Unutulmaz Oyunlarıyla Geçmişten Günümüze Battlefield Serisi

Monster Notebook  3 Ocak 2019

OyunVLOG

1999’da Codename Eagle ile oyun dünyasına ilk adımını atılan Battlefield serisi, 2002 çıkışlı temel oyunuyla çoklu oyuncu kavramının dünya çapında daha da yaygınlaşmasını sağladı. Serinin çoğu oyunu, yakın geçmişte yaşanan önemli savaşları yarı kurgusal olarak ele aldı ve oyuncuları ekran karşısına kilitledi. Dilerseniz gelin Battlefield serisinin PC için çıkan ana oyunlarına birlikte göz atalım.

Battlefield 1942

Çıktığı yıl en prestijli oyun inceleme sitelerinden IGN tarafından “Yılın Oyunu” ödülü alan efsane tema müzikli yapım, aynı anda 64 kişinin oyunda olabilmesini sağlıyordu. Doğu Avrupa’dan Kuzey Afrika’ya kadar birçok bölgede savaşma imkanı veren oyunda isteyenler savaş araçlarını da kullanabiliyordu.

Battlefield Vietnam

2004 çıkışlı Battlefield Vietnam, oyuncuları İkinci Dünya Savaşı atmosferinden alıp 1960’lara götürdü. Daha modern silah ve araçların bulunduğu yapım, farklı oyun modları ve araç radyolarıyla unutulmazlar arasına girdi.

Battlefield 2

Serinin modern zamanlara geldiğinin işaretini veren ilk yapım olan 2005 çıkışlı Battlefield 2, 2007 yılında; ABD, Avrupa Birliği, Çin ve kurgusal Orta Doğu Koalisyonu’nun savaşını temel alıyordu. Special Forces ve Sniper gibi yeni sınıfların boy gösterdiği oyun, çoklu oyuncu haritalarıyla beğeni topladı.

Battlefield 2142

2106 yılında yaşanan ve temelleri küresel ısınmaya dayanan dondurucu soğuklar, yeni bir Buz Devri’nin başlamasına neden oldu ve Avrupa Birliği Güçleri ile Pan Asya Koalisyonu, kullanılabilir kalan topraklar için mücadeleye başladı. BF serisi tutkunları için biraz sönük kalan yapımda Mech yönetmek ve EMP bombaları kullanmak gibi fütüristik elementler vardı.

Battlefield Heroes

“Parayı veren düdüğü çalar.” temalı ve serinin 2009 çıkışlı ilk “Play4Free” oyunu Battlefield Heroes, Team Fortress 2’yi andıran grafikleriyle İkinci Dünya Savaşı parodisi olmayı amaçlamıştı. Çoğu oyuncu yapımın adaletsiz oynanış sistemi ve serinin ciddiyetini rafa kaldırması nedeniyle oyuna soğuk bakmıştı.

Battlefield: Bad Company 2

İlk oyunu konsollara çıkan ve büyük ilgi gören yapımın 2010 çıkışlı ikinci bölümü, yıkılabilir alanlarıyla akıllarda kaldı. Gayet eğlenceli bir tek kişilik senaryo moduna da ev sahipliği yapan oyunun; Rush, Squad Deathmatch ve Squad Rush gibi çoklu oyuncu modları da bulunuyordu.

Battlefield Play4Free

Heroes ile başladığı serüvene 2011 yılında devam eden Battlefield serisi, Battlefield Play4Free ile oyuncuları gökyüzündeki it dalaşlarına çağırdı. Aynı anda 32 oyuncunun kapışabildiği haritalar, serinin ruhunu yansıtıyordu.

Battlefield 3

Daha ilk dakikasından itibaren nefes kesici bir senaryoyla oyuncuları karşılayan 2011 çıkışlı Battlefield 3, 64 kişi destekli çoklu oyuncu haritalarında ise etkileyici grafikleri ve muhteşem fizik motoruyla oyuncuları kendine hayran bıraktı.

Battlefield 4

Önceki oyunun altı sene sonrasında hayat bulan ve dünyanın farklı bölgelerinde geçen senaryosuyla oyunculardan tam not alan 2014 çıkışlı BF 4, dördü açık biri gizli olmak üzere toplam beş çoklu oyuncu sınıfla geliyordu. Yapıma toplam on adet ek paket getirilerek seride bir ilke imza atıldı.

Battlefield Hardline

Serinin sıkı takipçilerinin “Sebebi neydi ki?” sorularına maruz kalan, BF dinamiklerini yansıtmak şöyle dursun başlı başına bir oyun olarak çıksa bile sınıfı geçemeyecek yapıdaki BF Hardline, aslında serinin yeni oyunu için bir zaman kazanma vesilesiydi.

Battlefield 1

Birinci Dünya Savaşı’nı derli toplu ele alan en ciddi yapım olan Battlefield 1, tartışmalı senaryo modu ve Osmanlı İmparatorluğu’nun da seçilebildiği çoklu oyuncu seçenekleriyle seriye taze kan getirdi. 2016 çıkışlı yapımın Türkçe alt yazılı olması da ayrı bir güzellikti.

Battlefield V

Serinin 16 yıl önce yaptığı gibi İkinci Dünya Savaşı’nı konu edinen Battlefield V, altı ana bölüme ayrılan enteresan senaryosu BF 1 benzeri co-op desteği ve battle royale modu olarak geçen Firestorm ile oyuncuların gözdesi haline geldi.

Paylaş: