Savaş Atmosferini Yansıtan En İyi 10 Savaş Oyunu

Monster Notebook  25 Mart 2024

Oyun

Teknolojik yeniliklerden destek alan geliştirici ekipler, ortaya koydukları her yeni savaş oyununu gerçeğe biraz daha yaklaştırmayı biliyor. Bu da savaş temalı video oyunlarının savaş atmosferini başarıyla yansıtmasını mümkün kılıyor. Dilerseniz sözü daha fazla uzatmayalım ve savaş atmosferini yansıtan en iyi 10 oyuna birlikte bakalım. Listede olmasını beklediğiniz oyunu/oyunları yorum bölümüne eklemeyi unutmayın.

1. Call of Duty: Modern Warfare (2019)

FPS dünyasında efsaneleşen markalardan Call of Duty’nin çok sevilen “Modern Warfare” ayağı, önce remastered sürüm olarak karşımıza çıktı, ardından daha kapsamlı hâle getirilen bir senaryo ile yenilerek beğenimize sunuldu. 2019 yılında çıkan Call of Duty: Modern Warfare de arkasına aldığı teknik yenilikler ve güçlü senaryosu sayesinde kendimizi savaşın bir parçası gibi hissetmemizi sağladı.

2. Arma 3

Oyun oynarken yeterince sabırlı olamayanların genellikle uzak durmayı tercih ettikleri Arma 3, hem gerçekçi savaş atmosferi yaratabilmesi hem de gerçekçiliği, atmosferle sınırlı tutmayıp oyuncunun aleyhine olabilecek oyun elementlerine eklemesiyle adından söz ettirdi. Önümüze geleni vurmayı deneyip genellikle birilerinin hedefine dönüştüğümüz zorlu oyun, geliştirici ekibin şimdiye kadarki en başarılı işlerinden biri olarak değerlendiriliyor.

3. World of Tanks

Listenin ilk ve tek araç kullanılarak oynanan savaş oyunu World of Tanks, ağır zırhlıların içinde kendimizi asla güvende hissedemediğimiz çekişmeli ve zaman zaman gerilimli bir yapım. Devasa çok oyunculu çevrim içi formda hazırlanan ve online rakiplere karşı koymaya çalıştığımız oyunda tank kullanıp düşman tanklarını elimine etmeye çalışıyoruz. Ama tahmin edeceğiniz üzere bu her zaman o kadar da kolay olmuyor.

4. Insurgency: Sandstorm

Savaş atmosferinin baltalanmaması adına HUD bölümünde can barı, mermi sayısı, harita gibi birimlere yer vermemekle kalmayıp birbirinden zorlu haritalarda bizi hayatta kalmaya zorlayan Insurgency: Sandstorm, her saniyesinde adrenalinle dolup taşabildiğimiz bir yapım. Kendinden önce gelen oyunlara kıyasla daha gelişmiş özellikler sunan Insurgency: Sandstorm, savaş oyunu arayışında olanların mutlak surette bakması gereken oyunlar içinde yer alıyor.

5. Chivalry 2

Modern dönem savaşlarından biraz uzaklaşıp Orta Çağ dönemlerine doğru seyahat etmeye ne dersiniz? Yanıtınız olumluysa, oyunculardan pozitif geri bildirimler alan Chivalry 2, saatlerinizi verebileceğiniz bir savaş oyunu olabilir. Tematik açıdan serinin ilk oyunuyla benzerlikler gösteren yapımda, oldukça vahşi savaş anlarına denk gelmeniz mümkün.

6. Battlefield 1

Savaşın ne denli kötü bir olgu olduğunu öğrenmek için savaşa maruz kalmamız gerekmiyor; zira Battlefield 1 gibi oyunlar bu misyonu başarıyla üstleniyor. Diğer pek çok savaş oyununda olduğu gibi farklı savaş cephelerini, birçok askerin gözünden oynama imkânına eriştiğimiz yapım, Battlefield serisinin, Birinci Dünya Savaşı’nı ziyaret eden ilk ve tek oyunu olma özelliğine sahip.

7. Company of Heroes 2

İkinci Dünya Savaşı temasına sahip olup savaş atmosferini de kusursuz şekilde yansıtan yapımlardan biri şüphesiz Company of Heroes 2. Serinin yeni oyunu kapıda olsa da kendi türünü ve temasını göz önüne aldığımızda şimdilik Company of Heroes 2’nin tahtını sarsabilecek kalibrede bir oyun çıkmış değil.

8. Mount & Blade II: Bannerlord

Listemizde yer alan yegâne Türk oyunu konumundaki Mount & Blade II: Bannerlord, şahsına münhasır bir savaş atmosferi sunmasının yanında Erken Erişim aşamasında bile dolu dolu içerikle gelmesiyle de beğeni topladı. Özellikle Orta Çağ temalı savaş oyunu çeşitleri ilginizi çekiyorsa, vakit kaybetmeden Bannerlord ile tanışabilirsiniz.

9. For Honor

Orta Çağ savaşlarına yeni bir soluk getiren For Honor, her ne kadar ilk yayımlandığı dönemde oyunculardan beklendiği kadar ilgi görmese de Ubisoft’un oyuna destek konusunda cesur davranmasıyla güncel kalmayı başardı. Orijinal savaş mekanikleri içeren yapım, çıkışının üstünden yıllar geçmesine rağmen hâlâ popüler.

10. Hell Let Loose

Tam da İkinci Dünya Savaşı temalı FPS oyunlarından sıkılmaya başladığımızı dile getirdiğimiz bir dönemde ortaya çıkan Hell Let Loose, varlığını, Kickstar kampanyasına borçlu olan başarılı bir savaş oyunu. Çok oyunculu odaklı yapımda 50’şer kişilik takımlar, sıkı bir mücadeleye girip savaştan galip çıkmaya gayret ediyorlar ve bunu, İkinci Dünya Savaşı’nın ikonik mekânlarında gerçekleştiriyor. Türe meraklıysanız, savaş atmosferini ciğerlerinize çekmek için Hell Let Loose’a göz atabilirsiniz.

Savaş oyunlarının gerçekçi atmosferini tam anlamıyla deneyimlemek için güçlü bir donanıma ihtiyaç duyulur. Monster Notebook’un Abra, Tulpar ve Semruk serileri, bu heyecan verici oyunları en üst düzeyde oynamanızı sağlar. Her savaş sahnesinde öne çıkan bir oyuncu olmak için Monster Notebook ile donatılın!

Paylaş: