Size Eğlenceli Zaman Geçirtecek 5 Çerezlik Oyun

Monster Notebook  27 Mart 2020

Oyun

Bir yandan uzaktan eğitimimize ya da çalışmalarımıza devam ettiğimiz; kendi sağlığımız ve toplum sağlığı için evde bulunduğumuz bugünleri, oyunlarla bağımızı daha da güçlendirmek için kullanabiliriz. Tüm bu yoğunluk içerisinde oyunlara ayıracağınız zaman kısıtlıysa ve “Şöyle 2-3 saat içerisinde bitirebileceğim, çerezlik oyunlar bulsam ne iyi olurdu.” diyorsanız, listemiz tam size göre. Sizi daha fazla merakta bırakmamak için vakit kaybetmeden hemen listemize geçiyoruz.

1) Portal

Hepimiz Valve’ı Half-Life ile sevmiş olsak da; Portal’ın oyuncular için apayrı bir değeri olduğunu da kabul etmeliyiz. Bulmaca oyunlarına bambaşka bir boyut getiren Portal’ı bitirmek, ortalama üç saat alıyor. Yapımı severseniz, daha uzun süren ikinci oyununu da mutlaka tecrübe edin. İddia ediyoruz, her iki oyunun da sunduğu deneyimin bir benzerini daha önce yaşamadınız.

2) Abzû

Sanat yönetmenliği koltuğunda Flower ve Journey oyunlarından tanıdığımız Matt Nava’nın yer aldığı Abzû, ortalama iki saatte tamamlanabiliyor. Adrenalin dolu birkaç saniye yaşatmasının dışında gayet dinlendirici olan yapımda, dilerseniz kontrol ettiğiniz karakteri meditasyon yapmaya bırakıp siz de ekran karşısında rahatlayabiliyorsunuz.

3) Journey

Konu Matt Nava’dan açılmış, oyunun adı da az önce geçmişken onu da tavsiye etmemek olmaz dedik. PlayStation 3-4’ten sonra PC platformunu da Epic Games Store aracılığıyla ziyaret eden Journey’yi, listemizin üçüncü sırasına taşıdık. Oyundaki göreviniz çok basit ama o basit görevi yerine getirirken başınıza öyle şeyler gelecek ki ekran karşısında şaşakalacaksınız.

4) What Remains of Edith Finch

Dear Esther ile popülerlik kazanan yürüme simülatörlerinin en başarılı örneklerinden biri olan What Remains of Edith Finch, sizi ortalama üç saat süren bir maceraya davet ediyor. Oyun, ailesinin geçmişini araştırmak için baba evine giden Edith’in sıra dışı tecrübeler yaşamasını konu ediniyor. Son derece sürükleyici ve etkileyici olan yapımın 89 gibi hayli yüksek bir Metacritic puanı olduğunu ekleyelim.

5) Pikuniku

Biyoloji derslerinin unutulmazı “kafadan bacaklılar”ın en sevimli formu belki de Pikuniku’da yönettiğiniz kırmızı karakterdir. Gerçek üstü bir macera sunan Pikuniku, ilginç oyunlar yayımlamasıyla meşhur Devolver Digital’in kataloğundan. Yanlışlıkla yıktığınız köprüyü, ağaçta sallanırken size laf atan ve sizi tersleyen bir örümceğe tekme atmanız suretiyle yeniden inşa edebildiğiniz (şaka değil, gerçek) Pikuniku, benzerine kolay kolay denk gelemeyeceğiniz, oynarken kıkır kıkır güleceğiniz eğlenceli mi eğlenceli bir yapım. Bu arada, tekme sonrası hiçbir şekilde zarar görmeyen örümcek, yönettiğimiz karakterin bu davranışı nedeniyle ona biraz söyleniyor, o kadar.

#evdekal

Paylaş: