Monster Tulpar T5 V13.1 Gaming Laptop ile Kuralları Siz Belirleyin

Monster Notebook  12 Ağustos 2017

HaberlerTeknoloji

Yenilikçi adımlarıyla kısıtlı bütçeye sahip oyun tutkunlarını hem şaşırtan hem de sevindiren Monster, Tulpar adını verdiği oyuncu bilgisayarı serisini Tulpar T5 V13.1 ile genişletiyor.

Abra serisi bilgisayarlardan farklı olarak daha hızlı donanım bileşenlerine ev sahipliği yapan Tulpar T5 V13.1 15.6″ Gaming Laptop, Tulpar serisinin giriş seviyesinde yer almasına karşın, iddialı bir fiyat-performans ürünü olmayı başarıyor.

Tulpar T5 V13.1 Gaming Laptop ile Dilediğiniz Her Yerde Oyun Oynayın

Performansıyla olduğu kadar estetik açıdan da oyuncuların ilgisini çeken ürünlere imza atan Monster, Tulpar T5 V13.1 ile tasarım konusunda uzmanlığını konuşturuyor. Yapısı itibariyle Abra A5’i andıran model, metalik yapıdaki arka yüzeyi ve “V” şeklindeki detayıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Özellikle günün ilerleyen saatlerinde etkileyici bir görünüm kazanan “V” detayı, kendine ait aydınlatma bulundurmayıp ekranın ışığından faydalanıyor. Monster’ın imzası olarak değerlendirilebilecek Shadow Print’lerle göz dolduran kasa, keskin hatlarla donatılan ekran çerçevesiyle büyük uyum gösteriyor. Özel olarak dizayn edilen kasa bölümü ekranın, kapatıldığında tuşlara temas edip zarar görmesini engelliyor. RGB aydınlatmalı ve Chiclet formundaki tuşlarla konforlu kullanım sunan Türkçe Q klavye, oyuncuların tarzlarını yansıtmalarına ve oyunlara kendilerini daha iyi adapte edebilmelerine zemin hazırlıyor.

T5 V13.1 modeli , Intel’in yedinci nesil mobil işlemcilerinden Intel Core i7-7700HQ işlemcisini üzerinde bulunduruyor. Çalışma hızını 3.80 GHz frekansına kadar yükseltebilen dört çekirdekli ve sekiz iş parçacıklı işlemci, Hyper-Threading destekli oyunları ya da uygulamaları yüksek performansla çalıştırabilmenize olanak veriyor. Özellikle, açık dünya tarzında oyunlar oynuyorsanız veya online çok oyunculu oyunlarla zaman geçiriyorsanız, işlemcinin gücü büyük önem arz ediyor. Bu noktada Intel Core i7-7700HQ, beklentilerinizi fazlasıyla karşılıyor. 45 Watt’lık TDP değeri olan işlemci, Monster’ın etkin soğutma çözümü sayesinde yüksek sıcaklık değerlerine ulaşmadan çalışıyor. Tulpar T5 V13.1 15.6″ Gaming Laptop , oyunları yüksek kare/saniye oranlarında oynayabilmeniz için 6 GB bellekli NVIDIA GeForce GTX 1060 grafik yongasıyla güçleniyor. Yeni nesil oyunların grafik belleği ve yüksek grafik işlem gücü ihtiyacına yanıt veren GeForce GTX 1060, CUDA teknolojisiyle oyun harici uygulamalarda da etkin olarak görev alabiliyor.

Tulpar Serisinin Fiyat-Performans Modeli: T5 V13.1

Mat yapıdaki ve 15.6 inç genişliğindeki IPS ekran, 1920×1080 piksel çözünürlüğünde görüntüler oluşturuyor. Grafik yongasından aldığı güçle Full HD çözünürlükte oyun keyfi yaşamanızı sağlayan ekran, IPS paneliyle renk doğrulu konusunda da takdir kazanıyor. En fazla 32 GB bellekle kullanılabilen oyuncu bilgisayarı, DDR4 formunda olan ve 2400 MHz frekansında çalışan 8 GB kapasiteli G.SKILL Ripjaws bellekle geliyor. Samsung’un M.2 SATA yapısındaki 256 GB’lık SSD’si ile 540 MB/s okuma ve 520 MB/s yazma hızları sunan T5 V13.1, uygulama veya oyunlarınızın kısa sürede yüklenmesini mümkün kılıyor. Intel’in Bluetooth 4.2 destekli 802.11ac Wi-Fi bağdaştırıcısını beraberinde getiren model, İnternet üzerinden görüntülü görüşme veya oyun yayını yapabilmenizi ise 1 megapiksel çözünürlüğündeki kamerasıyla temin ediyor. SOUND BLASTER Cinema 3 yazılımıyla zenginleştirilen stereo hoparlörle, oyunları ve çoklu ortam içeriklerini keyifle değerlendirebilmenize imkan tanıyan ürün, Realtek’in ALC269 ses yongasını kullanıyor.

Abra-A5-V9.2.2

Çok sayıda giriş-çıkış portu sayesinde esnek hareket edebilmenize yardım eden oyuncu bilgisayarı; 6 in 1 kart okuyucu, Gigabit Ethernet portu, çok sayıda USB portu ve görüntü çıkış noktalarıyla beğeni topluyor. Kulaklık ve mikrofon girişlerine sahip gaming laptop , tümleşik çift mikrofonuyla da memnuniyet yaratıyor. Bataryası dahil ağırlığı 2.5 kilogram olan ve taşınabilirlik sınırlarında kalan ölçüleriyle dilediğiniz her yerde oyun oynayabilmenize fırsat veren model, benchmark uygulamaları ve oyunlardaki performansıyla öne çıkıyor.

CPU-Z uygulamasının tek çekirdek testinden 372.5 puan, çok çekirdek testinden ise 2023.2 puan alan Intel Core i7-7700HQ, i7-7700K işlemcisinden %24 civarında daha az performans sergiliyor. Unigine’in en güncel benchmark’ı Superpoisition’dan 2063 puan alan bilgisayar, Steam’in sanal gerçeklik (VR) uygulamasından ise VR için hazır notunu alıyor.

Far Cry Primal’ın kendi test bölümünde, ultra grafik ayarında ortalama 55 FPS elde eden model,  2017 çıkışlı For Honor’ın testinde ise Extreme grafik ayarlarında ortalama 70 FPS değerine ulaşıyor.

Overwatch, Titanfall 2, GTA V, Prey, Outlast 2 ve daha pek çok güncel oyunda akıcı bir oyun deneyimi yaşamak istiyorsanız, Monster’ın Tulpar T5 V13.1 15.6″ Gaming Laptop’u sizleri bekliyor.

 

Paylaş: