Shadow Warrior 3 ile Kurgusal Feodal Japonya’ya Yolculuğa Hazır mısınız?

Monster Notebook  30 Ağustos 2022

Oyun

Her oyun stüdyosuna nasip olmayacak şekilde aynı yıl iki apayrı türde (diğeri de Trek to Yomi) oyunu Devolver Digital aracılığıyla yayımlanan Flying Wild Hog, Polonya’nın medarıiftiharı oyun geliştiricilerinden biri. Son yıllarda oyun dünyasında yaşanan, dev şirketlerin, irili ufaklı stüdyoları tek çatı altında toplayıp bir bakıma süper güç hâline gelme yarışında Koch Media, dolayısıyla Embracer Group tarafından alınıp burada faaliyetlerini yürüten Flying Wild Hog, 2011 yılında Hard Reset ile başladığı sıra dışı FPS oyunu hazırlama sürecini, 3D Realms’in efsane eseri Shadow Warrior’ın yenilenmiş ve seriye dönüşmüş hâliyle devam ettiriyor. 2013 yılında çıkan yenilenmiş ilk oyun ve özellikle 2016’da yayımlanan ikinci oyunun elde ettiği başarılar nedeniyle üçüncü oyunun hazırlanması kaçınılmazdı. Sonuç olarak başkarakterimiz Lo Wang, Shadow Warrior 3 ile yeniden karşımıza çıktı. Peki, yeni oyun nasıl?

Keskin Katana Darbelerinin Kötü Esprilerle Dansı

Hem serinin takipçileri hem de oyun otoriteleri tarafından takdirle karşılanan Shadow Warrior 2’nin devamını konu alan Shadow Warrior 3’te, zamanla varlığını unutacağınız bir hikâye bulunuyor. Oyunda, bizleri beyaz slip külotu ve atletiyle kendi mağarasında karşılayan çocuk adam karakterimiz Wang, kadim düşmanı Zilla ile karşılaşıyor. Zilla, Wang’a doğaüstü güçleri bulunan ölü bir tanrının maskesini vermek istiyor ancak bu esnada maskenin içine âdeta ışınlanıyor. Daha önce Wang’ın hatası nedeniyle ortaya çıkan antik ejderhanın yarattığı yıkımı temizlemek, ejderhayı yakalamak ve kurgusal feodal Japonya’nın dört bir yanına yayılan canavarları ortadan kaldırmak, maske içinden kendisine komutlar veren Zilla’yı dinleyen Wang’a düşüyor.

Bu zamana kadar alışageldiğimiz Shadow Warrior mekaniklerini büyük oranda koruyan ancak ikinci oyunun zirveyi görmesini sağlayan Chi güçlerini biraz budayan, onun yerine yakalama kancasıyla gelen üçüncü oyunda, Dragontail adlı Katana ve The Outlaw isimli altıpatlar gibi her biri yükseltilebilir formda pek çok silah bulunuyor. Silahlar, düşmanlara zarar verirken Wang’ın mütemadiyen yaptığı kötü esprilerse ekran karşısında sabrımızı ve akıl sağlığımızı teste tabi tutuyor. Testten başarıyla geçenler, oyunu sesi açıkken oynayabilirken bu testten geçemeyenler, konuşma seslerini devre dışı bırakarak yapıma devam ediyor. Silah çeşitliliğinin yüksek olması, üzerimize akın akın gelen düşmanları teker teker ya da topluca haklamamız noktasında işimize yarıyor. “Akın akın” ifadesini özellikle seçtik zira Shadow Warrior 3, serinin en kalabalık düşman topluluklarıyla karşılaştığımız yapım olma özelliği taşıyor. Geliştirici ekibin bu noktada 2016 çıkışlı Doom ve 2021 çıkışlı Doom Eternal’ı örnek aldığı çok açık. Hatta öyle ki saydığımız oyunlardaki bitirici vuruşlar bile biraz daha işe yarar olmak koşuluyla aynı şekilde Shadow Warrior 3’te de yer alıyor. Düşmanlardan uzuv koparma kısmı biraz geliştirilmiş; bu oyunda kopardığımız uzuvlar, diğer düşmanları hızlıca öldürebilmemiz için işe yarayabiliyor.

Shadow Warrior 3: Tek Oturuşta Biten Bir Macera

Serinin önceki oyunları gibi lineer bir oynanışa sahip olan ve oyunun izin verdiği yerler haricinde bir yere gitmenizi asla istemeyen Shadow Warrior 3, görsel anlamda oldukça doyurucu ama kısıtlı bölümlerle geliyor. Yapım, Unreal Engine 4’ün teknik hünerlerini sonuna kadar kullanıyor ve özellikle Canavar gibi bilgisayarlarda tam bir görsel şölen yaşatıyor. Eskisine kıyasla kılıç kullanımını daha az gerektiren, bu nedenle muadili sayılabilecek yapımlarla giderek benzeşen -ki bu iyi bir şey değil- oyun, yakalama kancası ve duvarda yürüme sistemleri sayesinde gerçekten eğlenceli anlar içerse de bir yerden sonra aynı “mermi süngeri” şeytan-düşmanlarla kapışmamızı teşvik etmekten başka bir şey yapmıyor. Dahası oyun, biraz da çizgisel oynanışı nedeniyle sıkı nişancılar tarafından 3-4 saat gibi kısa bir sürede tamamlanabiliyor. “Sağa sola bakayım, silah upgrade’leri için orb toplayayım,” derseniz, bu süreyi 6 saate çıkarmanız mümkün ama maalesef, böylesi bir oyun için bu süreler, takdir edersiniz ki oldukça kısa. Yapımda, önceki oyundan farklı olarak eşli oynanışın kaldırılması ve sağlık sisteminin, düşman kesmeye endekslenmesi ise oyunun eksi hanesine ekleniyor.

Bu yazının hazırlandığı zaman dilimi itibarıyla neredeyse AAA oyun fiyatına sunulan Shadow Warrior 3’ü, indirim dönemlerinde satın alıp oynamanızı öneriyoruz. Eğer seriyle henüz tanışmadıysanız, ilk iki oyunu hazır fiyatları da son derece uygunken edinip bitirmenizi tavsiye ediyoruz.

Paylaş: