Sons of the Forest Sistem Gereksinimleri

Monster Notebook  21 Ekim 2024

Oyun

2018 yılında yayımlandığında oyun dünyasında büyük yankı uyandıran ve o dönem, bugüne kıyasla daha popüler olan hayatta kalma ve inşa odaklı yapımların arasından sıyrılmayı başaran The Forest, şimdiye kadar 20 milyondan fazla satış yaptı. Bu başarının ardından yeni bir oyunun gelmesi kaçınılmazdı ve geliştirici ekip Endnight Games Ltd, oyuncuları daha fazla bekletmeden Sons of the Forest’ın tam sürümünü, bu yılın başlarında oyuncularla buluşturdu. İlk oyunun devamı niteliğindeki yapımda bu defa oyuncuların, kayıp bir milyarderi bulmakla görevlendirilen bir ekibin parçası olarak (Carl) yamyamlarla ve mutantlarla dolu bir adada yaşam mücadelesi vermeleri gerekiyordu. Tabii konu, bu kadar yüzeysel ve düz devam etmiyor. Geliştirici ekip, yapımın sürükleyiciliğini koruması adına türlü çeşitli sürprizleri oyunun ilerleyen safhalarına saklıyor. Unity oyun motoruyla geliştirilen yapımın sistem gereksinimleri ne durumda peki? Gelin, tüm detayları sizinle paylaşalım ve yorumlarımızı aktaralım.

Sons of the Forest Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Windows 10 (64-bit)
  • İşlemci: Intel Core i5-8400 veya AMD Ryzen 3 3300X
  • Bellek: 12 GB RAM
  • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 1060 (3 GB) veya AMD Radeon RX 570 (4 GB)
  • Depolama: 20 GB SSD

Sons of the Forest Önerilen Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Windows 10 (64-bit)
  • İşlemci: Intel Core i7-8700K veya AMD Ryzen 5 3600X
  • Bellek: 16 GB RAM
  • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce 1080 Ti (11 GB) veya AMD Radeon RX 5700 XT (8 GB)
  • Depolama: 20 GB SSD

Minimum 64-bit Windows 10 İşletim Sistemi, Büyük Macera için Şart

Oyunun genel sistem gereksinimlerinin epey yüksek olması, 32-bit eski nesil işletim sistemlerini saf dışı bırakıyor ki zaten Steam istemcisinin de uzun süredir Windows 10 altı bir işletim sisteminde çalışmadığını da hemen hemen tüm oyuncular biliyor. Size düşen, işletim sisteminizin güncelleştirmelerini yapıp oyunu yüklemek.

Eşli Oyun Süreçlerinde İşlemci Kullanımı Tavan Yapıyor

Tek başınıza da oynayıp keyif alabileceğiniz Sons of the Forest, işlemci kullanımı konusunda, dünyanın en mütevazı oyunu değil. Güncel sayılabilecek 6 çekirdekli ve 12 iş parçacıklı işlemcileri, ortalama yoğunluktaki sahnelerde %40 civarında kullanan yapım, eşli oyun süreçlerinde ise bu kullanım düzeyini daha da artırıyor. Bu noktada minimum sistem gereksinimleri listesindeki 4 çekirdekli işlemciler, oyunun, işlemci cephesinde yer yer güçlüklerle karşılaşmasına neden olabiliyor.

Ne Kadar Fazla RAM, O Kadar Sorunsuz Bir Oyun Deneyimi

Yapımın donanım kullanımı tarafında, Erken Erişim versiyonuyla tam sürümü arasında bazı farklar bulunuyor; RAM de bu farklardan birini teşkil ediyor. Açık alanda ve pek düşmanın bulunmadığı ortamda, diğer sistem uygulamalarıyla birlikte 15,5 GB civarı RAM kullanan oyun, aynı koşullarda ama tam sürümünde 16,2 GB gibi bir bellek kullanımı gerçekleştiriyor. Bu, bize, önerilen sistem gereksinimleri listesindeki RAM’in daha isabetli bir miktarda olduğunu gösteriyor.

DLSS Desteğiyle Çok Yüksek Kare/Saniye Değerleri Mümkün

Görsel manada Unity oyun motorunun hakkını fazlasıyla veren ve tüm grafik ayarlarını en üst noktaya taşıdığınızda, ürkütücü bir görsel şölene dönüşen Sons of the Forest, grafik detaylarını azaltıp çözünürlüğü de düşürdüğünüzde, minimum sistem gereksinimleri listesindeki ekran kartlarıyla oynanabiliyor. Ama yapımın hakkını vermek için önerilenler listesini de geçip en azından NVIDIA GeForce RTX 30 serisi bir ekran kartıyla oyunu deneyimlemeniz gerekiyor. Böylece yapımdaki tüm görsel ayrıntıları sorunsuz takip edip oyunun atmosferine kendinizi kaptırmanız mümkün oluyor. Kare/saniye değerlerini yetersiz bulduğunuzdaysa oyundaki DLSS ayarlarını etkinleştirmeniz mümkün.

20 GB Depolama Alanı Fazlasıyla Yeterli

Geliştirici ekibin, oyun içi yüklemeler esnasında sorun yaşanmaması için SSD üzerine kurulmasını önerdiği yapım, 20 GB’ın da altında bir kurulumla diskteki yerini alıyor. Ancak ilerleyen dönemde oyuna eklenebilecek yenilikleri hesaba katarak diskinizde bu oyuna özel olarak 20+ GB yer bırakmanız öneriliyor.

Sons of the Forest oynarken ormanın derinliklerinde hayatta kalma mücadelesi vermek, sizi yeterince yoracak ve strese sokacak. Bir de donanım bakımından güçsüz bir bilgisayarla bu yapımı deneyimlemeye kalkarsanız, ekstra yorgunluğa ve strese hazırlanmanız gerekir. Tabii bir “canavar”la tanışırsanız, performans sorunlarıyla sonsuza kadar vedalaşabilirsiniz. Monster tarafından geliştirilen; Abra, Tulpar ve Semruk oyun bilgisayarları, Sons of the Forest başta olmak üzere güncel tüm oyunları, yüksek çözünürlükte ve takılma yaşamadan oynamanızı sağlayacak. 

 

Sıkça Sorulan Sorular

8 GB RAM ile Sons of the Forest oynanır mı?

Sons of the Forest, minimum 12 GB RAM gereksinimiyle çalışıyor. 8 GB RAM’e sahip bir bilgisayarda oyunu çalıştırmak mümkün olabilir, ancak performans sorunları yaşanabilir. Düşük ayarlarda deneseniz de kasma ve donmalar yaşanması olası. 12 GB RAM önerilir.

Sons of the Forest kaç saatte biter?

Sons of the Forest’ın ana hikayesi ortalama 15-20 saat sürüyor. Ancak keşfetme, hayatta kalma, ve ek görevlerle bu süre uzayabilir. Açık dünya yapısı, oyunda haritayı gezerek daha fazla vakit geçirmenize olanak tanır, böylece oyun süresi kişisel olarak değişebilir.

Sons of the Forest kaç GB yer kaplar?

Sons of the Forest’ın kurulum dosyası yaklaşık 20-25 GB civarında bir depolama alanı gerektirir. Ancak, ek güncellemeler ve oyun dosyalarıyla birlikte toplam alan ihtiyacı artabilir. Oyunu sorunsuz yükleyebilmek için en az 30 GB boş alan ayırmanız tavsiye edilir.

Sons of the Forest oyununda amaç ne?

Sons of the Forest, bir hayatta kalma oyunudur. Oyuncu, vahşi doğada mahsur kalan bir karakteri kontrol ederek kaynak toplar, barınak yapar ve düşmanlarla mücadele eder. Oyunun temel amacı hayatta kalmak, gizemli adayı keşfetmek ve adadaki sırları çözerek ilerlemektir.

Sons of the Forest tek oynanır mı?

Evet, Sons of the Forest tek oyunculu modda oynanabilir. Oyun, solo oynarken de sürükleyici bir deneyim sunar. Ancak isterseniz çok oyunculu modda arkadaşlarınızla birlikte de oynayabilirsiniz, bu da oyuna farklı bir dinamik kazandırır. Tek başınıza oynarken strateji önemlidir.

Paylaş: