Steam’de Yer Alan En İyi 20 TL Altı Oyunlar

Monster Notebook  27 Ekim 2020

Oyun

Zaman zaman Gabe Newell’a serzenişte bulunsak da oyun dünyasının başına gelen iyi şeylerden birinin Steam olduğu konusunda, milyonlarca oyuncuyla hemfikiriz. Sunduğu imkânlar ve gelişmiş bir sosyal platforma dönüşmesi bir kenara, Steam’in, dolar ve euro kurundan bağımsız olarak Türkiye’ye özel fiyatlandırma yapması, Türk oyuncular için bulunmaz bir nimet. Oyun yapımcılarından bazıları, Steam’in düşük fiyat politikasına ters adımlar atsa da zaman içerisinde su akıp yolunu buluyor ve kendi alanında önemli kabul edilen oyunlar uygun fiyatlara satın alınabiliyor. İşte bu yazıda da böylesi yapımlardan bazılarını karşınıza çıkaracağız. Gelin, Steam’de yer alan en iyi 20 TL altı oyunlardan bazılarına göz atalım.

Portal 1 ve 2

Yeni nesil oyuncuların birçoğu, bugün modern bir klasik olarak değerlendirilen Portal serisine henüz elini sürmemiş durumda. Bunu yadırgamıyoruz çünkü gerek mobil tarafta gerekse PC cephesinde pek çok yapım mevcut. Şayet siz de Portal serisiyle tanışmamış oyunculardansanız, her iki oyuna teker teker 18,5 lira ödeyerek benzersiz bir deneyim yaşayabilirsiniz. Unutmadan, Portal için Türkçe dublaj yapan bir ekibin yamasıyla oyundan daha fazla keyif alabilirsiniz.

Room 1 ve 2

Pek kimse PC tarafında dikkate almasa da Fireproof Games, Room serisiyle oldukça önemli bir iş yapıyor. Dijital oyunlara biraz mesafeli olmakla birlikte zaman bulduğunda, gizli nesne bulma (Hidden Object Games) türü oyunlara kendini kaptıran oyuncular, Room serisinden hayli memnun. Kendi içinde tutarlı bir hikâyesi bulunan ve sizi, kimi zaman beyin yakan bulmacalarla karşı karşıya getiren Room oyunları, akıllı cihazlardan farklı olarak daha kaliteli görseller eşliğinde PC’de deneyimlemeniz gereken işlerden. Her bir oyunun fiyatı ise yalnızca 10 TL.

To the Moon, Finding Paradise ve Rakuen

Sıraladığımız üç oyunun ortak yanı; 2D piksel grafiklere, saatler süren dokunaklı öykülere, harika müziklere, Türkçe alt yazı desteğine ve bir dolu ödüle sahip olmaları. Tabii her birinin fiyatı da aynı ve 18 lira. Şayet, karşısındayken zamanın nasıl geçtiğini anlamayacağınız basit gibi görünen ama derin oyunlar arıyorsanız, bu yapımları pas geçmeyin.

Saints Row: The Third

GTA serisini seviyor musunuz? Just Cause’daki kaos yaratma hissine bayılıyor musunuz? “Bu iki oyun serisinin yaşattığı heyecana, biraz daha kaliteli espri eklense ne hoş olur.” mu diyorsunuz? O hâlde, sadece 18 liraya satılan Saints Row: The Third sizi bekliyor. Evet, oyunun “remastered” sürümünün bir süre önce çıktığını ve Epic Games Store’da bulunduğunu biliyoruz ama laf aramızda, oyunun orijinali hâlâ gayet iyi görünüyor.

Fallout: New Vegas

Bize kalırsa, yapılacak işlerinizi bir an önce tamamlayın, ajandanızdaki ivedi olmayan işleri birkaç ay sonrasına erteleyin, ailenizle ve arkadaşlarınızla vedalaşın ve Steam’e gidip Fallout: New Vegas’ı, yalnızca 18 liradan satın alarak yüzlerce saat sürecek maceraya başlayın. Ne de olsa geliştirici ekip Obsidian Entertainment.

Max Payne 1 ve 2

Remedy Entertainment’ın en başarılı oyunları arasında bulunan ve şirketi bugünlere getirmeyi başaran iki oyunu henüz oynamadıysanız, çok şey kaçırdığınızı söylemeliyiz. Eğer bu hatadan dönmek ve Max Payne’in neden efsane statüsünde bir oyun serisine dönüştüğünü öğrenmek isterseniz, her bir oyuna ödeyeceğiniz tutar yalnızca 18 TL.

Paylaş: