Viking Temalı En İyi 10 Oyun

Monster Notebook  3 Eylül 2021

Oyun

İlham verici öykülere ve karakterlere sahip İskandinav mitolojisi, Viking teması aracılığıyla sinema filmleri ve müzik eserleri gibi, oyunlarda da kendine yer buluyor. Özellikle kendi kültürüne ait unsurları farklı yöntemlerle anlatmak isteyen geliştiriciler, Viking temasını başarıyla işleyebiliyor. Dilerseniz gelin, Viking temalı en iyi on oyuna birlikte göz atalım.

Valheim

2021 yılının şüphesiz en ses getiren yapımlarından biri oldu Valheim. Aslında buna şaşırmamak lazım. Benzeri oyunlar, hayatta kalma ve inşa unsurlarını belli bir bağlama oturtamadığı için kısa sürede oyuncuların sıkıldıkları yapımlara dönüşürken Valheim, doğrudan Kuzey mitolojisini ele alıp güçlü bir PvE formülüyle oyuncuların karşısına çıkardı. Sonuç: Mutlak başarı.

Assassin’s Creed Valhalla

Masyaf Kalesi’nde başlayan Assassin’s Creed serisi, 12 oyunluk macerasının son durağında bu defa Kuzey diyarlarına uğradı. Gözü kara bir Viking akıncısı olan Eivor’un yönetildiği yapımda erken Orta Çağ dönemi İngiltere’sini keşfetmek mümkün.

Hellblade: Senua’s Sacrifice

Oyun dünyasına çok başarılı eserler kazandıran Ninja Theory’nin belki de en sıra dışı oyunu olan Hellblade: Senua’s Sacrifice, sevgilisi için Helheim’a doğru yolculuğa çıkan Senua’nın ilginç macerasını konu ediniyor. Yapımın en ilgi çekici noktası, oyundaki karakterin psikoz rahatsızlığından muzdarip oluşu ve bu rahatsızlığın belirtilerini adım adım yaşamaya, oyuncuya da hissettirmeye başlaması. Geliştirici ekip, bu rahatsızlığı oyunda en iyi şekilde resmedebilmek adına nörologlarla ve gerçek psikoz hastalarıyla birlikte çalışmış.

The Banner Saga Trilogy

Oyuncuların kendi seçimlerine göre şekillenen esnek yapısıyla öne çıkan ve sıra tabanlı stratejiyi rol yapma elementleriyle aynı potada başarıyla eriten The Banner Saga üçlemesi, Viking temasını etkileyici biçimde işleyen yapımlardan. İlk iki oyunu, yayımlandığı dönemde birçok ödül kazanan ve birçok ödüle de aday gösterilen The Banner Saga, hem Viking temasına hem de türe meraklı oyuncuların kaçırmaması gereken oyunlardan.

The Elder Scrolls V: Skyrim

The Elder Scrolls serisinin şüphesiz en çok ses getiren oyunu olan Skyrim, Viking kökenini açık etmese de gerek ismi değiştirilmiş mekânlarla gerekse karakterlerle ve olay örgüleriyle aslında Kuzey mitolojisinden ve Viking temasından etkilendiğini gösteriyor. Belki de yapımı milyonlarca oyuncu için vazgeçilmez kılan ve onların Skyrim’e yüzlerce saat ayırmasına zemin hazırlayan, bu etkilenimler bütünüdür.

For Honor

Pazarlama konusundaki şanssızlığı nedeniyle yayımlanmasının hemen ardından sunucularında az sayıda oyuncu kalan ancak Ubisoft’un belirli dönemlerde oyunu bedava dağıtmasıyla kitlesini genişleterek ikinci baharını yaşamaya başlayan For Honor, Vikinglerin seçilebildiği güçlü oyunlardan. Oyuncuların, süreç içerisinde kendilerini bir Viking gibi hissedebilmelerini sağlayan For Honor, Orta Çağ temasına meraklı oyuncuların favorilerinden biri.

God of War

Kratos’un yolculuğu, bu defa tek başına değil, oğluyla birlikte İskandinav diyarlarında devam ediyor. Kuzey mitolojisinden ciddi izler taşıyan aksiyon oyunu, serinin önceki oyunlarından tarz olarak epey farklı.

Volgarr the Viking

Klasik oyunlarla zaman geçirmekten hoşlananların başucu oyunlarından Volgarr the Viking, yandan ilerlemeli bir aksiyon platform oyunu. Özellikle zor oyunlardan hoşlananların takdir ettiği yapımın geliştiricisi, Crazy Viking Studios. Oyunun ne kadar Viking temalı olduğu rahatlıkla tahmin edilebilir.

Jotun

Yayımlandığı yıl Kanada Video Oyun Ödülleri tarafından en iyi çıkış yapan oyun ve en iyi sanat yönetimi dallarında ödüller kazanan Jotun, tamamı elle çizilmiş görsellere sahip bir iki boyutlu macera oyunu. Yapımda temel hedef, Viking savaşçısı Thora’nın Valhalla’ya gidebilmek için tanrılara kendini kanıtlamasını sağlamak. Ama bu, yazıldığı kadar kolay değil.

Crusader Kings III

Crusader Kings III, tam bir Viking oyunu sayılmaz ama yapımın Vikingleri seçerek oynamaya imkân tanıması, oyunun listeye girmesini sağladı. Strateji oyunlarıyla arası iyi olanlar ve ayrıntılarda boğulacağı kadar fazla içerik sunan bir oyun arayanlar, yüzlerce saat sürebilecek maceraya başlayabilir.

Paylaş: