Rocket League’de En İyi 10 Araç

Monster Notebook  21 Mayıs 2021

Oyun

Bir süre önce Steam’i terk edip Epic Games Store saflarına katılan, bununla da yetinmeyip ücretsiz hâle gelen Rocket League, dünyada olduğu gibi Türkiye’de de en çok oyunlardan biri olmayı sürdürüyor. Yapımın ücretsiz olması nedeniyle sayısız yeni oyuncu Rocket League’i keşfe çıktı ancak karşılaşmalarda hangi araçları seçmeleri yönünde kararsız kalan oyuncular da yok değil. Dilerseniz gelin, oyunda tercih edilebilecek en iyi 10 araca birlikte göz atalım.

1. Octane

Octane
Gedikli Rocket League oyuncularını şaşırtmayan Octane, şüphesiz oyunda en çok tercih edilen ve oyuncular tarafından en iyi olarak nitelendirilen araçların başında geliyor. Oyunun en başından itibaren herkesin erişebileceği Octane, kontrol rahatlığı ve top hâkimiyeti gibi konularda hassas olan profesyonelleri de kendine bağlıyor. Çok yönlü bir oyun tarzı benimsiyorsanız bu aracı seçebilirsiniz.

2. Venom

venomOctane’i seçtikten ve alıştırma karşılaşmalarından sonra gerçek oyuncular karşısında da hedeflediğiniz akrobatik hareketleri yapamayacak olursanız Octane’in en önemli rakibi Venom’ı tercih edebilirsiniz. Küt burnu ve akrobasiye uygun fiziksel yapısıyla en beklenmedik anlarda bile maçı lehinize çevirmenize yardım edebilecek araç, Octane gibi oyunun başından itibaren kullanılabilir durumda.

3. Dominus

dominusSıkı bir Rocket League oyuncusuna “Oyuna başlarken hangi üç aracı önerirsin?” diye sorsanız muhtemelen alacağınız yanıtlardan biri Dominus olacaktır. Octane kadar popüler olmasa da yine de hayli çok kullanıcısı olan araç, havada nispeten zor kontrol edilse de dönüş hızı ile topa vuruş gücüyle sizin de favoriniz olabilir. Şayet agresif bir oyun tarzınız varsa Dominus’u denemeyi unutmayın!

4. Mantis

mantisAdını da, rengini de, agresif görünümünü de peygamberdevesinden alan Mantis, top sürmeye yardımcı olan uzunluğuyla ve orta hava başarımıyla öne çıkıyor. Özellikle savunma tarafında görev alıyorsanız keyifle kullanabileceğiniz Mantis, paslaşma ve güçlü şut çekme noktasında beklentilerinizi karşılayacak.

5. Twin Mill III

twin mill 3Premium segment Rocket League araçları arasında yer alan Twin Mill III, özellikle Hot Wheels tutkunlarının favorisi. Plank formundaki araç, geniş kasası ve sivri burnu ile düz vuruşlarda hayallerinizin ötesinde bir performans gösteriyor. Top kontrolü tarafında da başarılı iş çıkaran araç, sık tercih edilen Rocket League araçlarından daha farklı bir karakteristiğe sahip.

6. Marauder

marauderOyunda en çok göz ardı edilen ama sunduğu teknik imkânlarla maçı lehinize de çevirebilecek Marauder, kullanışlı yapısı ve Octane benzeri karakteristiğiyle listede kendine rahatça yer buluyor. Hız ve boost konusunda birtakım dezavantajları bulunsa da eğer güçlü bir savunma oyuncusu olmak istiyorsanız Marauder ile vakit kaybetmeden tanışmanız şart.

7. Takumi

takumiAdını “Initial D” adlı animeden, fiziksel formunu anime baş kahramanının kullandığı aracın markası olan Toyota’nın farklı modellerinden alan Takumi, dengeli kontrolleri ve üstün hava performansıyla favoriniz olabilir. Her ne kadar kendine has bazı dezavantajları olsa da aracın genel dinamiklerine alıştıktan sonra, özellikle de Octane aracına eliniz alışkınsa Takumi ile sıra dışı maçlar çıkarmanız işten bile değil.

8. Breakout

breakoutRocket League’e onlarca hatta yüzlerce saatini feda eden pek çok oyuncunun en sık kullandığı araçlardan biri kuşkusuz Breakout. Top sürme, pas verme ve ileri seviye manevra yetenekleriyle yeşil sahada devleşmenizi sağlayacak aracın hava performansı beklentilerinizin altında kalabilir.

9. Aftershock

aftershockAftershock, oyunda biraz yol katettikten ve başka araçlara ısındıktan sonra yönelebileceğiniz seçeneklerden. Araç sizi zamanlama hesaplamaları yapmaya sevk etmesine karşın hız ve çeviklik konusunda sizde memnuniyet yaratacaktır. Saldırgan oynamaya müsait, kontrolü kolay bir araç arayışındaki herkes Aftershock’u tercih edebilir.

10. Endo

endoOctane ile benzer karakteristiklere sahip Endo, Octane’den uzunluğuyla ayrılıyor. Orta hava kontrolü tarafında mükemmel manevralar yapmanızı mümkün kılan araç, güçlü yol tutuşu ve tabii ki harika tasarımıyla da öne çıkıyor.

Paylaş: