Valheim Sistem Gereksinimleri

Monster Notebook  27 Ağustos 2022

Oyun

2021 yılının en önemli oyun olaylarından biri kuşkusuz Valheim’dı, Steam’de satış rekorları kırmakla kalmayıp eş zamanlı oyuncu sayısıyla da herkesi şaşkına çeviren oyun, hâlâ Erken Erişim aşamasında bulunuyor. Ancak geçen zaman içinde yapıma çok sayıda güncelleme geldi. Valheim’ın görsel stili ve sistem gereksinimleri bu zaman zarfında büyük değişikliklere uğramasa da yazılım ve güncel donanım bileşenleri üzerinden Valheim sistem gereksinimlerine birlikte tekrar bakalım.

64-bit Destekli İşletim Sisteminiz Varsa Valheim Evrenine Katılabilirsiniz

Steam platformunda görücüye çıkmasının üzerinden neredeyse 1,5 yıl geçen Valheim, bu süre içinde önerdiği işletim sistemleriyle ne kadar uyumlu çalıştığını da kanıtladı. 64-bit destekli Windows 7 ve üstü işletim sistemlerinin yanında güncel Linux sürümleri ve Steam’in gözbebeği SteamOS ile deneyimleyebileceğiniz Valheim, sistem optimizasyonu konusunda da doğru yolda.

Yeni Nesil İşlemciler İçin Valheim’ı Çalıştırmak Çocuk Oyuncağı

Oyunun popüler olmasından yalnızca aylar sonra Intel’in devrimsel nitelikteki 12. nesil Alder Lake işlemcileri, donanım piyasasına bomba gibi düştü. 11. nesil ile performans ve güç tüketimi konusunda zaten önemli bir yol alan işlemciler, yeni nesille gelen mimari değişimleri sayesinde işlemci bağımlı oyunları bile zorlanmadan çalıştırıyor. Valheim da 4-6 çekirdekli işlemcileri, yer yer zorlayan sahneler içerse de çekirdek sayısı 16’ya (mobilde 14) yükselen yeni nesil işlemciler için bu oyunu çalıştırmak kesinlikle çocuk oyuncağı.

Maksimum Grafik Ayarlarında Kullanılan Bellek Miktarı Artmış Durumda

Daha önce hazırladığımız Valheim sistem gereksinimleri yazımızda, 6 GB civarı sistem belleğinin oyun için yeterli olduğunu belirtmiştik ancak oyuna gelen yamalar ve oyun dünyasına eklenen unsurlar arttıkça, kullanılan bellek miktarı da fazlalaşmış oldu. Oyunun güncel sürümü, maksimum grafik ayarlarına çıkarılıp Full HD (1080p) çözünürlüğe getirildiğinde, bellek kullanımı 9 GB ve üzerine çıkabiliyor. Bu nedenle siz, sisteminizde 8 GB ve üstü RAM bulundurmaya gayret edin.

Valheim’ı 4K Kaplama Moduyla Oynayacaksanız, Kaslı Ekran Kartlarına İhtiyacınız Var

Oyuncuların çoğu Valheim’ı stilize grafikleriyle sevip benimsedi ancak bazı oyun tutkunları, yapım için hazırlanan grafik paketlerini kullanarak daha iyi görseller elde etme yoluna gitti. Şayet siz de Valheim’ı grafik paketleriyle beğenip oynayanlardansanız, yapımdan maksimum keyfi alabilmeniz için ekran kartınızı güçlü tutmanızı öneririz. Tabii bu zamanda güçlü bir ekran kartı almak yerine aynı fiyata canavar gibi bir oyun bilgisayarı edinmek gibi bir imkânınız da var. Hem böylece NVIDIA GeForce RTX 3060, RTX 3070 gibi kaslı ekran kartları içeren canavar oyuncu bilgisayarlarıyla Valheim’ı 4K (2160p) çözünürlükte ve haricî grafik paketleri yüklüyken 60 fps seviyesinde oynayabilirsiniz.

Oyunun Boyutları Geçen Zaman İçinde Biraz Arttı

Disklerimizde 150-200 GB’lık alan kaplayan oyunları normal karşıladığımız bir dönemdeyiz ve Valheim’ın bilgisayarımızda çok az yer tutmasını hâlâ şaşkınlıkla karşılıyoruz. Oyuna eklenen eşyalar ve yeni biyom, yapımın diskte biraz daha fazla alan kullanmasına neden oluyor ama canavar gibi oyun bilgisayarlarına sahip oyun tutkunları için Valheim’a ayrılacak ekstra 150-200 megabaytın lafı olmaz.

Yanınızda “Canavar” Varken Viking Diyarlarında Korkmanıza Gerek Yok!

Valheim’ı ister tek başınıza isterseniz arkadaşlarınızla birlikte oynayın ama oyun sürecinde yanınızda mutlaka bir “Canavar” olsun. Monster Notebook imzası taşıyan Abra, Tulpar ve Semruk serisi oyun bilgisayarları sayesinde Valheim ve diğer tüm oyunları, kusursuz bir şekilde deneyimleyebilirsiniz.

Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşletim sistemi: Windows 7 (64-bit) veya üstü, Linux veya SteamOS
  • İşlemci: 2,6 GHz frekansında çalışabilen 64-bit destekli dört çekirdekli işlemci
  • Bellek: 8 GB
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 950 2 GB ya da AMD Radeon HD 7970 3 GB
  • Depolama: 1 GB

Önerilen Sistem Gereksinimleri

  • İşletim sistemi: Windows 7 (64-bit) veya üstü, Linux veya SteamOS
  • İşlemci: 3 GHz frekansında çalışabilen Intel Core i5 ve AMD Ryzen 5 işlemci
  • Bellek: 16 GB
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 1060 3-6 GB veya AMD Radeon RX 580 4-8 GB
  • Depolama: 1 GB
Paylaş: