Üçlemenin Son Halkası Total War: Warhammer III İnceleme

Monster Notebook  24 Mart 2022

Oyun

Strateji tutkunlarına tarihî yolculuklar yaptırıp onlara taktik ve stratejik anlamda hem eğlence dolu hem de zorlu anlar yaşatan Total War serisinin, dijital oyun dünyasında hakkı bir türlü verilememiş oyun dünyası Warhammer’la olan birlikteliğinin sonucunu, iki oyundur hep birlikte takip ediyoruz. Efsane oyun stüdyosu Creative Assembly’nin elinde harikulade bir seriye dönüşen Total War: Warhammer, üçüncü oyunuyla bizlerle buluşmak için gün sayıyor. Gerçek zamanlı taktiklerle sıra tabanlı stratejinin yeni dansına kısa süre kalmışken gelin, oyunda bizleri nelerin beklediğine kısaca bakalım.

Total War: Warhammer III, Üçlemenin Son Halkası Olmaya Geliyor

İlk oyununda, Kral Franz’ın İmparatorluk’a seçilmesiyle baş veren kargaşa ve Von Carsteins liderliğindeki Vampirler’in, İmparatorluk tahtını ele geçirme mücadelesini, ikinci oyununda, Elfler’in Kaos tehlikesini önlemek adına büyü yoluyla ortaya çıkardığı Girdap’ı ele geçirmek isteyen karanlık güçlerin yarattığı keşmekeşi deneyimlediğimiz serinin son oyunu, bizlere daha karanlık ve kaotik bir tablo çiziyor.

Warhammer dünyasının nevi şahsına münhasır kimliğini, tek bir oyuna sığdırmaya çalışmak yerine bunu, bir üçleme şeklinde oyuncularla buluşturmayı amaçlayan Creative Assembly, üçlemeyi sonlandıracak Total War: Warhammer III’te, Kaos Diyarı ve Doğu Toprakları’na ayak basmamızı sağlıyor. Oldukça çarpık bir cehennem portresi kıvamındaki Kaos Diyarı, Kaos Tanrıları’nın gerçekliğe dair fetih planlarını kurguladıkları bir yer olarak karşımıza çıkıyor.

Serideki üç oyunda da yönetmen koltuğunda oturan Ian Roxburgh’un sözlerine göre üçüncü oyunun senaryosu, Total War: Warhammer II’nin Eye of the Vortex’inden tam iki kat daha büyük olacak. Önceki oyuna sahipseniz, uzun sürecek mega bir sefer görevini de (ilk iki oyunla oynanabilir hâle gelen Mortal Empires’ı anımsayabilirsiniz) oynamanız mümkün. Eğer devasa savaşlar sizi yeterince yormadıysa, Warhammer’ın masaüstü oyunlarında olmayan ama bu yapımda yer alacak Cathay ve Kislev ordularının bulunduğu iki küçük sefer görevini oynayabileceksiniz. Darkness & Disharmony ve Something Rotten in Kislev adlarındaki sefer görevleri, aksiyon dolu anlar yaşatmaya aday. Ayrıca geliştirici ekip, yeni oyuna farklı sefer modları da getiriyor. Kaos Diyarı’nda geçecek olan Hayatta Kalma Savaşları bunlardan ilki. Diğeri ise Küçük Yerleşim Yeri Savaşları. Oyunculardan gelen geri bildirimleri dikkate alan Creative Assembly, kuşatma savaşlarında da çeşitli güncelleme yapacak.

Oyun Çıktıktan Sonra Yeni Irklar Eklenmeye Devam Edecek

Yayımlandığı gün itibarıyla yedi farklı fraksiyon içerecek olan Total War: Warhammer III; Kislev, Grand Cathay, Khorne, Tzeentch, Slaanesh, Nurgle ve Kaos İblisleri ırklarını oynanabilir kılıyor. Eğer oyunu ön siparişle satın alırsanız ya da oyunu yayımlandıktan sonra bir hafta içinde edinirseniz, Ogre Krallığı’yla da oynama imkânınız bulunuyor. Tabii oynanabilir fraksiyonlar bunlarla sınırlı kalmayacak zira Creative Assembly, seriyi dört başı mamur bir forma sokmakta kararlı. Warhammer Fantezi dünyasındaki tüm ana ırkları, peyderpey yapıma ekleyeceğini ifade eden geliştirici ekibin, üçlemeyi, şimdiye kadar yapılmış en başarılı Warhammer oyun uyarlaması yapmayı hedeflediği çok açık ve bunu başarmaları mümkün. İlerleyen dönemde ücretli veya ücretsiz indirilebilir içerikler hâlinde gelecek olan yeni ırklar için heyecan had safhada.

Bu seriyle yeni tanışacak olanlar için önceki iki oyunla benzer görsel unsurlarla donatılan Total War: Warhammer III, dikkatli gözlerden kaçmayacak sayısız grafik iyileştirmesini beraberinde getiriyor. Bilgisayarınızı Total War: Warhammer II’ye kıyasla biraz daha fazla yoracak olan üçüncü oyun, gerek savaş gerekse sefer testlerinde (benchmark) önceki yapıma kıyasla, aynı test koşullarında %15-20 civarında daha az kare sunuyor. Ancak Warhammer dünyasının daha ayrıntılı sunulabilmesi, bu performans kaybını kesinlikle affettiriyor. Tabii canavar gibi bir oyun bilgisayarına sahipseniz, bu performans kayıpları kesinlikle gündeminiz dışında kalacaktır.

Şubat ayının sonlarında yayımlanması beklenen Total War: Warhammer III, önceki iki oyunu oynayıp bitirmiş hemen herkesin ön siparişle edindiği bir yapımdır mutlaka. Ancak Warhammer dünyasına meraklıysanız ve Total War oyunlarının sağladığı derin oyun mekaniklerine aşinaysanız, muhteşem üçlemeyi şanına yaraşır şekilde tamamlayacak olan yapımı deneyimlemenizi öneririz.

Paylaş: