Korku Severler İçin Steam’de Bulunabilecek 10 Indie Korku Oyunu

Monster Notebook  19 Ekim 2023

Oyun

Güne başlarken sizi uyandıran zil sesi “The Exorcist” filminin tema müziği “Tubular Bells”; spor yaparken çalma listenizdeki parçalardan bazıları Goblin’in, “Profondo Rosso” veya “Suspiria” filmlerinin tema parçalarıysa; gece yatağa girerken kulaklıklarınızı takıp “Gerisi Hikâye Korku Konuşmaları” podcast serisini dinliyorsanız, kendinizi, korku tutkunu olarak adlandırabilirsiniz. Doğrudan ürkütücü bir maceranın ya da dehşetin içinde bulunmanızdan dolayı korku kavramını belki de mükemmel biçimde tecrübe edebilmenizi sağlayan video oyunları söz konusu olduğunda, bağımsız geliştiriciler, bu türe ziyadesiyle sahip çıkıyor. Hatta öyle ki bırakın bitirmeye, 1 saat boyunca kesintisiz oynamaya bile yanaşamayacağınız yapımlar sunuyorlar. Eğer hazırsanız, Steam’de bulabileceğiniz en iyi 10 indie korku oyunundan söz edeceğiz. Bu listede arkadaşlarınızla birlikte oynayabileceğiniz çok oyunculu korku oyunları veya kamera açısı birinci şahıs olmayan yapımlar yok çünkü korkuyu, tek başınıza ve birinci şahıs kamera açısından en iyi şekilde yaşayacağınızı düşünüyoruz.

1. Visage

Yayınlandıktan bir süre sonra Monster Notebook YouTube kanalında kısa bir tanıtımını yaptığımız Visage, bize göre son yıllarda çıkan en başarılı korku oyunlarından. Hideo Kojima’nın rafa kaldırmak zorunda kaldığı projesi Silent Hills’in öncülü P.T.’nin izinden giden Visage, size, korku ile dehşetin arasındaki farkı gösterecek.

2. Layers of Fear (2016)

Şu sıralar harıl harıl Silent Hill 2 remake oyunu üzerinde çalışan Polonyalı Bloober Team’in ilk oyunu olmasa da bugün, bu denli tanınmalarını sağlayan Layers of Fear’da (2016 sürümü), çalışmasını tamamlamaya gayret eden bir ressamı yöneteceksiniz. Deliliğin dağlarında gezinen bu karakter, hayal dahi edemeyeceğiniz korkunç anlar yaşamanıza neden olacak.

3. HellSeed

Steam’in kaçıncı katmanındadır bilmiyoruz ama bildiğimiz bir şey var; henüz Erken Erişim aşamasında olmasına karşın potansiyeli çok yüksek olan HellSeed’i oynamak, herkesin harcı değil. Girişte adını andığımız İtalyan korku sinemasının önemli örneklerinden de izler taşıyan yapımı, türe aşina olsanız da dehşetle karşılayacaksınız.

4. The Mortuary Assistant

Eskiler, “Ölüden değil, diriden kork.” derler. Peki, bir cenaze tahnitçisi olarak morgda görev yapsanız, zihniniz size türlü oyunlar oynasa, bu söze ne kadar riayet edebilirsiniz? Ama merak etmeyin, The Mortuary Assistant’ta zihniniz size herhangi bir oyun oynamıyor; oyun oynayan, bizzat ölülerin arasında gizlenen bir iblisler.

5. From the Darkness

Oyunda, ölen dedesinin terk edilmiş dairesindeki aile albümünü arayan bir karakteri yönettiğiniz From the Darkness, pek az oyuncunun keşfettiği, kısa ama gerçekten yıkıcı bir korku oyunu. Unutmayın, karanlıklar arasında asla yalnız olamayacaksınız.

6. Madison

Bazen Steam’de sadece kapak görseli nedeniyle uzaklaştığınız oyunlar vardır, Madison da bunlardan biri olabilir. Fakat kapak görselinin “ucuz”luğuna rağmen hem yer yer Fatal Frame serisinden esinlenen oyun mekanikleri hem de üst düzey rahatsız ediciliğiyle kendinizi bir an olsun güvende hissedemeyeceğiniz Madison, listemize rahatlıkla girmeyi başarıyor.

7. Infliction

Bir dizi dramatik olayın sonucunda ortaya çıkan kâbus dünyasına adım atmak gibi bir niyetiniz varsa, ayrıca sinirlerinizin çelik gibi olduğunu düşünüyorsanız, Infliction sizi bekliyor. Yapısal açıdan listemizdeki diğer oyunlarla benzeşen yapım, kendine özgü yönleriyle sizi psikolojik anlamda epey yıpratacak.

8. Amnesia: The Dark Descent

Korku oyunlarına ilgi duyuyorsanız, artık -anlatı/konu bakımından farklı olsa da- bir seriye dönüşen Amnesia’nın ilk oyununu oynamış olabilirsiniz. Ancak yine de listenin geri kalanına bazı açılardan ilham veren Amnesia: The Dark Descent’i sıralamaya eklemeden edemedik.

9. The Beast Inside

Kısa süre önce mevcut nesil konsollar için da yayımlanan ve çıktığı dönemde hayli ses getiren korku oyunlarından The Beast Inside, arkasına aldığı “ev istilası” konseptini başarıyla uygularken sizi, içinde hiç de bulunmak istemeyeceğiniz bir olaylar silsilesine dâhil edecek.

10. Summer of 58’

Dünya çapında gerçekleşen paranormal olaylar hakkında hazırladığı yazılardan oluşan bir blog sayfasına sahip Alex Morton, takipçilerinin isteği üzerine Rusya’da bulunan Yunost adlı kampı ziyarete karar verir. Ancak kampın huzursuz ruhlarla çevrili olduğunu anlaması çok uzun sürmez. Summer of 58’, kısa sürmesine rağmen rüyalarınıza girecek kadar etkileyici bir korku oyunu.

Ekran karşısında size korkuyu ve dehşeti yaşatacak oyunlara ilgi duyuyorsanız ve listemizdeki oyunların yanı sıra yeni çıkan tüm oyunları, grafik ayarlarını kısmadan, yüksek çözünürlükte ve akıcı görseller eşliğinde oynamayı hedefliyorsanız, Monster Notebook imzalı; Abra, Tulpar ve Semruk serisi oyun bilgisayarlarından dilediğinizi satın alabilirsiniz.

Paylaş: