Tüm Zamanların En İyi 10 Gangster Oyunu

Monster Notebook  25 Mayıs 2017

HaberlerOyunTeknoloji

Son yıllarda, suç temasının işlendiği oyunlardan geçilmiyor ancak ne var ki her yapım belirli bir kalitenin üzerine çıkamıyor. Sorunlu diyaloglar, konuların sürükleyici olmaması, bazı “büyük” oyunlara gereğinde fazla öykünmeler, gangster oyunlarının başarısını baltalıyor ancak kalitesiyle kendinden bahsettiren ve efsane statüsüne ulaşan oyunlar da yok değil.

Haberlerde sıkça duyduğunuz çıkar amaçlı suç örgütü kurma eyleminin tam da merkezinde olan karakterlerin yaşadıklarını ya da onlarla yapılan mücadeleleri konu edinen gangster oyunları, aşırı oranda eğlence unsuruyla birleşince en çok oynanan türlerden biri oluyor. Şimdi gelin bize göre tüm zamanların en iyi 10 gangster oyunu hangileri, birlikte bakalım.

1.Sleeping Dogs

Sleeping Dogs: Definitive Edition_20141010112416

Ters akan trafiğiyle, yaşıyor taklidi yapan şehriyle ve Çin mafyasıyla listemize giren Sleeping Dogs’ta, ajanlık yaparak Sun On Yee çetesine sızmaya çalışan Wei Chen adındaki polisi kontrol ediyoruz. GTA tarzı oynanış sunan ve Çin’in karanlık yüzünü rahatlıkla görebileceğiniz yapım, zaman ayırıp oynamanız gereken esaslı gangster oyunlarından.

2.Grand Theft Auto: Vice City

2

Deniz, güneş, kum ve suçun eksik olmadığı Vice City’ye hoş geldiniz. Tommy Vercetti’nin Hawaii gömleği ve bitip tükenmek bilmeyen hırsına şahit olacağınız GTA: Vice City; 80’ler teması, başarılı göndermeleri, muhteşem radyo kanalları, Jenna Jameson ve Phil Collins gibi ünlü konuklarıyla unutulmaz bir yapım. Ünlü demişken, karakterimiz Tommy’yi seslendiren sanatçı, Badfellas filminden tanıdığımız Ray Liotta.

3.Scarface: The World is Yours

3

Grand Theft Auto: Vice City’den sonra çıkma gibi bir hataya düşmüş olmasına ve daha açılışından itibaren, “Vice City mi oynuyorum yoksa?” dedirtmesine rağmen Scarface: The World is Yours, içine girildikçe daha derin olduğunu gösteren bir yapım. 1983 yapımı Scarface filminden hareketle hazırlanan oyunda kontrol ettiğimiz karakter, aslına özgün kalındığı için tabi ki Al Pacino.

4.Mafia: The City of Lost Heaven

4

Olay kurgusu, atmosferi ve kendine hayran bırakan diyaloglarıyla türün en önemli örnekleri arasına katılan Mafia: The City of Lost Heaven, kendinizi gerçek bir mafya gibi hissetmenizi sağlayacak oyunlardan. Ayrıca, bu türdeki oyunların aksine Mafia’daki gerçekçilik düzeyi o kadar iyiydi ki, hız yaptığınız zaman polisler peşinize takılıyordu, kovalamaca çok uzun sürerse aracınızın benzini bitebiliyordu.

5.The Godfather

5

Muhtemelen, “Madem eski gangster filmlerinin oyunları iş yapıyor, o halde biz niye boş oturuyoruz? Kalkın, The Godfather’ı oyunlaştıralım!” diyen Electronic Arts’ın büyük ses getiren yapımı The Godfather, büyük beklentileri sınırlı oranda karşılasa da, sunduğu eğlence dozu hiç de fena değildi.

6.The Getaway

6

Eski bir suçlu olan ve suç dünyasından uzaklaşmaya çalışan Mark Hammond’ı yönettiğiniz The Getaway, hüzünlü konusu ve PlayStation 2 grafiklerine karşın hâlâ oynanabilir yapısıyla listemizde yer almaya hak kazandı. Sürükleyicilik noktasında dikkat çeken The Getaway, Mark’ın koşma ve merdiven çıkma animasyonları dışında harikulâde bir yapım.

7.Max Payne

7

Oyun dünyasında, organize suçla mücadele söz konusu olduğunda ilk akla gelen karakter ve elbette oyun olan Max Payne, ailesi katledilen Max’i kontrol ettiğiniz gangster oyunlarından. Uyuşturucu çetelerine kök söktüren ve ailesinin intikamını hakikaten çok acı şekilde alan Max’in maceraları, ilk oyunla tamamlanmış gibi görünse de öyle olmadı; serinin ikinci ve üçüncü oyunları da sonraki yıllarda raflarda yerlerini aldı.

8.Saints Row: The Third

8

Kendini ciddiye almayan oyunlar listesi yapılsa ilk sırayı kimseye kaptırmayacak serinin üçüncü oyunu Saints Row: The Third, mizah dolu senaryosu ve eğlenceli oynanışıyla en çok güldüren gangster oyunu şüphesiz. Absürt komedi filmlerinden fırlayan diyaloglarıyla kahkahaya boğan yapım, devasa şehri ve mükemmel radyo kanallarıyla da unutulmaz.

9.Mafia III

9

İlk oyunun efsanevi hâlinden eser bulundurmayan ve ana karakterini getir-götür işi yapan sıradan bir elemana çeviren ikinci oyunun aksine Mafia III, serinin ciddiyetini sürdürdü. Oyunun adı her ne kadar “Mafia” olsa da yönettiğimiz karakterin siyahi olması sizce de biraz garip değil mi?

10.Grand Theft Auto V

10

Yalnızca gangster oyunlarına değil, açık dünya oyunlarına da yepyeni bir soluk getiren ve üç karakterin bir arada oynanabilmesini sağlayan GTA V, nice Hollywood filmini taş çıkaran senaryosu ve eğlence dozu yüksek görevleriyle eşsiz bir yapım.

Yeni nesil tüm oyunları yüksek grafik detay ayarlarında ve yüksek çözünürlükte akıcı olarak oynamak istiyorsanız, Monster’ın en yeni gaming laptop modellerinden dilediğinizi seçebilir, oyun dünyasına benzersiz bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

Paylaş: