Stranded Deep Sistem Gereksinimleri

Monster Notebook  9 Aralık 2022

Oyun

2015’ten bu yana Steam’in Erken Erişim programında bulunan ve 2022 yılının Ağustos ayında nihayet tam sürümü yayınlanarak oyuncularla buluşan Stranded Deep, birinci şahıs kameralı hayatta kalma temelli oyunların en popülerleri arasında yer alıyor. Onu bu denli popüler kılan, yalnızca oyunun sürükleyici içeriği değil, aynı zamanda orta karar bilgisayarlarda bile akıcı çalışmasını sağlayan yapısıydı. Unity oyun motoruyla geliştirilen ve fena görünmemesine rağmen sisteme (işlemci hariç) o kadar da yük bindirmeyen yapımın sistem gereksinimlerine, gelin birlikte göz atalım.

Windows 7’li Bilgisayarlarda Bile Oynanabilir

Oyuncu kitlesini artırmak adına donanım gibi yazılım tarafında da büyük kısıtlamalarla yapılandırılmayan Stranded Deep, Windows 7 işletim sistemi bulunan bilgisayarda da oynanabiliyor. Tabii yapımın, Oyun Modu ve Xbox Game Bar gibi özel arayüz/teknolojilerle daha verimli değerlendirilebileceğini ekleyelim. Bunun gibi gelişmiş özellikler için Windows 10 ve Windows 11 işletim sistemlerine geçmeniz gerekiyor.

Dört Çekirdekli İşlemci Kırmızı Çizgimiz

Oyun, doğası gereği açık dünya formunda bir yapım ve karşılaşacağınız sahneler de genellikle oyunda atacağınız adımlar çerçevesinde şekilleniyor. Yaşamanız muhtemel maceralara dair spoiler olmaması için detaylara girmeyeceğiz ancak oyunun bu sürükleyici yapısını koruyup devam ettirebilmesi için dört çekirdekli bir işlemcinizin olması şart. Geliştirici ekip 2 GHz ve üstü dört çekirdekli işlemciyi, minimum sistem gereksinimleri tablosuna dâhil etmiş olsa da yapımın, Intel Core i5-9400F gibi altı çekirdekli işlemcileri bile biraz terlettiğini, işlemciyi yer yer %50’nin üstünde kullandığını belirtelim.

8 GB Bellek ile Rahat Bir Oyun Deneyimi Yaşayabilirsiniz

Bilgisayarınızın teknik özellikleri güncel olmaktan biraz uzaksa ve sistem belleğini artırma gibi bir seçeneğiniz yoksa oyunu 8 GB sistem belleği ile oynamanız mümkün. Hem minimum hem de önerilen sistem gereksinimleri tablosunda belirtilen 8 GB bellek, oyun için yeterli; hatta yapım, işletim sistemi, arka plan uygulamaları ve diğer araçlarla birlikte (1080p çözünürlükte) toplam 6,5 GB gibi bir bellek kullanımı ortaya çıkarıyor. Hedefiniz daha yüksek çözünürlüklerse biraz daha fazla bellek kullanımıyla karşılaşabilirsiniz. Zira oyunda grafik detay seviyesi gibi çözünürlük de artında, sistem belleğinin kullanım oranı artmaya başlıyor.

Giriş ve Orta Sınıf Ekran Kartları, Stranded Deep İçin Yeterli

Neredeyse Intel’in, işlemcileri içinde bulunan entegre grafik yongalarıyla bile oynanabilecek şekilde tasarlanıp sizlere sunulan Stranded Deep, ultra grafik detay seviyesinde ve 1080p çözünürlükte, orta segment ekran kartlarından biri olan NVIDIA GeForce GTX 1070 modelinde, saniyede 150+ fps ile oynanabiliyor. Hedefiniz 4K (2160p) ve ötesiyse, daha güçlü bir modelden destek alabilirsiniz.

Devasa Oyun Dünyası, Küçük Bir Depolama Alanına Sığıyor

Yüksek prodüksiyonlu (AAA) yeni nesil oyunların aksine son derece makul boyutlarda gelen ve sizden, yalnızca 4 GB’lik alan talep eden Stranded Deep, oynayış tarzınıza da bağlı olarak belki yüzlerce saat oyun deneyimi yaşatıyor. Sistem gereksinim tablolarında belirtilen alanın aslında üçte birlik kadar kısmını kullanan yapım, hem tek kişilik hem de çok oyunculu modları ile size unutulmaz anlar yaşatabilir.

Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşletim sistemi: Microsoft Windows 7
  • İşlemci: 64-bit destekli, dört çekirdekli ve 2 GHz üstü işlemci
  • Bellek: 8 GB
  • Ekran kartı: 2 GB grafik belleğine sahip ekran kartı
  • Depolama: 4 GB

Önerilen Sistem Gereksinimleri

  • İşletim sistemi: Microsoft Windows 10 (64-bit)
  • İşlemci: 64-bit destekli, dört çekirdekli ve 3 GHz üstü işlemci
  • Bellek: 8 GB
  • Ekran kartı: 4 GB grafik belleğine sahip ekran kartı
  • Depolama: 4 GB
Paylaş: