Watch Dogs 2 Sistem Gereksinimleri

Monster Notebook  26 Kasım 2019

Oyun

Ubisoft’un ünlü oyun serisi Driver’ın yeni bir sürümü için hazırlanan oyun motorunu kullanan ilk Watch Dogs’un aldığı olumlu tepkiler neticesinde oyuncularla buluşan Watch Dogs 2, şirketin ileri görüşlülüğü sayesinde ilk oyuna nazaran daha çok kişiye ulaştı. 2016 yılında yayımlanan ikinci oyun, oldukça iyi görünen grafiklere ve yaşayan bir dünyaya sahipti. Tabii yapımı akıcı şekilde oynamak, bu nedenle pek kolay olmuyordu. Peki oyun, nasıl bilgisayar donanımlarına ihtiyaç duyuyordu, gelin birlikte göz atalım.

Sistem Gereksinim Tablolarındaki Depolama Alanı Sizi Yanıltmasın

Zaman içerisinde bolca güncelleme alarak çıkışından itibaren biraz daha hacimli hâle gelen birçok bilgisayar oyunu gibi Watch Dogs 2 de hem minimum hem de önerilen sistem gereksinimleri tablolarındakinden daha fazla alana ihtiyaç duyuyor. 27 GB olarak belirtilen alan, bugün Uplay üzerinden oyunu indirmeye çalıştığınızda karşınıza 25,5 GB şeklinde çıkıyor. Şayet oyunun yüksek çözünürlüklü kaplama paketini indirmek isterseniz, yaklaşık 6,5 GB’lık bir alanı daha feda etmeniz gerekli. Kısacası, oyunun depolama alanı gereksinimini 32 GB olarak güncelleyebiliriz.

Bir Açık Dünya Aksiyon Oyunu İçin Mütevazı Sayılabilecek Bellek İhtiyacı

Oyunun yaşayan bir dünyaya sahip olduğunu söylemiştik. Yanınızdan geçip giden insanlar, kara araçları, gece gündüz döngüsü, rastgele yaşanan olaylar ve daha nicesi yapımın ne denli ayrıntılı tasarlandığını gösteriyor. Tüm bu parametrelere karşın Watch Dogs 2, minimum sistem gereksinimlerine göre 6 GB, önerilen sistem gereksinimlerine göre 8 GB bellekle sorunsuz çalışabiliyor. Asıl kullanım senaryolarında da bu vaade aşağı yukarı sadık kalındığı görülüyor. Tüm grafik ayarları yüksek seviyedeyken ve Full HD çözünürlükte, oyunun sistemle birlikte kullandığı bellek miktarı 8,5 GB şeklinde olabiliyor. Tabii, her zaman söylediğimiz gibi fazla belleğin zararı yok, daha çok bellek sisteminizi rahat ettirir.

Oyunu Değiştiren Etmenlerden Biri: İşlemci

Watch Dogs 2’nin hiç şakası yok ve önerilen sistem gereksinimleri tablolarındaki işlemcilerden daha güçlü modelleri bile %40 oranında kullanabiliyor. Bunda, bellek bölümünde aktardığımız açık dünya unsurlarının büyük etkisi var. Bir de yönettiğiniz karakterin dış dünyayla etkileşimi devreye girince, işlemci üzerindeki baskı artıyor. Eğer işlemci kaynaklı takılmaların olmadığı bir Watch Dogs 2 deneyimi yaşamak istiyorsanız, en azından dört çekirdekli ve Hyper-Threading destekli işlemciler edinmelisiniz. Altı ve sekiz çekirdekli işlemciniz varsa, oyun için endişe edecek pek bir şeyiniz olmayacak.

Akıcı Oynanış İçin Ekran Kartı En Önemli Faktör

Grafik detay seviyesini yükselttiğinizde Watch Dogs 2 gerçekten çok hoş grafikler sunuyor. Ayrıntılı gölgeler, yansıma efektleri, karakter modellemelerine bağlı değişimler, araçlar ve daha pek çok öge, kendinizi kurgusal San Francisco Bay Area’da gibi hissettirebiliyor. Elbette bunun ekran kartı cephesinde bir bedeli bulunuyor. Oyunun minimum ve önerilen sistem gereksinimleri tablolarında verilen ekran kartları, maalesef bugün hem bulunamayan hem de açık konuşmak gerekirse oyunu, 30 fps sınırında oynatabilen kartlar. Bu nedenle, en azından NVIDIA GeForce 1650 ve üstü ekran kartlarına veya bu ekran kartlarını bulunduran oyun bilgisayarlarına yönelmelisiniz.

Marcus’a Canavar ile Birlikte Yardım Edin

San Francisco caddelerinde Marcus’la birlikte maceradan maceraya atlarken oyun keyfinizin maksimum seviyede olmasını istiyorsanız, bir canavardan destek isteyebilirsiniz. Monster’ın geliştirdiği Abra ve Tulpar serisi oyuncu bilgisayarlarıyla Watch Dogs 2 başta olmak üzere bütün güncel oyunları akıcı şekilde oynayabilir, kendinizi oyunun baş karakterleriyle özdeşleştirebilirsiniz.

Minimum sistem gereksinimleri:

  • İşletim sistemi: Windows 7 (64-bit)
  • İşlemci: Intel Core i5-2400S ya da AMD FX 6120 ya da daha iyisi
  • Bellek: 6 GB
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 660 2 GB ya da AMD Radeon HD 7870 2 GB
  • Depolama: 27 GB

Önerilen sistem gereksinimleri:

  • İşletim sistemi: Windows 10 (64-bit)
  • İşlemci: Intel Core i5-3470 ya da AMD FX 8120
  • Bellek: 8 GB
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 780 ya da AMD Radeon R9 290 3 GB ya da daha iyisi
  • Depolama: 27 GB
Paylaş: