Titanfall 2’de Hayatta Kalma Rehberi: Dikkat Etmeniz Gereken 8 Özellik

Monster Notebook  12 Ocak 2017

HaberlerOyun

Klasik FPS mekaniklerini, Titanların ihtişamı ile harmanlayan ve ortaya çok daha başarılı bir iş çıkaran Titanfall 2, hikaye modunu da oynanışa başarılı bir şekilde yedirmiş durumda. Artık hem pilot hem de Titanları rahatlıkla özelleştirebiliyoruz. Oyunun mekanikleri bu kadar özelleştirilmişken, oynanışının da gelişmiş olması, elbette sürpriz olmadı. Kısacası, çok daha fazla uzmanlık gerektiren Titan savaşları artık bizi bekliyor.

Benim Neden Evcil Titanım Yok?

“Peki Titanfall 2’de nelerle karşılaşacağım?” diye kara kara düşünmeye başlamadan önce, bilmeniz gereken önemli noktaları, sizin için sıraladık. Hem oyuna eklenen yeni özellikler hem de serinin alışılagelmiş oynanışlarına yer vereceğimiz bu liste sayesinde, Titanlarla olan bu münasebetinizi rahatlıkla destansı savaş sahnelerine çevirebilirsiniz. Sonuçta evcil bir Titan sahibi olmak son derece eğlenceli görünüyor değil mi?

1-Duvar Koşusu, Ciddi Bir İştir

titanfall-pilot-wall-runningOyunda pilotlarımızın yapabileceği en büyük aksiyonlardan birisi de duvar koşuları. Özellikle oyuna yeni eklenen hikaye modunda ve bu modun başlangıcında yapılan tutorial bölümünde bu yeteneğinizi uzmanlaştırırsanız, ileride son derece faydasını göreceksiniz.

Farklı açılardan alanları izleme, düşman Titanlarına ya da pilotlarına nişan alma gibi durumlarda kamera görüşünüze farklı bir perspektif kazandıran duvar koşuları, ustaca kullandığınız zaman, sıklıkla kullanabileceğiniz bir silah haline dönüşecektir.

2-Akrobasinin Kancalı Hali: Grapplign Hook

maxresdefaultTitanfall 2 ile birlikte gelen bu eşsiz aleti, kullanması son derece eğlenceli. Binalara ip fırlatmaktan düşmanın göğsüne saplamaya kadar oyunun neredeyse her alanında kullanabileceğiniz bu alet sayesinde, çıkılması güç yerlere kolaylıkla tırmanabiliyor, düşmanlarınız için tatlı sürprizler yapabiliyorsunuz. Bu nedenle Grapplingn Hook’un mekaniklerinden sonuna kadar yararlanmalısınız.

3-Hayalet Koşusu Başlasın

bfbd713aabf1461d81562bd2c95f2c41Özellikle oyunun ilk aşamalarında ve Single Player modunda sıklıkla kullanabileceğiniz bir diğer özellik de, Ghost Runnerdır. Hizmetinize amade olan bu hayalet sürüş deneyimi, gideceğiniz yol hakkında size ipuçları verecektir. Çevre ile iletişiminizi maksimuma çıkaracak bu özelliği, sıklıkla kullanmanızı öneririz.

4-Anti-Titan Silahlarını İyi Tanıyın

rel-compressed-20

Pilotlarla savaşmak ayrı bir iş, Titanlarla savaşmak çok daha ayrı bir iştir. Aslında Titanfall 2 yapımcıları, Titanlarla olan savaşlarınızı, oyun içerisinde bir oyuna dönüştürmüşler. Oyun içerisinde özellikle Titanlara karşı kullanabileceğiniz birçok silah bulunmakta. Multiplayer modunda bu silahları geliştirerek, sizin için en doğru olanda uzmanlaşmanızı öneririz.

5-Lütfen, Titanlarınızı Açık Bırakmayınız

titanfall_2_battery_main2

Oyundaki Titanlar, kendi içlerinde ayrı bir bataryaya sahip. Bir Titanın içerisine girdiğinizde, o Titanın bataryası ile kendi bataryanızı bir arada kullanabiliyorsunuz. Bu da çok daha fazla enerji anlamına geliyor. Ayrıca bu bataryalar, başka Titanlara geçişinizi de kolay bir hale getiriyor. Tam bir takım çalışması sunan bataryaları, dikkatli kullanarak, oyundan maksimum verim alabilirsiniz.

6-Power Boost’lar Hayat Kurtarır

39Oyunda, pilotların kullanabileceği farklı boostlar bulunmakta. Seviye atladıkça açabileceğiniz bu güçlendiricileri, dilerseniz 125 kredi ile satın da alabiliyorsunuz. Her oyuncunun, farklı bir oynama stili olduğunun farkında olan yapımcılar, pilot oynanışlarını bu güçlendiricilerle şekillendirebileceğiniz bir ortam hazırlamış. Savaşların kritik sahnelerinde hayat kurtarıcı nitelikte olan bu yükselticileri dikkatli bir şekilde incelemeli ve sizin için en doğru olanları belirlemelisiniz.

7-Titanların Anatomisini Öğrenmek

Titanfall 2 titan classes Ion abilitiesEmrinize amade 6 farklı Titan bulunmakta. Bunların bazıları savunma ve koruma açısından çok daha faydalıyken, bazıları da yakın dövüş alanında ustalaşmış durumda. İçerisine girdiğiniz Titan her ne olursa olsun, ondan maksimum verim almak ise sizin elinizde. Çevre şartlarına, oyun oynama stilinize ya da görevin niteliklerine göre farklı Titanların farklı özelliklerini kullanabilir, düşman Titanları tarumar edebilirsiniz.

Paylaş: