Steam Level Nedir? Steam Level’ı Nasıl Yükseltirsiniz?

Monster Notebook  12 Eylül 2023

İncelemeler

Oyunlarda level/seviye artırmaya alışkınsınızdır hatta seviye artırmak adına aynı görevi defalarca yapıp aynı canavarları defalarca kesmişliğiniz bile olabilir. Bu gayet normal; “level kasma”nın altın kurallarından biri “farmlamak” ve “grind etmek”tir doğal olarak. Peki, Steam hesabınızın seviyesini artırmak adına ne kadar çaba sarf ediyorsunuz? Pek çok oyuncunun o kadar da önemsemediği ancak arttıkça profil sayfanıza ekstra özellikler kazandırmanıza yardım eden Steam seviyesinin ne olduğuna ve bu seviyenin nasıl yükseltileceğine gelin birlikte bakalım.

Orada Bir Sayı Var Yukarıda, O Sayı, Bizim Seviye Sayımızdır

Steam ile ilişkiniz, alışveriş yapıp oyuna girip çıkış yapmaktan ibaret değilse ve Topluluk, Tartışma, Aktivite gibi sekmelerde de dolaşıyorsanız, illaki kendi profil sayfanıza da girip şöyle bir bakmışlığınız vardır. Profil sayfasını yıllar içinde büyük ölçüde güncellemiş olsa da Steam’in seviye sistemi, aynı yerinde (birkaç piksel aşağı-yukarı ya da sağa-sola kaymış olabilir) durmaya devam ediyor. Steam profilinizdeki takma adınızın hizasında bulunan ve sağ köşede yer alan “Seviye” ifadesinin yanındaki renkli daire içinde bulunan sayı, sizin Steam seviyenizin durumunu gösteriyor. Aşağıdaki görsel gibi:

steam level 44

Steam’deki seviye kavramı, oyunlarda ne kadar başarılı olduğunuzu değil, Steam’deki irili ufaklı etkinliklerle ne kadar ilgilendiğinizi ve Steam’deki oyunlara, hangi oranda yatırım yaptığınızı gösteriyor. Steam’deki varlığınızın ne kadar sürdüğü (Steam’de kaç yılından bu yana var olduğunuz), kaç oyuna sahip olduğunuz, oyunlardan düşen kartları hangi düzeyde işleyip birer rozete dönüştürdüğünüz, yıllık veya dönemlik etkinliklere katılıp hangi özel rozetleri kazandığınız gibi parametreler, “Rozetler” sayfasında gizli olan Steam deneyim puanınıza (XP) katkıda bulunuyor. Seviye 44 olan bir kullanıcının hangi XP’de olduğunu ve Seviye 45 olması için kaç XP’ye gereksinim duyduğunu aşağıdaki görselden görebilirsiniz:

level 44 xp

Steam seviyenizi artırmanızın yollarından az sonra bahsedeceğiz ancak hepsinden önce Steam hesabınızın “sınırlı kullanıcı” olmadığından emin olmalısınız. Steam’in spam hesap ve kimlik avı hesapları gibi suistimale yatkın durumların önüne geçmek için getirdiği bu sistemin dışında kalıp hesabınızı, sınırlı kullanıcı olmaktan çıkarmak istiyorsanız, Steam’in belirlediği minimum harcama tutar olan 5 doları (Türkiye için 40 TL) cüzdanınıza ekleyerek, doğrudan diğer ödeme yöntemleriyle oyun alarak veya bir sevdiğinize oyun hediye ederek harcamanız gerekiyor.

Steam level düzeyinizi artırarak:

  • Her bir level artışında arkadaş listenizin kapasitesi beş kişi artış gösterir.
  • Her on level artışında profil sayfanıza farklı bir vitrin ekleme imkânınız olur.
  • Booster pack olarak da adlandırılan hızlandırma kart paketlerinden otomatik düşürme ihtimaliniz yükselir.

Steam Level Artırmak Sandığınızdan Daha Kolay

Hesabınızı sınırlı kullanıcı modundan çıkardıktan ve Steam level düzeyini artırmaya karar verdikten sonra farklı yöntemler uygulayarak Steam seviyenizi kolayca yükseltebilirsiniz. Bu yolları sıralayacak olursak:

Steam’de Deneyimli Bir Kullanıcı Olmak: Steam’e kaydolmanız ve küçük bir alışveriş yapmanız, “Hizmet Süresi” adlı rozetin devreye girip her yıl düzenli olarak 50 XP kazandıracak şekilde güncellenmesini sağlar.

hizmet süresi

Düşen Oyun Kartlarını Rozet Olarak İşlemek: En pratik ve hızlı Steam level yükseltme işlemi, artık birçok oyunda bulunan ve oyunları oynadıkça düşen oyun kartlarını, rozet olarak işleme şeklindedir. Eğer oyunlardan düşen kartların nerede biriktiğini bilmiyorsanız, Steam’in “Mağaza”, Kütüphane” ve “Topluluk” sekmelerinin en sağında bulunan, kendi profil adınızın üstüne gelip “Envanter” kısmına tıklamanız gerekli. “Öge Envanteri” sayfasına ulaştığınızda Steam’e ait ögelerin tamamını görüntüleyebilirsiniz. Eğer CS:GO veya Team Fortress 2 gibi oyunlarla vakit geçirdiyseniz, o oyunlara ait ögeleri de ilgili sekmeler aracılığıyla görebilirsiniz ancak Steam’e ait ögelerin dışındaki eşyaların, seviye artırımı noktasında işe yaramadığını bilmeniz gerekir.

Rozet işleme kısmı ise son derece kolay; bir karta tıkladıktan sonra sağ tarafta görünür olan penceredeki “Rozet ilerlemesini görüntüle” tuşuna tıklayıp var olan kartlarınızın rozet ilerlemesine katkısını takip edebilirsiniz.

steam rozet

Eksik kartlarınızı, “Pazar” aracılığıyla kolayca edinerek rozet işleme işlemini tamamlayabilirsiniz. Rozet işleme sonrasında 100 XP kazanacaksınız ve bu, seviye ilerlemenize önemli bir katkıda bulunacak.

şehirde yaz rozeti

Dönemlik Etkinliklere Katılmak: Steam’in bu denli popüler hâle gelmesini sağlayan unsur, başarılı bir oyun satış platformu olmaktan ziyade oyuncuların, bir çeşit sosyal ağ ve eğlence platformuna da dönüşebilmiş olmasıdır. Özellikle dönemlik etkinlikler, oyuncular arasındaki rekabeti ve iş birliğini de pekiştirir; bu etkinliklere dâhil olan oyuncular ise çeşitli rozetlerle ödüllendirilir. Her bir rozetin en azından 100 XP’ye sahip olduğunu düşündüğünüzde Steam level düzeyinizin böylesi etkinliklerle nasıl da hızla artacağını tahmin edebilirsiniz.

steam hardware

Oyun Satın Almak: Steam, kendisine ayırdığınız bütçeyi ve oyun satın alımlarınızı daima takdir eder ve bunun karşılığında size deneyim puanı kazandırır. Oyunlarınızın belirli bir sayıya ulaşması ise otomatik olarak yeni bir rozet kazanmanıza vesile olur. Dahası, oyun sayınız arttıkça bu rozetin getirdiği XP de artış gösterir. Bu nedenle irili ufaklı oyunları, bilhassa indirim dönemlerinde satın alıp oyun koleksiyonunuza ekleyerek Steam level artırma sürecine ekstra bir katkıda bulunabilirsiniz.

steam yatırım müdürü

Size aktardığımız yollar, Steam level artırmak için izleyebileceğiniz normal ve Steam hesabınızı tehlikeye atmayacak yöntemlerdir. Ancak kimi kullanıcılar, illegal yöntemler kullanarak para karşılığında Steam level yükseltmeyi seçebiliyor. Bunun, hesabınızın zarar görmesine neden olabileceği gibi seviye artışı sürecinde yaşayacağınız tatlı rekabet ve eğlenceyi de engelleyeceğini unutmamalısınız.

Paylaş: