Stres Anında Sizi Tüy Gibi Hafifletecek 5 Oyun

Monster Notebook  6 Haziran 2020

Oyun

Stres, hemen herkesin kaçınılmaz olarak deneyimlediği bir durum maalesef. İş hayatınız, okul hayatınız, özel hayatınız sorunsuz devam etse bile yüz yılda bir gerçekleşebilecek tatsız olaylara denk gelmeniz stres katsayınızı artırabilir. Bu söylediklerimizin ardından aklınıza olumsuz bir şeyler getirerek yüzünüzü buruşturmayın sakın. Sizi stres anında rahatlatacak, kendinizi kuş gibi hissettirecek oyunlar ne güne duruyor, değil mi? Eğer bugüne kadar stres seviyenizi yükselten oyunlara zaman ayırdıysanız, onları şimdilik biraz bekletin ve listemizdeki oyunlara dalın.

Abzû

Size anlatmak istediklerini seslerle ve ara sahnelerle anlatan Abzû, son yıllarda çıkan en rahatlatıcı yapımlardan biri kesinlikle. Denizlerin altındaki varlıkları tanımanızı ve geçmiş medeniyetler hakkında fikir sahibi olabilmenizi sağlarken ufak çaplı bir macera da yaşamanıza ortam hazırlayan oyunda dilerseniz meditasyon alanlarını kullanarak yönettiğiniz karaktere meditasyon yaptırabilirsiniz. Bu esnada deniz altındaki canlıları daha detaylı şekilde inceleyebilirsiniz.

Fez

Platform türü oyunlarla aranız az da olsa iyiyse ve bugüne dek Fez’in sıra dışı dünyasına tanıklık etmediyseniz, işte tam zamanı. Cıvıldayan kuşlar, tırmanılmayı bekleyen sarmaşıklar, biraz düşünülerek çözülecek ufak tefek bulmacalar, Fez’i en iyi tanımlayan birkaç şey olabilir. Şayet gidecek yol, tırmanacak alan bulamazsanız, Fez’in kendine has tasarımlı bölümlerinin boyutunu değiştirin.

Euro Truck Simulator 2

Siz de “Oyunların hastasıyım, yolların ustasıyım.” diyenlerdenseniz, stresli dönemlerde sizi kuş gibi rahatlatacak oyunları uzaklarda aramayın. Çünkü Euro Truck Simulator 2 hep yanınızda. Sevdiğiniz parçaları oyunun radyosuyla açın, yükünüzü sırtlanın ve kendinizi yollara vurun. Kâh günün batışına şahitlik edin kâh sabahları gün ışığıyla selamlaşın.

Flower

Thatgamecompany’nin geliştirdiği diğer oyunlar gibi kendine has bir yapısı olan ve oyun süresince kendinizi çok iyi hissettiren Flower’da iyiyle kötünün mücadelesi çok ilginç bir şekilde ele alınıyor. Büyük mücadelelere girmeden farklı ortamlarda, birbirinden güzel çiçeklerle zaman geçirmek, nihayetinde de dijital ortamda iyiliğe hizmet etmek istiyorsanız, Flower’ı mutlaka oynayın. Yapım bir süre önce PC için de yayımlandı ancak size tavsiyemiz oyunu, PlayStation 4’te, konsolun kendi kontrolcüsüyle oynamanız yönünde.

Proteus

Grafik kalitesine çok takılan bir oyuncu değilseniz ve oynadığınız oyunun, sizi rahatlatmasını istiyorsanız, Proteus harika bir alternatif. Kısa süresine rağmen hem sunduğu özgürlükle hem de müzikleriyle sizi kendi dünyasına dâhil edecek olan oyunu, oynadıktan sonra öyle rahatlayacaksınız ki pamuk gibi olacaksınız. Unutmadan, oyunu oynarken göreceklerinizi, bir sonraki oyun oturumunda görmeme ihtimaliniz çok yüksek. Her oyununuzda, gördüklerinizin tadını çıkarın.

Paylaş: