Valorant İsim Değiştirme Nasıl Yapılır?

Monster Notebook  1 Haziran 2024

Oyun

Valve’ın Counter-Strike’ına rakip olarak gelmiş olsa da kendi kitlesini yaratıp yoluna son derece başarılı bir oyun olarak devam eden Riot Games imzalı Valorant, Espor dünyasının da saygın yapımları arasına adını yazdırdı. Valorant’ın, oyun olarak başarısı kadar Riot’un güvenlik tarafına gösterdiği özen ve başta tepki çekmiş olsa da işletim sisteminin damarlarına kadar giren güvenlik mekanizmaları var. Oyunun böylesine sevilen ve çok oynanan bir rekabetçi yapıma dönüşmesi, farklı yaş gruplarından oyuncuların, soluğu Valorant’ta almasını sağladı. Tabii oyun içindeki deneyimi daha kişisel hâle getirmek ve kendilerini en iyi şekilde ifade edebilmek isteyen kullanıcılar, Valorant’taki isimlerini değiştirmeyi tercih ediyorlar. Peki, Valorant isim değiştirme nasıl yapılır? Gelin, konunun ayrıntılarına birlikte bakalım.

Valorant’ta İsim Değiştirmek Neden Önemli ve Bu İşlem Nasıl Yapılır?

Oyuncu isminiz, çevrim içi oyunlarda kimliğinizi temsil eden en önemli unsurlar arasında yer alıyor. İyi seçilen bir oyuncu ismi, hem arkadaşlarınız hem de rakipleriniz tarafından kolayca hatırlanmanıza yardımcı olabiliyor. Valorant’a katılırken başlangıçta seçtiğiniz isimden memnun değilseniz ya da zaman içinde farklı bir isim kullanma ihtiyacı hissederseniz, isim değiştirme özelliğinden yararlanabilirsiniz. Şimdi, Valorant isim değiştirme nasıl yapılır, adım adım anlatalım:

  • Oyundan Çıkın: Eğer isim değiştirmeye karar verdiyseniz ve Valorant hâlâ açıksa, öncelikle oyundan çıkın. Oyunun tamamen kapatıldığına emin olmanızın ardından bir sonraki adıma geçin.
  • Riot Games Hesabınıza Girin: account.riotgames.com adresine, bir web tarayıcısı üzerinden ulaşın ve hesabınıza giriş yapın.
  • Riot ID Sekmesine Geçin: Hesabınıza giriş yaptıktan sonra hesap yönetim sayfasında “Riot ID” sekmesini bulun ve sekmedeki mevcut Riot ID’nizi ve etiketinizi görün.
  • Yeni İsim ve Etiket Ekleyin: 3 ila 16 karakter uzunluğunda yeni bir isim girin ve 3 ila 5 karakter uzunluğunda bir etiket ekleyin. İsim seçerken harf ve sayı kombinasyonu yapabilirsiniz ancak etiket kullanımında bölge kodları kullanmanız mümkün değil.
  • Yaptığınız Değişiklikleri Kaydedin: Yeni isim ve etiketinizin geçerlilik kazanması için “Değişiklikleri Kaydet” düğmesine tıklayın ve Riot ID’nizini bütün Riot Games ürünlerinde güncellenmesini sağlayın.
  • Son Kontroller Önemli: Gerçekleştirdiğiniz değişikliklerin uygulanıp uygulanmadığını kontrol etmek adına Valorant oyununu çalıştırın ve isminizin oyun içinde nasıl göründüğüne bakın. Herhangi bir sorun yoksa, oyununuza başlayabilirsiniz.

Riot ID ve İsim Değişikliği Konusunda Bunlara Dikkat

Valorant isim değiştirme olarak da adlandırılan Riot ID değişikliği, yalnızca Valorant’ı değil, aynı zamanda League of Legends, Teamfight Tactics gibi diğer Riot Games oyunlarını da etkiliyor. Bu nedenle yeni isminizi seçerken tüm Riot oyunlarında bu ismi kullanacağınızı unutmamanız önem arz ediyor. İsim değişikliği işlemi sonrası, hesabınızın güvenliği için güçlü bir şifre kullanmayı ve hesabınızı iki faktörlü kimlik doğrulamayla koruma altına almanızı öneriyoruz. Bunun yanında isim değişikliği noktasında dikkat etmeniz gereken bazı hususlar da bulunuyor:

  • Değişim Süresi: Valorant isminizi/Riot ID’nizi değiştirme işlemi tamamen ücretsiz ama bu işlemi 30 günde bir kez yapabilirsiniz. Bu nedenle isim değiştirirken dikkatli olmanız önemli​.
  • Kullanıcı Adı ve Riot ID Farkı: Kullanıcı adı, Riot Games’e giriş yapmak için kullandığınız isimdir ve bu değiştirilemez. Riot ID ise oyun içinde görünen isimdir ve bu ad, değiştirilebilir​.
  • Kurallar ve Kısıtlamalar: Riot Games, oyuncuların isimlerinde nefret söylemi, küfür ya da uygunsuz içerik barındırmaması gerektiğini anımsatıyor. Ayrıca, isimlerinizde; adres, telefon numarası gibi kişisel bilgilerinizin yer almaması gerekiyor.
  • Etiket Kısıtlamaları: Yazının önceki kısımlarında da belirttiğimiz üzere etiketlerde, belirli bölge kodları kullanılamıyor. Bu tür kodlar kullanıldığında, hata mesajı alabilirsiniz; bunun sonucunda daha uygun başka bir etiket denemeniz gerekebilir​.

Siz de Valorant oynarken sahada harikalar yaratıp adınızın tüm dünya tarafından öğrenilmesini istiyorsanız, önce iyi bir isim seçin, ardından “canavar” gibi bir bilgisayar tercih edin. Rekabetçi oyun dünyasındaki tüm yapımları, yüksek kare/saniye hızlarında çalıştıran Monster imzalı oyun bilgisayarları, Valorant’taki başarınızı katlamanıza yardım edecek.

 

Sıkça Sorulan Sorular

  • VALORANT kaç kez isim değiştirilir?

    • VALORANT’ta isim değiştirme işlemi, Riot ID’nizi değiştirme olarak bilinir. Bu işlem, belirli bir süre sınırlaması ile yapılabilir. Riot Games, oyuncuların Riot ID’lerini 30 günde bir kez değiştirmelerine izin verir. Bu nedenle, isminizi değiştirirken dikkatli olmanız önemlidir.
  • VALORANT kullanıcı adı değiştirme paralı mı?

    • VALORANT kullanıcı adı değiştirme işlemi ücretsizdir. Riot Games, oyuncuların Riot ID’lerini değiştirmeleri için herhangi bir ücret talep etmez. Ancak, bu işlemi sıkça yapamayacağınızı ve 30 günde bir kez değiştirme hakkınız olduğunu unutmamanız önemlidir.
  • Valorant kaç günde bir isim değiştirilir?

    • Valorant’ta isim değiştirme işlemi, 30 günde bir kez yapılabilir. Riot Games, oyuncuların Riot ID’lerini değiştirmelerine belirli bir süre sınırlaması koymuştur. Bu nedenle, yeni bir isim seçerken dikkatli olmanız ve değiştirme hakkınızı iyi değerlendirmeniz önemlidir.
Paylaş: