB sistem belleği tavsiye ediliyor.

Eski Nesil Mobil Ekran Kartları, Başlangıç İçin Yeterli

Rise Online World oyunuyla yeni yeni tanışmaya başladıysanız ve şimdilik güçlü bir oyuncu bilgisayarına sahip değilsiniz, üzülmenize gerek yok. Zira yapım, işlemci tarafında olduğu gibi ekran kartı cephesinde de birkaç nesil öncesinin grafik işlemcileri ile iyi anlaşabiliyor. Minimum sistem gereksinimleri tablosunda belirtilen NVIDIA GeForce 840M modeli, gerek masaüstü gerekse mobil oyuncu bilgisayarlarındaki büyük kardeşlerine kıyasla daha güçsüz kalsa da Rise Online World için yeterlik gösteriyor.

Ekstra İçeriklere Ekstra Alan İhtiyacı

Geliştirici ekibin düzenli olarak güncelleme yayımladığı ve yepyeni içeriklerle canlı tuttuğu oyun, 20 GB civarı depolama alanına gereksinim duyuyor. Ancak oyuna eklenen yeni içeriklerin yanı sıra ekstra ücret ödeyerek edinebileceğiniz oyun içi içerikler, yapımın daha fazla depolama alanı kullanmasına neden olabiliyor. Tam da bu nedenle oyunun önerilen sistem gereksinimleri tablosunda SSD vurgusu da bulunan, 30 GB depolama alanı ihtiyacı belirtiliyor.

Kısa Sürede Level Atlamak İçin “Canavar”dan Destek İsteyin

Rise Online World oynarken rakiplerinizi geride bırakmak için kısa sürede level atlamanız ve karakterinizi güçlendirmemiz gerekiyor. Kısa sürede level atlamak ise hem bireysel yeteneklerinize eve çabanıza hem de kullandığımız bilgisayarın donanım gücüne bağlı oluyor. Oyunu, akıcı şekilde oynayıp görevleri kısa sürede bitirebilen oyun tutkunları Rise Online World’de, hedeflerine kısa sürede ulaşabiliyor. Siz de bu oyunda başarı elde edip rakiplerinize meydan okumak istiyorsanız, Monster Notebook imzalı “canavar”lardan destek isteyebilirsiniz. Abra, Tulpar ve Semruk serisi oyuncu bilgisayarları, Rise Online World başta olmak üzere tüm çok oyunculu çevrim içi rol yapma oyunlarında, hedeflerinize kısa sürede ulaşmanıza yardım eder.

 

RİSE ONLİNE SİSTEM GEREKSİNİMLERİ HAKKINDA SIKÇA SORULAN SORULAR

 

  • Rise Online için gerekli işlemci hızı ne kadar olmalı?

Rise Online’ı oynamak için minimum işlemci hızı genellikle 2.4 GHz civarında olmalıdır. Ancak daha iyi bir oyun deneyimi için 3.0 GHz veya üzeri bir işlemci önerilir.

  • Rise Online’ı oynamak için hangi işletim sistemleri destekleniyor?

Rise Online, genellikle Windows 7, 8, ve 10 işletim sistemleriyle uyumlu. 64-bit sistemler önerilirken, bazı durumlarda 32-bit sistemlerde de çalışabilir.

  • Rise Online’da DirectX sürümü önemli mi? Hangi sürümü destekliyor?

Rise Online için DirectX sürümü önemlidir. Oyun, genellikle DirectX 11 veya daha yüksek sürümleri destekler. Uyumlu bir sürüm olmadan oyunun grafik performansı düşebilir.

  • Rise Online için gerekli ses kartı özellikleri nelerdir?

Rise Online oynamak için DirectX uyumlu bir ses kartı gereklidir. Oyunun ses efektlerini ve müziklerini kaliteli şekilde deneyimlemek için güncel ve standart bir ses kartı yeterlidir.

  • Rise Online’da çok oyunculu oyunlar için ağ performansı nasıl optimize edilir?

İyi bir ağ performansı için sabit ve hızlı bir internet bağlantısı gerekir. Kablosuz bağlantılarda, router’a yakınlık önemli. Ağ ayarlarını optimize etmek ve gereksiz trafikten kaçınmak da performansı artırabilir.

 

Paylaş: