Yeni Windows Deneyimi, Windows 11 ile Tanışın!

Monster Notebook  15 Eylül 2021

Haberler

Windows 11 ile Tanışın

Windows 11 yaratıcılığını tetikleyecek birçok yeni özellikle birlikte geliyor. Yenilenen başlat menüsüyle sevdiğin kişilere, oyunlara ve haberlere kolayca ulaşabilirsin.

Üretmek Şimdi Daha Kolay

Birden fazla işi kolayca yapmana olanak sağlayacak sezgisel bir deneyime hazır mısın? Yenilenen yerleştirme düzenleri ve Masaüstleriyle üretmenin yeni yollarını keşfet.

Senin İçeriklerin Senin Düzenin

Microsoft 11 ile ilgi alanlarını derlemek de onlara ulaşmak da çok kolay. Microsoft Edge ve çok sayıda Arabirim Öğesi’ni sana özel şekilde düzenleyebilir, sevdiğin dizilere, haberlere ve diğer içeriklere kolayca ulaşabilirsin.

Oyun Performansını Katla

Windows 11 oyun performansını iyileştirecek şekilde üretildi. Windows 11 ile gerçekliğe meydan okuyan grafiklerin keyfini çıkar.

Minimum Sistem Gereksinimleri

İşlemci: 1 gigaherts (GHz) veya daha hızlı, 2 veya daha fazla çekirdekli, uyumlu bir 64 bit işlemci ya da Çip Üzerinde Sistem (SoC)

Bellek: 4 GB RAM

Depolama: 64 GB veya daha büyük depolama aygıtı

Grafik Kartı: WDDM 2.0 sürücüsüyle DirectX 12 veya üzeri ile uyumlu

Sistem üretici yazılımı: UEFI, Güvenli Önyükleme özellikli.

TPM: Güvenilir Platform Modülü (TPM)

Ekran: Diyagonal olarak 9 inçten daha büyük olan yüksek çözünürlüklü (720p) ekran, renk kanalı başına 8 bit.

İnternet bağlantısı: Windows 11 Home kurulumu için Microsoft hesabı ve internet bağlantısı gereklidir

Sıkça Sorulan Sorular

 

Windows 10 ile Windows 11 arasındaki fark nedir?

Windows 11, Windows 10’un sahip olduğu tüm gücünü ve güvenliği, yeniden tasarlanmış ve tazelenmiş bir deneyimle sunar. Buna ek olarak yeni araçlarla, seslerle ve uygulamalarla birlikte gelir. Kullanıcı deneyimini iyileştirecek tüm ayrıntılar Windows 11’de düşünülmüştür. Üretkenliğini artıracak ferahlatan bir deneyim, Windows 11’de seni bekliyor.

Windows 11 işletim sisteminin önceden yüklendiği bir bilgisayarı ne zaman satın alabilirim?

Windows 11 işletim sisteminin önceden yüklendiği bilgisayarlar 2021’in ilerleyen aylarında satışta olacak.

Aksesuarlarım Windows 11 ile çalışacak mı?

Windows 10 ile çalışan ve Windows 11 gereksinimlerini karşılayan tüm aksesuarlar Windows 11 ile de çalışacaktır. Emin olmak için aksesuarınızın üreticisine danışabilirsiniz.

Şu anda bilgisayar satın alırsam Windows 11 yükleyebilir miyim?

Şu anda satım alınan ve Windows 10’a sahip bilgisayarların büyük çoğunluğu Windows 11 sistemine yükseltilebilecektir. Bilgisayarın Windows 11 işletim sistemine yükseltilebilmesi için minimum sistem gereksinimlerini karşılaması ve bazı özellikler için belirli donanımlara sahip olması gerekir. Windows 11’e yükseltme adımları, henüz kesin olmamakla birlikte, 2021 yılının son aylarında kademeli olarak başlayacak ve 2022 yılında da devam edecek. Zamanlama, cihaza göre değişiklik gösterir.

Mevcut Windows 10 bilgisayarımın Windows 11 donanım gereksinimlerini karşılayıp karşılamadığını nasıl anlarım?

Mevcut bilgisayarınızın minimum gereksinimlerini karşılayıp karşılamadığını öğrenmek için Bilgisayar Sistem Durumu Denetim uygulamasını indirin ve çalıştırın.

Bilgisayarım minimum donanım gereksinimlerini karşılamıyorsa Windows 10’da kalabilir miyim?

Tabii ki! Windows 10, Windows’un harika bir sürümü olarak kalmaya devam ediyor. Windows 10 14 Ekim 2025’e kadar desteklenmeye devam edecek.

Paylaş: