Türk Oyunu Tartarus, Monster’ın Desteğiyle Güç Kazanıyor

Monster Notebook  8 Mayıs 2017

HaberlerOyunTeknoloji

Dünyanın en büyük online oyun platformu Steam’in Greenlight mekanizması sayesinde dünyanın dört bir yanındaki oyun geliştiriciler, büyük oyun yayıncılarına ulaşmadan yalnızca Steam kullanıcılarından aldıkları oylar sonucunda, ortaya koydukları oyunları Steam’de yayınlatabiliyorlar. Steam Greenlight’tan “Yeşil Işık” alan yerli yapımlardan biri de, Monster’ın desteğiyle güç kazanan FPS kamera açılı aksiyon ve bulmaca oyunu Tartarus.

Geçtiğimiz günlerde, Türkiye’nin E-spor’daki gururlarından BAUSuperMassive’le sponsorluk anlaşması yapan Monster, yalnızca ürettiği üst düzey notebook modelleri ile değil oyun sektörüne katkılarıyla da oyuncuların takdirini kazandı. Türkiye’de en çok tercih edilen oyun bilgisayarı markalarından biri olan Monster, Steam’den “Yeşil Işık” alan Tartarus’ın da geliştirilme sürecine, yüksek performanslı dizüstü bilgisayarlarıyla destek oldu. Abyss Gameworks yetkililerinin de memnuniyet duyduğu bu destek, Türk oyun sektöründeki geliştiricilerin kendilerini dünya çapında tanıtabilmeleri adına teknoloji önderleriyle işbirliğine girmelerinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi. Hızlı donanım bileşenlerine sahip ve konforlu kullanım sunan bilgisayarlarıyla tanınan Monster, Tartarus’ın geliştirilme sürecine katkısı sayesinde yapım, yaz aylarında tutkunlarıyla buluşacak.

Muhteşem görseller sunan ve mükemmel fizik algoritmasıyla dahil olduğu hemen her oyunu zenginleştiren Unreal Engine 4 ile geliştirilen Tartarus, uzayda geçen birinci şahıs kamera açılı aksiyon ve bulmaca türü oyunlardan. Özellikle, bilim kurgu türü yapımlardan hoşlanıyorsanız ilginizi çekebilecek oyun, bundan 213 sene sonrasında, 2230 yılında geçiyor. Neptün gezegeninin yakınlarındayken teknik bir arıza yaşayan MRS TARTARUS 220478 gemisinin mürettebatlarından Cooper’ı yöneteceğiniz ve geri kalan mürettebatı kurtarmaya çalışacağınız Tartarus, yarattığı atmosferle ikonik bilim kurgu filmlerindeki Retro havayı da anbean hissetmenizi sağlayacak. Yalnızca görselleriyle değil, müzikleri ve ses efektleriyle de endüstri standartlarında olan oyun, gerçekçi yapısıyla 2017’nin yaz aylarına damgasını vuracak yapımlardan biri olabilir.

Bağımsız yapımcıların giderek değer kazandığı ve daha çok oyuncuya ulaştığı son yıllarda öncü rol üstlenen oyun platformu Steam’in Greenlight sistemi, Abyss Gameworks’un Türkiye ve dünyada tanınır olması için mükemmel bir çözüm oluyor. Monster’ın desteğini alan Abyss Gameworks, oyunun Steam sayfasında yayınladığı tanıtım videosu ve ekran görüntüleriyle Tartarus’ın dinamik ve yoğun atmosferini başarılı bir şekilde yansıtıyor.

Facebook : https://www.facebook.com/abyssgameworks/

Steam : http://store.steampowered.com/app/608530/TARTARUS/

Paylaş: