The Forest Sistem Gereksinimleri

Monster Notebook  19 Ocak 2020

Oyun

Son yıllarda yayımlanan hayatta kalma oyunlarından bazılarını bir çırpıda sayın desek, muhtemelen ilk 10’unuzda yer alacak olan The Forest, yayımlanmasının ardından geçen neredeyse üç seneye rağmen hâlâ popüler. Bunu, Steam’de oyun için her ay yapılan binlerce yorum sayesinde görmek mümkün. Yapımı özel kılan etmenler bir kenara, oyunun zayıf sayılabilecek bilgisayarlarda bile akıcı çalışması, The Forest’ın çok oynanmasında etkili. Peki, oyunun sistem gereksinimleri nasılmış, gelin birlikte değerlendirelim.

Küçük Bir Depolama Alanıyla Büyük Bir Eğlence

Tabii konu, The Forest ise eğlenceden ziyade korku hissi daha ağır basacaktır. Unity Engine ile geliştirilen yapım, sunduğu geniş kapsamlı içeriğe karşın diskte az bir yer kaplıyor. Hem minimum hem de önerilen sistem gereksinimleri tablolarında 5 GB alanın yeterli olacağı belirtiliyor. Bu, modern oyunların ihtiyaç duyduğu alanla kıyaslanınca hayli küçük bir değer.

Tablolardaki RAM Miktarı Yanıltıcı Olabilir

Eğri oturup doğru konuşmakta yarar var; geliştirici ekip Endnight Games Ltd, sistem gereksinimleri tablolarını çok özenerek hazırlamamış. Bunu RAM, işlemci ve ekran kartı kısımlarından görmeniz mümkün ki yeri geldikçe üzerinde konuşacağız zaten. Ancak şimdiki başlığımız RAM olduğuna göre oyunun güncel sürümünün yeni nesil sistemlerde, hangi oranda sistem belleği kullandığına değinelim. Şayet oyunu Full HD çözünürlükte oynamayı, grafik ayarlarını da yüksek seviyeye getirmeyi planlıyorsanız, toplamda RAM kullanımı 7 GB seviyesine yaklaşıyor hatta bu değeri geçebiliyor. Bu nedenle siz, tablolardaki RAM değerlerini dikkate almayıp sistem belleğinizi en azından 8 GB seviyesine çıkarmaya bakın.

Doğası Gereği İşlemci Kullanımı Ortalamanın Üstünde

Az önce bahsettiğimiz özensiz sistem gereksinim tablosu hazırlama konusunun işlemci ayağı daha sıkıntılı. Zira minimum sistem gereksinimleri tablosunda, Intel marka, çift çekirdekli ve 2,4 GHz frekansında çalışabilen bir işlemciden söz edilmiş. Önerilenler tablosunda alan ise ise “dört çekirdekli işlemci” ifadesinden ibaret. Bugün oyun, güncel sürümünde dört çekirdekli ve sekiz iş parçacıklı görece güçlü işlemcilerin, %50’sinden fazlasını kullanıyor. Açık dünya yapısı nedeniyle işlemci kullanımı genelde yüksek seyreden yapım için her ihtimale karşı dört çekirdekli ve sekiz iş parçacıklı bir işlemci kullanmanız yerinde olur.

Orta Ayar Bir Ekran Kartıyla Saniyede 60+ Kare Hayal Değil

Oyun, çok ama çok eski ekran kartlarında, hatta Intel’in işlemcilerinde yer alan dâhilî grafik yongalarıyla bile çalışacak şekilde hazırlanmış olsa da The Forest’ın atmosferini etkileyici şekilde tecrübe etmek için orta ayar bir kart gerekli. Örneğin NVIDIA’nın GeForce GTX 1060 modeli veya AMD’nin Radeon RX 580’i Full HD çözünürlükte ve ultra grafik ayarlarında 60+ fps alabiliyor. Dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta da oyunun kullandığı grafik belleği. Aynı ayarlar geçerliyken The Forest, 3 GB üstü bir VRAM kullanımı gerçekleştirmekte. Çözünürlük 4K’ya çıktığında ise bu değer 4 gigabayt seviyesine ulaşıyor.

Yamyam Mutantlara, Canavar’la Yanıt Verin

Ummadığınız anlarda The Forest dünyasında sizi çevreleyebilecek birbirinden ürkütücü yamyam mutantlar sizi hiç korkutmasın çünkü yanınızda tüm düşmanlarınızı tir tir titretecek bir Canavar var. Monster’ın hazırladığı; Abra, Tulpar ve Semruk serisi Canavar’lar, yalnızca The Forest’ta değil diğer tüm oyunlardaki düşmanlarınıza karşı en önemli silahınız olacak.

Minimum sistem gereksinimleri:

  • İşletim sistemi: Windows 7
  • İşlemci: Intel Dual-Core 2,4 GHz
  • Bellek: 4 GB
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce 8800 GT
  • Depolama: 5 GB

Önerilen sistem gereksinimleri:

  • İşletim sistemi: Windows 7
  • İşlemci: Dört çekirdekli işlemci
  • Bellek: 4 GB
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 560
  • Depolama: 5 GB
Paylaş: