Uncharted: Hırsızlar Mirası Koleksiyonu PC’ye Geliyor!

Monster Notebook  22 Şubat 2022

Oyun

Sony’nin yedinci ve sekizinci nesil oyun konsollarında büyük satış başarısı elde eden, bununla da yetinmeyip konsol satışlarını olumlu yönde etkileyen oyun serilerinden Uncharted, nihayet PC’yi de ziyaret ediyor. Bundan yıllar önce böyle bir gelişmenin yaşanacağını söyleseler muhtemelen gülüp geçerdik ama Sony’nin, önemli oyun markalarını PC’ye taşımaya başlamasıyla Uncharted da ilk üç oyunu hariç olmak üzere bilgisayar platformunda oyun oynayanlarla buluşmaya hazırlanıyor. Uncharted 4: Bir Hırsızın Sonu ve Uncharted: Kayıp Miras oyunlarını içerecek olan Uncharted: Legacy of Thieves/Uncharted: Hırsızlar Mirası Koleksiyonu, aksiyon-macera tutkunlarının yeni gözdesi olacağa benziyor. Peki, Uncharted serisi oyun dünyası için neden önemli, PC’ye port edilecek olan her iki oyun bizlere neler vadediyor ve PC’ye özel ne gibi teknolojiler sunuyor?

Oyun Dünyasının Kıdemli Yazarlarını Buluşturan Seri

Aksiyon-macera türü söz konusu olduğunda aklınıza birçok seri gelebilir ancak bunların başında Tomb Raider’ın bulunması, pek sürpriz sayılmaz. Üç boyutlu oyunların yeni yeni filizlenmeye başladığı 1990’larda boy gösteren Tomb Raider, meraklı bir arkeolog ve hazine avcısı olan Lara Croft’un maceralarını konu ediniyordu. 2000’li yıllara kadar hızla ilerleyen serinin, konsol cephesinde bir muadili yoktu; 2007 çıkışlı Uncharted’a kadar.

Modern Tomb Raider oyunlarının iyi yaptığı şeyleri alıp buna, tıka basa aksiyonla dolu Hollywoodvari sahnelere sahip oyun içi sinematikleri ve oynanabilir alanları ekleyen ilk Uncharted, modern bir Indiana Jones şeklinde tanımlanabilecek Nathan Drake’i, oyuncuların kontrolüne veriyordu. Seri boyunca farklı ülkeleri gezip keşfedilmemiş haritalarda, başkalarınca bulunması imkânsız hazineleri toplayan Nathan, doğrudan doğruya Lara Croft’un rakibiydi. Ama Uncharted serisi, bir Tomb Raider klonu olmaktan ziyade hikâyesi ve olay örgüsüyle de adından söz ettirmeyi biliyordu. İlk üç oyunda başyazarlık ve yönetmenlik koltuğunda oturan Amy Hennig’in yanı sıra Last of Us serisiyle yıldızı parlayan Neil Druckmann da Uncharted serisinin hem çok hem de en hızlı satan oyunlar hâline gelmesini sağlayan temel yapıtaşlarıydı. Keşfetme hissini, mücadeleyi ve kazanma duygusunu oyunculara sonuna kadar yaşatırken Nathan’ın özel hayatına da kameraları çevirmekten çekinmeyen seri, özellikle Uncharted 4: Bir Hırsızın Sonu ile başkarakterin duygularını iyiden iyiye öğrenmemizi sağlamıştı. Netice itibarıyla Uncharted markası, güçlü bir senaryoyu arkasına alan aksiyon-macera oyunlarının arasından sıyrılıp kendine özgü oyun dinamikleriyle örnek alınan bir seriye dönüştü.

Nefes Kesen Maceralar, Bu Defa FPS Kilidi Olmadan Karşımızda

Hazır söz Uncharted 4’e gelmişken yakın zamanda PC’ye çıkacak Uncharted: Hırsızlar Mirası Koleksiyonu’na değinelim. Çetrefilli geliştirilme hikâyesiyle, ünlü oyun gazetecisi Jason Schreier’ın “Kan, Ter ve Pikseller” kitabına dahi konu olan Uncharted 4, serinin takipçilerinin büyük beğeniyle oynadıkları, Nathan Drake’li son Uncharted oyunuydu. Serinin ilk oyununda karşılaştığımız meraklı ve en az Nathan kadar maceracı gazeteci Elena Fisher ile yuva kurup hazine avcılığından elini eteğini çekmeye karar veren Nathan’ın, mecburi bir serüvene atılışını konu alan 2016 çıkışlı dördüncü oyun, doğal olarak en iyi görünen Uncharted’dı. Yarı açık dünyası, araç kullanma olanakları ve göz alıcı harita tasarımlarıyla dikkat çeken yapım, PlayStation 4 platformunun en çok satan ikinci oyunu unvanına sahip.

Uncharted: Hırsızlar Mirası Koleksiyonu’ndaki bir diğer cevherse, Uncharted: Kayıp Miras. Hazine avcılığı konusunda kahramanımız Nathan Drake’ten aşağı kalır yanı olmayan ve kanon oyunlarda bir şekilde etkileşime geçtiğimiz Chloe Frazer ile Nadine Ross’u merkeze alan oyun, bizleri sıra dışı bir Hindistan yolculuğuna davet ediyor. Ganesh’in Altın Fildişi’ni arayan Chloe’yi yönettiğimiz Kayıp Miras, yepyeni bir Uncharted macerası arayanlar için biçilmiş kaftan. PlayStation 4/Pro sahiplerinin 30 fps’de deneyimleyebildikleri her iki oyun da PC’ye fps kilidi olmaksızın geliyor. Ayrıca NVIDIA’nın Sony ile yaptığı iş birliği sayesinde her iki oyunda da DLSS teknolojisi kullanılıyor. Böylece NVIDIA GeForce RTX serisi bir ekran kartınız veya bu ekran kartlarını içeren canavar gibi oyun bilgisayarınız varsa, Uncharted: Hırsızlar Mirası Koleksiyonu’nu, yüksek çözünürlük ve görsel kalite eşliğinde, olağanüstü bir akıcılıkta oynamanız mümkün oluyor.

Paylaş: