Steam Cüzdan Kodu Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Monster Notebook  7 Şubat 2021

Oyun

Oyun ve yazılım arşivini zenginleştirmek için Steam’i tercih edenler, banka ve kredi kartı ile ödeme başta olmak üzere birçok yöntemi kullanabiliyor. Herhangi bir karta sahip olmayanlar ve cep telefonuyla ödeme yapmak istemeyenler ise Steam’in sunduğu alternatiflere yönelebiliyor. Bu alternatiflerin ilk sırasında ise şüphesiz Steam Cüzdan kodu geliyor. Steam’i geliştiren Valve Corporation ile iş birliği hâlinde olan ve şirket tarafından yetkilendirilmiş dijital kod satıcıları aracılığıyla edinilebilen kodlara dair ayrıntılar, yazımızda…

Steam Cüzdan Kodu Nedir?

Steam’de çok uzun süredir bulunan cüzdan özelliği, oyuncuların, oyun satın alma süreçlerini olumlu etkiliyor. Pazar üzerinden satılabilen takas edilebilir oyun kartları, arka plan görselleri, simgeler ve daha nice dijital içeriğin para karşılığı, oyun meraklılarının Steam Cüzdanına ekleniyor. Bu sayede oyuncular, satın alma sürecinde ödeme yaparken cüzdan bakiyelerini, alışveriş esnasında kullanıp oyunlara, normal ederlerinden daha düşük tutarlar ödeyerek sahip olabiliyor. Steam Cüzdanına daha yüksek miktarda para eklemek, bir bakıma, ileride gerçekleştirilecek satın alımlar için dijital para biriktirmek de mümkün oluyor. Bunun için Steam’in kendi arayüzü üzerinden Steam Cüzdanı için 10, 20, 50, 100 ve 200 TL’lik para eklenebiliyor. Bu işlem için oyun satın alma sürecindeki ödeme prosedürlerinin aynısı izleniyor.

Kendisinin ya da arkadaşlarının Steam Cüzdanı’na para eklemek isteyen oyun tutkunları, âdeta bir dijital hediye kartı gibi çalışan Steam Cüzdan kodunu tercih edebiliyor. Valve tarafından yetkilendirilen e-Pin satıcıları tarafından sunulan cüzdan kodları, genellikle cüzdan tutarları kadar fiyatlara satılıyor. Tabii yılbaşı ve benzeri dönemlerde kodların indirime girebildiği oluyor. Satın alma işleminin sonrasında kullanıcıların elektronik posta adreslerine, rakam ve harflerden oluşan, 15 haneli benzersiz bir kod geliyor. Bazı; hipermarket, kitapçı ve benzeri yerlerde satılan, kart şeklinde fiziksel Steam Cüzdan kodları da bulunuyor. Kart formunda satılan ya da kasa görevlisi yardımıyla fişe yazdırılan kodlar, Steam arayüzünden kolayca etkinleştiriliyor.

Steam Cüzdan Kodu Nasıl Kullanılır?

Steam Cüzdan kodunu satın aldıktan sonra kodun, Steam hesabına eklenmesi ise yalnızca birkaç saniye sürüyor. Bu noktada Steam kullanıcılarının, uygulamayı çalıştırıp sağ üst kısımda yer alan kullanıcı avatarının yanında bulunan takma isim ve bakiye kısmına tıklayıp açılan menüdeki “Cüzdanımı görüntüle”ye tıklamaları gerekiyor. “Steam Cüzdanınıza Para Ekleyin” sayfasının sağ tarafında bulunan bakiye bilgisinin alt kısmına konumlandırılan “Bir Steam Cüzdan Kodu ya da Hediye Kartı Kullan” tıklandığında uygulama, sayfayı, kod girilebilecek bir alana yönlendiriyor. Aynı alana ulaşmak için uygulamanın sol üst kısmında bulunan “Oyunlar” sekmesindeki menü üzerinden “Steam Cüzdan Kodu Kullan” kısmına tıklamak yeterli oluyor. Kod, belirtilen alana girilip “Devam Et”e tıklandıktan hemen sonra “Başarılı!” yazısı eşliğinde bir görsel ve cüzdana eklenen meblağa dair bir bilgilendirme ekranı çıkıyor.

Steam Cüzdan kodu etkinleştirme aşamasında zaman zaman sorunlarla karşılaşılabiliyor. Bu sorunların kaynağı, genellikle yanlış girilen harf ya da rakamlar oluyor. Steam’in Destek sayfasında da böylesi durumlarla karşılaşanlar için çeşitli tavsiyelerde bulunuluyor. Kodları elle giren ve hata kodu alan kullanıcıların; 1 rakamı ile I harfi, B harfi ile 8 rakamı, G harfi ile 6 rakamını dikkatle kontrol edip yeniden girmeleri, önerilenler arasında yer alıyor. Bunların yanı sıra; Steam Cüzdan kodunun ülke kısıtlaması olduğu, kodların yeniden kullanılamadığı, kod ile cüzdana eklenen bakiyenin başka bir Steam hesabına yönlendirilemeyeceği veya banka hesabına aktarılamadığı verilen bilgiler arasında öne çıkıyor. Şayet Steam Cüzdan kodu etkinleştirmeyle ilgili sorun yaşanırsa, Steam Destek ekibine başvurulması tavsiye ediliyor.

Paylaş: