Risk of Rain 2, Survivors of the Void DLC’si ile Daha Eğlenceli!

Monster Notebook  7 Haziran 2022

Oyun

2010’lu yılların en başarılı bağımsız oyun geliştiricilerinden Hopoo Games’in aksiyon, platform ve macera elementlerini bir arada sunduğu iki boyutlu Risk of Rain büyük bir başarı elde etmiş, ikinci oyunun çıkması kaçınılmaz hâle gelmişti. Geliştirici ekip, ilk oyunun fanlarını oldukça şaşırtarak ikinci oyunu Roguelike tabanlı, üçüncü şahıs kameralı, çok oyunculu bir oyun olarak yayımladı. Oyuncuların beğenisini kazanan Risk of Rain 2, çıkışının kısa bir süre sonrasında birkaç milyonluk satış sayılarına ulaştı. Oyunun devasa dünyası, düşman çeşitliliği ve kendini sıkılmadan oynatabilmesi yapımın ömrünü epey uzattı. Risk of Rain’de yenilik isteyenleri ise Hopoo Games, geçtiğimiz aylarda çıkan Survivors of the Void adlı DLC ile sevindirdi. Oyunun temel sürümüne yeni karakterler, düşmanlar, boss’lar, ortamlar, eşyalar, alternatif bir oyun sonu ve daha nicesini ekleyen DLC’nin ayrıntılarına gelin, birlikte göz atalım.

Yeni Survivor’lara “Merhaba!” Deyin

Risk of Rain 2’nin çok sevilmesini sağlayan unsurlardan biri olan ve oyundaki zorluk aşamaları geçtikçe açılabilen Survivor’lar, gelen yeni DLC ile daha da kalabalıklaşıyor. Toplam on iki adet Survivor’ın yanında artık Raylı Tüfekçi ve Boşluk İblisi adlı yeni karakterler de bulunuyor.

Oyunun var olan karakterleri arasındaki ilk yarı-birinci şahıs kameralı üyesi olma unvanını kazanan ve adından da anlaşılacağı üzere nişancı sınıfında yer alan Raylı Tüfekçi, DLC’nin yıldızı. Keşfetmenizi bekleyen çok sayıda özel yetenekle donatılan ve 110 sağlık gücüyle gelen Raylı Tüfekçi ile oyundaki düşmanlarınızla yakın temas kurmadan, onları dürbününüzü kullanarak çok uzaktan etkisiz hâle getirmeniz mümkün oluyor. Akıcı bir oynanış sunan ve kısa sürede alışabileceğiniz karakter, kalabalık düşman gruplarını kendinizi yormadan yok etmeniz için son derece uygun.

Yapıma DLC ile dâhil edilen bir diğer karakter ise bozulmuş enerjisini biriktirip agresif saldırılar için kullanabilen Boşluk İblisi. Raylı Tüfekçi gibi oyuna 110 sağlık gücüyle başlayan ve özel yetenek tarafında en az onun kadar hünerli olan Boşluk İblisi, oyunda yenilik denemek istiyorsanız, seçebileceğiniz Survivor’lar içinde sizleri bekliyor.

Keşfetmek İçin Saatlerinizi Vermeniz Gereken Farklı Mekânlar

Survivors of the Void DLC’sinin, temel oyuna kazandırdığı içeriklerden biri de yeni mekânlar. Kendine özgü renk paleti, teması ve düşman çeşitliliği ile gelen; Sifonlu Orman, Sülfür Havuzları, Aphelialı Sığınağı gibi bölümleri tam manasıyla keşfedebilmeniz için saatlerinizi ayırmanız gerekiyor. Neyse ki oyun bu noktada sizlere yardım ediyor ve her yeni doğma noktanızı değiştirerek haritanın farklı bir yanını öğrenebilmenize imkân tanıyor. Düşmanlara karşı daha rahat mücadele verebilmek amacıyla haritaları büyük oranda ezberlemeniz, sizin yararınıza; aksi hâlde bulunduğunuz ortamın arazi yapısı ve lehinize kullanacağınız yönleri, bir anda işlerinizi zorlaştıracak unsurlara dönüşebiliyor.

DLC’de değinmemiz gereken yenilikler arasında Simulacrum adlı yeni oyun modu da bulunuyor. Diğer oyunlardan bildiğimiz dalga dalga düşman gelmesi, onların temizlenmesi, sonra boss’ların gelmesi temeline dayanan Simulacrum modunda her bir düşman dalgasını temizlediğinizde bir eşya alma hakkınız doğuyor. Dalgaları beşe tamamladığınızda karşınıza boss’lar ve onlara yardım eden mob’lar geliyor. Bu kısımları da başarıyla tamamladığınızda yeni bir aşamaya geçiyorsunuz. Risk of Rain 2 oynarken düşman yok etmeye doyamayanlar, Simulacrum adlı oyun modunda epey zaman harcayabiliyor.

Eğer Risk of Rain 2’yi arkadaşlarınızla birlikte oynuyorsanız, yalnızca birinizin Survivors of the Void DLC’sini alması sayesinde eklentiyle gelen içeriği beraber deneyimleme fırsatınız oluyor. Ancak yeni karakterleri seçip onlarla karşılaşmalara girmek için oyuna katılan herkesin DLC’yi edinmesi şart. Şu sıralar oldukça makul fiyatlara sunulan indirilebilir içeriği mutlaka deneyimlemenizi öneriyoruz.

Paylaş: