Until Dawn Sistem Gereksinimleri

Monster Notebook  26 Haziran 2023

Oyun

Takvimler, 2013 yılının son aylarına yaklaşırken heyecanla beklenen sekizinci nesil oyun konsollarının belki de en merak edileni PlayStation 4, bir dizi başarılı oyunla çıkışını yaptı. Ama asıl bomba, 2015 yılında patlayacaktı zira daha önce PlayStation 3 için birkaç oyun ve indirilebilir içerik hazırlayan Supermassive Games, ilk önemli oyunu Until Dawn’ın çıkışına hazırlık yapıyordu. 2015’in terletici yaz aylarında oyuncularla buluşan ve oyun tutkunlarının yaz aylarını titreyerek geçirmelerini sağlayan Until Dawn, bugün hâlâ konsola özel yapımlar arasında bulunuyor. Yayımlanmasının üzerinden 8 yıl geçmiş olmasına karşın popülaritesinden bir şey eksilmeyen ve kimilerine göre Supermassive’in, oyun kataloğundaki en iyi üç oyun sıralamasında zirveye oynayan Until Dawn’ın, Sony’nin son dönemde yaptığı konsola özel oyunları PC’ye getirme sürecine dâhil edilmesi de bekleniyor. Bu, ne zaman gerçekleşir, nasıl olur bilemiyoruz ancak bu yazıda oyun hakkında kısa bilgiler verirken bir yandan da oyunun muhtemel sistem gereksinimlerini, yapımın geliştirildiği Decima oyun motorundan hareketle ele alacağız. 

Until Dawn Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşletim sistemi: Microsoft Windows 10 (64-bit)
  • İşlemci: Intel Core i5-2500K ya da AMD FX 6300
  • Bellek: 8 GB
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 780 (3 GB) veya AMD Radeon R9 290 (4 GB)
  • Depolama: 50 GB

Until Dawn Önerilen Sistem Gereksinimleri

  • İşletim sistemi: Microsoft Windows 10 (64-bit)
  • İşlemci: Intel Core i7-4770K ya da AMD Ryzen 1500X
  • Bellek: 16 GB
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 1060 (6 GB) veya AMD Radeon RX 580 (8 GB)
  • Depolama: 50 GB

Decima Oyun Motoru, Güncel Windows’larla İyi Geçiniyor

PlayStation tarafının güçlü markalarından biri olan Killzone’un arkasındaki ekip Guerrilla Games tarafından geliştirilen Decima oyun motoru, bugün son derece popüler olan; Horizon Zero Dawn, Death Stranding ve görselliğiyle herkesi büyüleyen Horizon Forbidden West’e hayat verdiği gibi Until Dawn’a da güç veriyor. Hâlihazırda PC’ye gelen Horizon Zero Dawn ve Death Stranding’in Windows işletim sistemiyle iyi geçinmesinden hareketle Until Dawn’ın da PC’ye gelmesi hâlinde oyunun, Windows 10 ve 11 işletim sistemleriyle mutlu mesut geçineceğine kesin gözüyle bakıyoruz.

Açık Alanda İşlemci ve Ekran Kartı Kullanımı Yüksek Olabilir

Sekiz genç yetişkinin, Blackwood Dağları’ndaki izole bir kulübede geçirdikleri korkunç bir gecenin hikâyesini anlatan interaktif drama ve hayatta kalma korku türünün başarılı temsilcisi Until Dawn’da, olay örgüsü gereği bolca dış mekân ziyaretleri yapılıyor. Bu süreçte işlemci ve ekran kullanımının arttığını, PlayStation 4’ün slim modelinin, bu sahnelerde zorlanmasından hareketle söyleyebiliriz. Daha güçlü donanım bileşenlerine sahip PlayStation 4 Pro, aynı sahnelerde daha akıcı görseller sunarken görece güçsüz slim model, oynanabilirlik sınırı olan 30 fps seviyesinin çok altına inip saniyede 18-20 kare oluşturabiliyordu ve bu durum, kullanıcılar tarafından çokça eleştiriliyordu.

Yapımda kullanılan görsellerin, animasyonların ve karakter modellemelerinin, bugünün standartlarını dikkate aldığımızda bile hâlâ başarılı olması, Until Dawn’ın muhtemel bir PC portunun, küçük cilalamalarla rahatlıkla çıkarılabileceğine işaret ediyor.

Bellek ve Depolama Boyutunun Durumu, Portu Hazırlayacak Ekibe Bağlı

Hemen aşağıda görebileceğiniz minimum ve önerilen sistem gereksinimleri listelerini, PC’ye adım atan Horizon Zero Dawn’dan hareketle buraya ekledik ve Until Dawn’ın da benzer sistem gereksinimleriyle çalışabileceğini öngörüyoruz. Ancak bu noktada oyunun PC portunu kimin hazırlayacağı ve bu portun nasıl yapılacağı, bahse konu donanım bileşenlerini tamamen değiştirebilir. Zira karşımızda, geçtiğimiz süreçte yayımlanan bir The Last of Us Part I portu örneği duruyor. Ne ekran kartı beğenen ne de sistem belleğini verimli kullanabilen bu yapım, Sony’nin son dönemde PC’ye çıkardığı en başarısız portlardan biri olarak değerlendiriliyor.

Kendine has dizaynı sayesinde Supermassive’in The Dark Pictures Anthology serisini oluşturmasına bile vesile olan Until Dawn’a dönecek olursak yapımın, PC’yi ziyaret etmesini dört gözle bekliyoruz. Umarız Sony, sesimizi duyar da bizi daha fazla bekletmeden canavar gibi oyun bilgisayarıyla Until Dawn’ı oynamamızı sağlar.

 

Until Dawn için En İyi Seçim: Monster Notebook’un Güçlü Serileri

Until Dawn’ın yüksek sistem gereksinimlerini karşılamak isteyen teknoloji meraklıları için Monster Notebook’un Abra, Tulpar ve Semruk serileri mükemmel bir seçimdir. Bu güçlü bilgisayarlar, en gelişmiş anakart teknolojileriyle donatılmış, böylece üstün performans ve sistem kararlılığı sağlıyor.

Paylaş: