Valorant’taki Ajanların Her Biri Hangi Ülkeden Temsil Ediliyor?

Monster Notebook  21 Haziran 2024

Oyun

Farklı ülkelerden karakterlerin yer aldığı oyun konseptini ilk başlatan yapım, 1987 çıkışlı Street Fighter olsa da bu konsepti sürdüren ve çetin rekabetlere ortam hazırlayan ilk oyunun, 1991’de ülkemizdeki Atari (arcade) salonlarında da oyuncu kuyruklarının meydana gelmesine neden olan Street Fighter II olduğunu söyleyebiliriz. Zaman içinde bu konsept, başka oyunlar tarafından da kullanıldı ama ülkelerin/karakterlerin birbirlerine rakip/düşman olma anlayışı, yerini ufak ufak iş birliği yaklaşımına doğru bırakıyor; en azından Valorant gibi oyunlar, bunu destekliyor. Dilerseniz, Valorant’taki hangi ajanın hangi ülkeden olduğuna göz atalım.

Brimstone (ABD)

brimstone

Oyunun beta sürümünden bu yana yapımda yer alan kontrol uzmanı Brimstone, sahip olduğu hava araçları sayesinde takımına avantaj kazandırıyor.

Viper (ABD)

viper

Beta aşamasından beri oyunda olan kontrol uzmanı Viper, zehir dolu kimyasal aygıtlarıyla düşmanlarına epey zorlu anlar yaşatıyor.

Omen (Bilinmiyor)

omen

Gizemli ve gölgelerle oynayan bir kontrol uzmanı olan Omen’ın nereli olduğu bilinmiyor.

Killjoy (Almanya)

killjoy

1.05 yamasında eklenen gözcü Killjoy, teknolojik tuzaklar ve savunma yetenekleriyle tanınıyor ve robotlarının da yardımıyla rakiplerini güçsüz kılıyor.

Cypher (Fas)

cypher

Oyunun beta aşamasında kullanıma sunulan gözcü Cypher’dan ne uçan ne de kaçan kurtulabiliyor zira kendisi, düşmanlarının tüm hareketlerini biliyor.

Sova (Rusya)

sova

İz sürme becerilerini, Rusya’nın tundralarında mı edinmiştir bilinmez ama keşif yetenekleriyle tanınan öncü ajan Soya, beta sürümünden beri oyunda boy gösteriyor.

Sage (Çin)

sage

Takım arkadaşlarını iyileştirme ve ileri düzey savunma yetenekleriyle bilinen gözcü Sage, beta sürümünden bu yana oyunda yer alıyor.

Phoenix (Birleşik Krallık)

phoenix

Adını Anka kuşundan alan ve ateş bazlı yeteneklere sahip düellocu Phoenix, beta aşamasından itibaren seçilebiliyor.

Jett (Güney Kore)

jett

Güney Kore’yi olabilecek en iyi şekilde temsil eden hızlı ve çevik bir düellocu Jett de beta sürümünden beri oyunda.

Reyna (Meksika)

reyna

Oyuncuların, özellikle teke tek kaldıklarında karşısında olmak istemedikleri düellocu Reyna, 1.0 yamasından bu yana yapımda kullanılabiliyor.

Raze (Brezilya)

raze

Oldukça sıkı bir düellocu ajan olan ve oyunun 1.0 yamasından bu yana varlığını sürdüren Raze, Brezilya’nın sert yüzünü temsil ediyor.

Breach (İsveç)

breach

Düşmanları sersemletme yeteneklerine sahip öncü Breach, beta sürümünden beri oyunda yer alıyor.

Skye (Avustralya)

skye

1.11 yamasında oyuna eklenen öncü Skye, vahşi hayvan ordusuyla dosta güven, düşmana korku veriyor.

Yoru (Japonya)

yoru

Yanılsama ve teleportasyon yeteneklerine sahip bir düellocu Yoru, Valorant’a 2.0 yamasında eklendi.

Astra (Gana)

astra

“Astral yolculuk ve kozmik kontrol bizden sorulur.” diyen Ganalı Astra 2.04 yamasından beri yapımda bulunuyor.

KAY/O (Alternatif Zaman Çizelgesi Dünya)

KAY/O

Gerçek anlamıyla bir savaş makinesi olan ve nereli olduğunu soranlara kısaca “Dünyalıyım” diyen öncü KAY/O, 3.0 yamasından beri oyunda yer alıyor.

Chamber (Fransa)

chamber

Hassas nişancılık yetenekleri ve yüksek görüş mesafesiyle tanınan gözcü ajan Chamber, 3.10 yamasında oyuna dâhil oldu.

Neon (Filipinler)

neon

Biyoelektrik dalgalarıyla düşmanlarına daima zorlu anlar yaşatan düellocu Neon, 4.0 yamasından itibaren oyuncular tarafından tercih edilebiliyor.

Fade (Türkiye)

fade

Oyuna 4.08 yamasıyla eklendiğinde bozkurt işareti yapan ama bu özelliği daha sonra değiştirilen, üzerindeki nazar boncuğuyla ise şıklığını tamamlayan “bu toprakların” ajanı öncü Fade’in adı, kâbus ve korkuyla anılıyor.

Harbor (Hindistan)

harbor

Suya hükmetme gibi enteresan yetenekleriyle takım arkadaşlarını kollayan Harbor, dünyanın en kalabalık ülkelerinden birinden oyuna konuk oluyor fve 5.08 yamasından beri yapımda bulunuyor.

Gekko (ABD)

gekko

6.04 yamasında oyuna eklenen ABD’li bir diğer öncü ajan Gekko, sevimli ama ölümcül yaratıklarıyla takımına hem neşe hem de kill puanı katıyor.

Deadlock (Norveç)

deadlock

Valorant’a 7.0 yamasıyla gözcü kadrosundan giren Deadlock’un Norveç’i en iyi şekilde temsil ettiği ifade ediliyor.

Iso (Çin)

ajan iso

Hiç şakası olmayan “çılgın çocuk” Iso, hem hızlı hem de ölümcül bir düellocu ve oyunda, 7.09 yamasından bu yana bulunuyor.

Clove (Birleşik Krallık)

Ölümsüzlük yeteneklerine sahip kontrol uzmanı Clove, 8.05 yamasıyla Valorant’a teşrif etti ve hâlâ büyük ilgi görüyor.

Valorant’taki yeteneklerinizi, kendinize yakın hissettiğiniz ajanları seçerek sergilemeyi düşünüyorsanız, yeteneklerinizi engellemeyecek çok güçlü bir bilgisayara ihtiyacınız var. Monster imzası taşıyan “canavar” gibi oyun bilgisayarları, Valorant ve diğer tüm rekabetçi oyunlarda en iyi başarıyı elde etmenize yardımcı olacak.

Paylaş: