Steam’de Oynayabileceğiniz En İyi 5 Ücretsiz Oyun

Monster Notebook  29 Ağustos 2020

Oyun

On binlerce oyuna ev sahipliği yapan Steam sayesinde çok sayıda ücretsiz oyuna ulaşmanız mümkün ama bu oyunların arasından seçim yaparken en iyilerine zaman ayırmayı isteyebilirsiniz. Hazırladığımız steam ücretsiz oyunlar listesindeki oyunların hiçbirinin sizi üzmeyeceğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu arada, daha farklı keşifler yapabilmeniz için listeye çok bilinen CS:GO, Dota 2 gibi yapımları eklemedik.

1) Path of Exile

Özellikle Diablo serisinin hayranlarının güzel zaman geçirebilecekleri Path of Exile, aksiyon/rol yapma ve hack&slash türünün en başarılı temsilcilerinden biri ve tamamen bedava. Oynanışı veya karakterinizin görünümünü etkileyecek unsurların paralı olarak sunulmaması, yapıma artı puan kazandırırken geliştirici ekibin, oyuna yeni içerikler eklemesi ise takdire şayan. Arkadaşlarınızla birlikte fantastik maceralara katılmak istiyorsanız, Path of Exile sizi bekliyor.

2) Brawlhalla

Dövüş oyunlarına meraklıysanız; Street Fighter, Mortal Kombat ve Injustice gibi çevrim içi oynanabilen dövüş oyunlarına ücretsiz bir alternatif arıyorsanız, farklı oyun dinamiklerine sahip Brawlhalla’yı mutlaka denemelisiniz. Çapraz platform yapısında olması sayesinde popüler oyun konsolları üzerinden oyunu tecrübe eden oyuncularla karşılaşmalara katılabileceğiniz yapımı, telefon ve tablet üzerinden Remote Play aracılığıyla oynayabileceğinizi de ekleyelim.

3) Destiny 2

Efsanevi oyun geliştiricilerinden Bungie’nin önce oyun konsollarına, ardından PC platformuna bomba gibi düşen oyunu Destiny 2, hiç şüphesiz Steam’deki en iyi ücretsiz yapımlardan biri. Son derece sürükleyici bir senaryoya sahip oyunda, seçebileceğiniz birçok sınıf bulunmakla birlikte alternatif oyun modları ile PvE ve PvP deneyimi yaşayabilirsiniz. Destiny 2’ye gelen genişleme paketlerinin ücretli olduğunu belirtmemiz lazım.

4) SMITE

Mitoloji temelli oyunlara ilgi duyuyorsanız MOBA oyunları arasından kendine ayrı bir yol açan SMITE’ı tecrübe etmelisiniz. Hâlihazırda on milyonlarca oyuncuya kucak açan SMITE, MOBA cephesinde, masaya yeni bir şeyler getirmesiyle dikkat çekerken Avatar: The Last Airbender gibi ünlü çizgi dizilerdeki karakterleri -ücretli de olsa- kitlesiyle buluşturmasıyla da popülerliğini koruyor. Şayet, üçüncü şahıs kamerasıyla bir MOBA deneyiminin nasıl olduğunu merak ediyorsanız onlarca tanrı arasından birini seçip SMITE dünyasına katılma vaktiniz gelmiş demektir.

5) Star Wars: The Old Republic

Electronic Arts ve Valve’ın yeniden el sıkışmasıyla Steam kütüphanesi, EA oyunlarıyla zenginleşmeye başladı. Ama bu oyunların arasında öyle bir isim var ki sizi binlerce saat karşısında tutabilecek güçte ve kalitede. O oyun, Bioware’in en iyi işlerinden biri olan Star Wars: The Old Republic. Yıllara meydan okuyan oyunu Star Wars evrenine hayran arkadaşlarınızla birlikte oynayabilir; Jedi, Sith ya da dilediğiniz farklı bir gruptan karakterle maceralara dalabilirsiniz. Yalnız oyunun 51 MB’lık Steam kurulumu sizi yanıltmasın. Yapıma özel launcher ile gigabaytlarca veri indirmeniz gerekecek. Bize sorarsanız buna değer.

Paylaş: