Ünlü İsimlerin Seslendirdiği Oyun Karakterleri

Monster Notebook  8 Nisan 2020

Oyun

Eskiden bir oyunun ilgi görmesi için grafiklerinin, senaryosunun ve mekaniklerinin beklentileri karşılaması yeterli oluyordu. Ancak, günümüzde bu etkenlerin yanına, oyun karakterlerinin nasıl ve kim tarafından seslendirildiği de eklenmiş durumda. Hal böyle olunca birçok firma, yapımlarının gerçekçilik seviyesini yükseltmek adına, sinema dünyasının usta isimlerinin kapısını çalıyor. İşte, bu çağrılara olumlu yanıt verip, harika performanslarıyla oyun severlerin hayranlığını kazanmış isimlerden bazıları:

Batman: Arkham Asylum, Mark Hamill-Joker

Mark-Hamill

Luke Skywalker karakterine, beyaz perdede başarıyla hayat veren ve Star Wars hayranlarının kalbinde adeta taht kuran Mark Hamill, seslendirme konusundaki ustalığını Batman: Arkham Asylum oyununda da konuşturdu. Akıl hastanesinden kaçıp, Gotham’ı ele geçirmek için bir ordu kurmayı hedefleyen Batman’in ezeli düşmanı Joker’i seslendiren aktör, gösterdiği performansla oyun tutkunlarının gönlünde yer edinmeyi kolayca başardı. Hatta oyun, çoğu repliği ile şimdiden klasikler arasına girdi bile.

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, Kiefer Sutherland-Big Boss

2000’li yılların başında CNBC-e ekranlarında yayımlanan, aksiyonu yüksek TV dizisi 24’ü ve ana karakteri Jack Bauer’i hatırlıyor musunuz? Bu karaktere hayat veren ünlü aktör Kiefer Sutherland, oyun dünyasının efsanevi yapımlarından Metal Gear Solid V: The Phantom Pain’de Big Boss’u seslendirdi. Hatta bazı ses kayıtları, Ground Zeroes’daki Jamais Vu görevi için de kullanıldı. Oyunun bir diğer ikonik karakteri Ocelot içinse, çok sayıda animede görev almış Troy Baker mikrofon başına geçirildi.

Beyond: Two Souls, Willem Dafoe-Nathan Dawkins

Willem-Dafoe

Örümcek Adam serisinde Yeşil Goblin, John Wick’te Marcus, Aquaman’de Vulko karakterini canlandıran Willem Dafoe, 2013 yılında piyasaya sürülen Beyond: Two Souls’ta Nathan Dawkins karakteriyle bilgisayar ekranlarına konuk oldu. Usta aktörün hem sesi hem de motion capture tekniği yardımıyla ciddi anlamda gerçekçilik kattığı karakter, oyun boyunca Jodie’nin güçlerini ve hareketlerini analiz etmeye odaklanmıştı. Peki, Jodie rolünde kimin performans sergilediğini biliyor musunuz? Oyunun ana karakterini canlandırma görevini, Inception’dan hatırlayacağınız Ellen Page üstlendi.

Rage, John Goodman-Dan Hagar

John-Goodman

2019 yılında vizyona giren Captive State filminde, istilacı uzaylılara karşı gizli planlar içerisindeki bir resmi görevliyi canlandıran John Goodman da oyun karakteri seslendiren ünlü isimler arasında yer alıyor. Rage’in seslendirmen kadrosunda yer alan Goodman, oyunun kilit karakterlerinden Dan Hagar’ı seslendirerek, bu konuda da ne kadar başarılı olduğunu bir kez daha kanıtladı. Beyaz perdenin usta isminin sesini, Cars Race-O-Rama ve Lego The Incredibles gibi yapımlarda da işitebilirsiniz.

The Legend of Spyro: A New Beginning​​​​​​​, Elijah Wood -Spyro

Elijah-Wood

Lord of The Rings serisinin unutulmaz yüzük taşıyıcısı Frodo Baggins, yani Elijah Wood, beyaz perdede canlandırdığı karakterler kadar oyun dünyasındaki seslendirmeleriyle de tanınıyor. Başarılı oyuncu, son olarak 11-11: Memories Retold adlı yapımda görev aldı. Ancak deneyimli oyuncular, Wood’u daha çok 2006’da piyasaya sürülen The Legend of Spyro: A New Beginning’den hatırlıyor. Hatta God Of War III’ü yeniden oynarsanız, Kratos’un kardeşinin bulunduğu sahnelerde Elijah Wood’un sesini sıkça duyabilirsiniz.

Paylaş: