Rust’ta Kıyafet ve Zırh Seçimi: Hangi Kombinasyon En İyi

Monster Notebook  18 Mart 2024

Oyun

Wipe gününün sabahında, klavyenizin başına geçip ilk ağaç dalını kırdıktan sonra ilk taş baltanızı yaptığınız heyecanlı dakikaları hatırlıyor musunuz? O anları, Rust’ın vahşi dünyasında hayatta kalmanızın belki de ilk adımları olarak nitelendirebiliriz ancak siz de çok iyi biliyorsunuz ki Rust’ta mümkün olan en kısa sürede ustalaşmanız ve doğru zırh kombinasyonlarını öğrenmeniz gerekiyor. Zira doğru ekipmanlar kadar doğru zırh kombinasyonları da; ölümcül arazilerde, radtown raid’lerinde ve zorlu airdrop mücadelelerinde başarı kazanmanızı sağlıyor. O hâlde gelin, Rust’ta kıyafet ve zırh seçiminden söz edelim. Eğer kendinizi “Rust veteran’ı” olarak adlandırıyorsanız, anlattıklarımızın bazılarına hâkim olmanız muhtemel ama eminiz, dile getirdiğimiz bazı ipuçlarını ilk kez burada öğrenecek olabilirsiniz. Hazırsanız başlayalım.

Rust’ın İlk Anlarında Önceliğiniz Güvenlik Olmalı

Her ne kadar wipe günlerinin ardından tüm Rust oyuncuları için şartlar eşitlenmiş olsa da oyunda binlerce saat geçiren oyun tutkunlarına karşı kendinizi korumak için atmanız gereken temel bazı adımlar var. Kaynaklarınızın sınırlı olduğu ve her köşede ayrı bir tehlikenin bulunduğu Rust’ta ilk etapta Kurt Başlığı ve Kemik Zırhı kombinasyonu, hayatınızı kurtarabilir. Sizi beklenmedik saldırılara karşı koruyacak olan Kurt Başlığı’na ek olarak kolayca bulabileceğiniz malzemelerle yapabileceğiniz Kemik Zırhı, gelişim aşamasında, oyunun ilk günlerinde hayata tutunabilmenize imkân tanıyabilir.

Bahse konu kombinasyonun, silahlara karşı yüzde otuz, yakın dövüşe karşı yüzde elli ve patlamalara karşı yüzde yirmi oranında koruma sağladığını ekleyelim. Eğer devasa bir hata yapmazsanız ve mümkün mertebe kısa sürede bu kombinasyonu kullanırsanız, oyunda şansınızın artacağı garanti.

Oyunun Ortalarında Gücünüzü Artırma Vakti

Rust’ın temel kurallarını öğrenip oyunda daha fazla deneyim kazanmanızın ardından eski başlığınız ve kemik zırhınızla vedalaşabilirsiniz. Çünkü Kahve Kutusu Kaskı, Yol Tabelası Ceketi ve Yol Tabelası Eteği, eski kombinasyonunuza kıyasla size, öncekiyle kıyaslanmayacak kadar yüksek bir koruma sağlar. Düşman oklarından, mermilerinden ve radyasyondan koruyan kombinasyonu yetersiz bulursanız; kapüşonlu sweatshirt, taktik eldiven, pantolon ve botları da kombinasyonunuza ekleyebilirsiniz.

Bu noktada, önerdiğimiz zırh parçalarını yapmanız için deri ve dikiş kitlerinden yararlanmanız gerekir. Elinizde yeterli miktarda malzeme yoksa ve aramaya da vakit bulamıyorsanız, taktik eldivenlerinizi geri dönüştürerek gerek duyacağınız malzemeleri kolayca elde edebilirsiniz.

Zirveye, Geç Oyun Döneminde Ulaşabilirsiniz

Rust’ta bir hayatta kalma uzmanına dönüşeceğiniz geç oyun döneminde, Metal Yüz Maskesi ve Metal Göğüs Plakası gibi en üst seviye zırhları kullanabilirsiniz. Sizi, düşman saldırılarından neredeyse tamamen koruyacak olan kombinasyon, hareket kabiliyetlerinizi kısıtlamaz, PvP savaşlarında ve düşman baskınlarında da size avantaj sağlar. Bahse konu zırhları üretmeniz, diğer ekipmanlara göre biraz daha zordur fakat en zorlu düşmanlara karşı bile kendinizi korumanız, bu kombinasyonla mümkündür. Eğer kombinasyonu nasıl oluşturacağınızı henüz bilmiyorsanız sırasıyla şunları yapmalısınız:

  • Yüksek kaliteli metal, deri ve diğer malzemeler bulun. Diğer düşmanları alt ederek onların üzerinden çıkan materyalleri kullanabileceğiniz gibi radtown’ları yağmalayabilir, maden yataklarını düzenli olarak ziyaret edebilir, karşınıza çıkan hayvanları avlayıp derilerini toplayabilirsiniz.
  • Zırh parçalarının blueprint’ini bulmak amacıyla loot noktalarını ve yüksek kaliteli loot bölgelerini araştırın. Airdrop’lar, elit sandıklar ve helikopter ganimetleri aracılığıyla blueprint’lere erişebilirsiniz.
  • Metal Yüz Maskesi ve Göğüs Plakası yapmak için üçüncü seviye çalışma tezgâhı kullanın. Çalışma tezgâhlarını inşa etmek için büyük miktarda kaynak ve hurdaya ihtiyacınız var. Bu nedenle oyunun başından itibaren “toplayıcı” rolüne bürünüp kaynakları biriktirmenizi öneririz.

Eğer siz de Rust oynarken rakiplerinize karşı en güçlü taktikleri kullanıp bireysel veya takım olarak başarıdan başarıya koşmayı hedefliyorsanız, oyunun kaosuna ayak uydurabilecek bir “canavar” ile yola çıkmalısınız. Monster imzalı; Abra, Tulpar ve Semruk oyun bilgisayarları, Rust başta olmak üzere tüm çevrim içi odaklı oyunlarda ve AAA yapımlarda, hedeflediğiniz performansı yakalamanızı sağlar.

 

Paylaş: