Rust Sistem Gereksinimleri

Monster Notebook  29 Aralık 2019

Oyun

İlk versiyonuyla son versiyonu arasında hem oynanış hem de grafik bakımından dağlar kadar fark olan Rust, hayatta kalma temelli oyunlar söz konusu olduğunda kuşkusuz akla ilk gelen yapımlardan biri; hatta belki birincisi. Oyunu bu denli popüler kılan sunduğu serbesti ve arkadaş ortamıyla çok eğlenceli saatler geçirmeyi sağlaması. Ne var ki Rust, zaman içerisinde gelen güncellemeleri nedeniyle bugün, zayıf kabul edebileceğimiz bilgisayarlarda pek akıcı oynanamıyor. Oyun için hazırlanan sistem gereksinim tabloları da buna işaret ediyor. Gelin, Rust’ın sistem gereksinimleri nasılmış, birlikte göz atalım.

SSD Kullanmanızı Tavsiye Eden Bir Başka Oyun 

Son dönemde yayımlanan ya da büyük güncellemeler neticesinde çehresi büyük oranda değişen oyunların sistem gereksinim tablolarında yer alan depolama kısmında, sıklıkla SSD önerildiğini görüyoruz. Rust da bu kervana katılan yapımlardan biri oluyor ve 20 gigabaytlık depolama alanına ihtiyaç duyduğunu ifade ederken kurulumun, SSD üzerine yapılmasını öneriyor. Bunun, uzun zaman alabilecek yükleme süresini kısaltacağı da belirtiliyor.

Rust Oynamak için Bilgisayarınıza Ekstra RAM Takmanız Gerekebilir 

Sunduğu devasa dünya, Rust’ı eğlenceli hâle getirirken oyunun sistem gereksinimlerini, bilhassa bellek ihtiyacını da arttırıyor. Oyunu, 1080p çözünürlükte oynarken gözlemlenen kullanılan RAM miktarı, 10 GB ve üstüne çıkabiliyor. Çözünürlük arttığında da bu değer 12 gigabayt seviyesine yaklaşıyor. Size tavsiyemiz, sisteminizde 8 GB bellek varsa ve oyunu, akıcı şekilde deneyimlemeyi düşünüyorsanız, ekstra RAM almanız ve sisteminizin toplam bellek kapasitesini artırmanız yönünde. Aksi hâlde ufak tefek takılmalara denk gelmeniz olası. Yapımın önerilen sistem gereksinimlerinde olduğu gibi 16 GB RAM’iniz varsa, keyifli bir oyun süreci sizi bekliyor.

İşlemcileri Terleten Oyunlardan Biri Kesinlikle Rust 

Karşımızda, altı çekirdekli ve on iki iş parçacıklı, popüler işlemcileri bile oyun esnasında %30-35 oranında kullanan bir oyun var. İşlemci kullanımı, oyunda yaptıklarınız ve arkadaşlarınızla kurgulayacağınız etkinlikler neticesinde daha da artacaktır. Bu durumu öngören geliştirici ekip, yapımın minimum sistem gereksinimleri tablosuna bile Intel Core i7-3770 gibi güçlü bir işlemciyi konumlandırmış. Önerilenler listesindeki işlemci de Intel’in aynı serinin güncellenmiş versiyonu olan Core i7-4790K. Tabii elinizde sekiz çekirdekli ve on altı iş parçacıklı, saat hızı da yüksek bir işlemci varsa, işlemci kaynaklı darboğazlara denk gelmeniz ve performans sorunları yaşamanız çok zor.

Ekran Kartı Kaynaklarını Olabildiğince Kullanıyor 

Bilgisayarınızdaki diğer tüm bileşenleri olduğu gibi ekran kartını da mümkün mertebe kullanan Rust, minimum sistem gereksinimleri tablosunda, birkaç sene öncesinin güçlü ekran kartlarına yer verse de oyunun tadını çıkarmak için bu kartlar pek yeterli değil. Hedefiniz 1080p çözünürlükte ve en azından orta-üst grafik detay seviyesinde Rust’ı oynamaksa, en azından 6 GB grafik belleğine sahip, ortalama bir ekran kartı işinizi görecektir. NVIDIA GeForce GTX 1660 gibi bir kartın, 1080p çözünürlük/ultra grafik ayarlarda, ortalama 55 fps gibi bir değer verebildiğini, bununla birlikte kartın belleğinin 5,5 GB’lık kısmını kullandığını da ekleyelim.

Canavar ile En Sıkı Rust Deneyimini Yaşayın

Elinizde doğru düzgün bir kaynak olmadan başladığınız oyunda kısa sürede sahanın kralı olmayı planlıyorsanız, Canavar size yardım edecektir. Monster’ın geliştirdiği; Abra, Tulpar ve Semruk serisi oyuncu bilgisayarları, en sıkı ve keyifli Rust deneyimini yaşamanızı sağlıyor. Siz de Rust’ta unutulmaz anlar yaşamak istiyorsanız, zaman kaybetmeden, dilediğiniz Monster notebook modelini seçin ve oyuna başlayın.

Minimum sistem gereksinimleri:

  • İşletim sistemi: Windows 8,1 (64-bit)
  • İşlemci: Intel Core i7-3770 ya da AMD FX-9590
  • Bellek: 10 GB
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 670 2 GB ya da AMD Radeon R9 280 3 GB
  • Depolama: 20 GB (SSD öneriliyor)

Önerilen sistem gereksinimleri:

  • İşletim sistemi: Windows 10 (64-bit)
  • İşlemci: Intel Core i7-4790K ya da AMD Ryzen 5 1600
  • Bellek: 16 GB
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 980 4 GB ya da AMD Radeon R9 Fury 4 GB
  • Depolama: 20 GB (SSD öneriliyor)
Paylaş: