Sistem Gereksinimleri En Yüksek 10 Oyun

Monster Notebook  3 Kasım 2022

Oyun

Kimileri gerçekliğe meydan okuyor kimileri ise video oyunlarına yabancı olanları, ekranda gördükleri karşısında hayrete düşürüyor. Grafik teknolojilerinin geldiği en son noktayı göstermek için birbirleriyle yarışırcasına hareket eden oyun stüdyolarının, yıllar süren çabalarının harikulade görünen birer meyveleri konumundaki oyunlar, taşıdıkları görsel zenginliği, oyunculara gösterebilmek için genellikle cep yakan güçlü donanım bileşenlerine ihtiyaç duyuyor. Dilerseniz sözü daha fazla uzatmadan, son yıllara hem kalitesi hem de istediği yüksek sistem gereksinimleri ile damgasını vuran 10 oyuna kısa kısa değinelim.

Metro Exodus Enhanced Edition

Ukraynalı geliştirici ekip 4A Games’in 2019’a damga vuran oyunu Metro Exodus, özellikle son çıkan “Enhanced Edition” güncellemesiyle sistemlerinizi eritmeye âdeta yemin ediyor. Minimum sistem gereksinimlerine -tespitlerimize göre- NVIDIA GeForce RTX 2060 gibi kaslı bir ekran kartını ekleyen ilk oyun olma özelliğini taşıyan yapımın önerilenler listesi ise daha şenlikli duruyor. Intel Core i7-8700K işlemciye ek olarak 16 GB sistem belleği ve NVIDIA GeForce RTX 2070 ekran kartını önerilenler arasına katan yapım, neyse ki bu donanım bileşenlerinin hakkını fazlasıyla veriyor. Metro Exodus ve Enhanced Edition kıyaslama videolarını incelemenizi öneriyoruz.

Halo Infinite

Xbox Game Studios’un geçtiğimiz yılın son günlerinde oyuncularla buluşturduğu Halo Infinite, belki minimum sistem gereksinimleriyle değil ama önerilen sistem gereksinimleriyle oyuncuları gerçekten şaşırtıyor. Her ikisi de sekiz çekirdekli olan (AMD’de bir çeşit Hyper-Threading teknolojisi olan SMT var) Intel Core i7-9700K ve AMD Ryzen 7 3700X işlemcileri önerilenler listesine alan oyun, 16 GB sistem belleğini de listeye ekliyor. Asıl darbeyi ise ekran kartlarıyla vuran Halo Infinite, NVIDIA GeForce RTX 2070 ekran kartını (alternatif olarak AMD Radeon RX 5700 XT) oyun için öneriyor.

Dying Light 2 Stay Human

Bu yılın başlarında yayımlanan ve doyurucu içeriği kadar görselleriyle de adından söz ettiren Dying Light 2 Stay Human, sistem gereksinimleri tarafında Halo Infinite kadar insafsız olmasa da alışılagelmiş sistem önerileri listesinin dışına çıkmayı biliyor. Altı çekirdekli Intel Core-i5 8600K ve altı çekirdekli, SMT destekli AMD Ryzen 5 3600X modelli işlemcileri, önerilenler listesine dâhil eden yapım, 16 GB RAM ve NVIDIA GeForce RTX 2060 ekran kartını da pastanın üstündeki çilek misali listeye ekliyor.

Far Cry 6

Oyuncuları büyük beklentilere sokmasına karşın bilindik Far Cry formüllerini tekrar tekrar kullanarak biraz hayal kırıklığı yaratan Far Cry 6, hakkını teslim etmek gerekir ki etkileyici görseller sunuyor. Bunun karşılığında oyun sürecinde; Intel Core i7-7700K (dört çekirdek, sekiz iş parçacığı) veya AMD Ryzen 5 3600X işlemci, 16 GB sistem belleği ve NVIDIA GeForce GTX 1080 ekran kartı kullanılmasını öneren yapım, aksi takdirde oyuncuları düşük kare/saniye hızlarıyla cezalandırıyor.

Cyberpunk 2077

Geliştiricisi ve yayıncısı koltuğunda oturan CD PROJEKT RED’in hem itibar hem de para kaybetmesine neden olacak kadar eksik ve kusurlu şekilde piyasaya çıkan ama kısa süre evvel yayımlanan ücretsiz içeriğiyle yabancıların deyimiyle “comeback” yapan Cyberpunk 2077, sistem gereksinimleri konusunda mütevazı davranmayan oyunlar içinde bulunuyor. Bir dönemin en güçlü işlemcilerinden Intel Core i7-4790’ı önerilen işlemci olarak belirleyen yapım, 12 GB sistem belleğine ek olarak NVIDIA GeForce GTX 1660 Super gibi hâlâ güçlü sayılabilecek bir ekran kartını önerilenler listesine dâhil ediyor.

Red Dead Redemption 2

Rockstar Games’in şimdiye kadar oluşturduğu en gerçekçi ve yaşayan dünyaya sahip oyunu Red Dead Redemption 2, bunun karşılığında biraz da doğal olarak güçlü donanımlara gereksinim duyuyor. Sistem gereksinimleri Cyberpunk 2077 ile büyük benzerlikler gösteren oyun, Intel Core i7-4770K veya AMD Ryzen 5 1500X işlemci, 12 GB RAM, NVIDIA GeForce GTX 1060 ekran kartı gibi donanımlarla önerilen sistem gereksinimleri tablosunu dolduruyor.

Assassin’s Creed: Valhalla

Origins ile ufak ufak rota değiştirmeye başlayan Assassin’s Creed serisinin Kuzeyli üyesi Valhalla, oyuncuların gözünün yaşına bakmadan yine çok yüksek sistem gereksinimlerini karşımıza çıkarıyor. Intel Core i7-6700 (dört çekirdekli) veya AMD Ryzen 7 1700 (sekiz çekirdekli) işlemcilerin yanı sıra NVIDIA GeForce GTX 1080 ekran kartı, oyunun, önerilenler listesinde dikkat çekiyor.

Shadow of the Tomb Raider

İsim hakları kısa süre önce pek çok oyun stüdyosunu “kucaklayan” Embracer Group’a geçen ve tam da bu nedenle sonraki oyunu, büyük bir merakla beklenen Tomb Raider serisinin 2018 yılında yayımlanan üyesi, lineer sayılabilecek oynanışına rağmen güçlü donanım birimlerine ihtiyaç duyuyor. Önerilenler listesindeki; Intel Core i7-4770K veya AMD Ryzen 5 1600 işlemci, 16 GB RAM ve NVIDIA GeForce GTX 1060 ekran kartı ile oyun, akıcı çalışacağını taahhüt ediyor.

Hitman 3

Hakan Abrak’ın liderliğinde başarıdan başarıya koşan IO-Interactive’in efsanevi oyunu Hitman 3, en büyük hayali saçlarını uzatmak olan Ajan 47’nin ray tracing destekli maceraları için önerilen sistem gereksinimlerini yüksek tutuyor. Tabloda Intel Core i7-4790 işlemcinin yanında 16 GB RAM ve NVIDIA GeForce GTX 1070 yer alıyor. Oyunu, sanal gerçeklik başlığı ile deneyimlemeyi düşünenlerin ise Intel Core i7-8700 ve NVIDIA GeForce RTX 2070 gibi donanımlara sahip olması gerekiyor.

Resident Evil Village

Zombiden geçip vampirleri ve kurt adamları seçen Resident Evil serisinin son oyunu Village, her ne kadar optimizasyon başarısıyla ve sunduğu muhteşem görsellerle beğeni kazanan RE Engine ile geliştirilmiş olsa da oyunun sınırlı açık dünyası, güçlü donanım bileşenleriyle hayat bulabiliyor. Özellikle önerilen sistem gereksinimleri tablosunda elini korkak alıştırmayan oyunun işlemci önerileri; Intel Core i7-8700 veya AMD Ryzen 5 3600, ekran kartı önerileri; NVIDIA GeForce GTX 1070 veya AMD Radeon RX 5700XT, bellek önerisi ise 16 GB olarak sıralanıyor. Yapımı 1080p çözünürlükte ve 60 fps’ye kilitli ve ray tracing efektleri açıkken oynamak istiyorsanız, NVIDIA GeForce RTX 2070 kullanmanız gerektiği belirtiliyor.

Paylaş: