Windows 11’in Yeni Özelliklerinden Monster Ayrıcalıklarıyla Yararlanın!

Monster Notebook  29 Eylül 2021

Haberler

Microsoft’un işletim sistemi geliştirme konusundaki uzmanlığı, her yeni Windows sürümüyle daha rahat görülebiliyor. Hem eğlenmek hem de dijital içerik üretmek için kullandığınız dizüstü bilgisayarınızda yüklü olan Windows serisi işletim sistemleri, size büyük bir esneklik kazandırırken sahip olduğunuz bilgisayar donanımlarını en efektif biçimde değerlendirebilmenize de imkân tanıyor. Dünyanın en çok tercih edilen işletim sistemi olduğunu yapılan pazar araştırmalarıyla kanıtlayan ve Microsoft’un şimdilik en güncel son kullanıcı işletim sistemi olan Windows 10, 2021’in ortaları itibarıyla %78’lik pazar payına sahip. Ancak donanım dünyası gibi yazılım dünyası da teknolojik gelişmelere olanca cömertliğiyle kucak açıyor ve bu nedenle Windows 10 işletim sistemi, yerini Microsoft’un yeni işletim sistemi Windows 11’e bırakmaya hazırlanıyor. Kullandığınız dizüstü bilgisayarda Windows 7 veya Windows 10 bulunuyorsa ücretsiz yükseltmeyle geçebileceğiniz işletim sistemi, hayatınızı ve işlerinizi kolaylaştıracak pek çok özellikle geliyor.

Dizüstü Bilgisayar Ekranını Windows 11’le Daha Verimli Kullanın

Microsoft’un, gerek kullanıcılardan aldığı geri bildirimlerden gerekse akıllı cihazların kullandığı mobil işletim sistemlerinin olumlu yanlarından ilham alarak tasarladığı Windows 11, bir çırpıda sayılamayacak kadar çok sayıda yeni özelliği beraberinde getiriyor. Bunlardan en ilgi çekici olanlardan biri, pencere konumunu otomatik ayarlama özelliği. Daha önceki Windows işletim sistemlerinde pencereleri her iki yana yaslamayı Windows ve yön tuşlarından yardım alarak yapmanız mümkündü ancak bu defa önceden tanımlı pencere senaryoları Ayarlar kısmında bulunuyor. Kısayol yardımıyla da erişebileceğiniz özellik sayesinde iki veya daha fazla sayıdaki uygulama ve işletim sistemi penceresinin konumunu, size en konforlu gelecek biçimde ve zahmetsizce ayarlayabilmeniz mümkün. Dizüstü bilgisayar modelleri kullanan ve cihazlarını, monitör veya televizyon gibi birimlere bağlayanların zaman zaman yaşadığı ölçeklendirme ve pencere konumu kaybolması sorunları da Windows 11 ile geride kalıyor. Zira ekranlar arası geçiş yaptığınızda hangi pencereyi, hangi ekrana göre konumlandırdığınızı yeni işletim sistemi anlıyor ve hemen ilgili yapılandırmaya geçiyor.

Android Uygulamalarını Dizüstü Bilgisayarınızla Kullanmaya Ne Dersiniz?

Microsoft’un şimdiye kadarki en başarılı CEO’larından biri olan Satya Nadella’nın cesur yaklaşımı sayesinde kendi sınırlarını aşan ve yazılım cephesindeki çeperlerini genişleten Windows işletim sistemi, yeni sürümüyle artık Android işletim sistemine uygun yapıdaki uygulamaları ve oyunları kusursuz şekilde çalıştırabiliyor. Bu süreçte Amazon ile iş birliğine giden Microsoft, Amazon Appstore’u üzerinde yer alan uygulama ve oyunları, Windows 11 uygulama mağazası üzerinden erişilebilir kılıyor. İşletim sistemi böylece dizüstü bilgisayarınızda Android uygulamalarıyla keyifli zaman geçirebilmenizi ve Android temelli dijital içerik üretiminizi, akıllı cihazlarınız haricindeki platformlarda da yapabilmenizi sağlıyor.

Windows 11 ile Xbox’a Elveda, Game Pass’e Merhaba!

Özellikle oyunculara yönelik dizüstü bilgisayar modelleri kullanıyorsanız ve şimdiye kadar Windows 10 ile yaşadığınız Xbox uygulama deneyiminden memnun kaldıysanız Game Pass ile çok daha derinlikli bir deneyime hazır olabilirsiniz. Zira Xbox uygulamasıyla yollarını ayıran Windows 11 çok daha gelişmiş özellikler sunan Game Pass uygulamasına kucak açıyor. Oyun yükleme ve kaldırma noktasında kullanıcılara zaman zaman sorun yaşatabilen Xbox uygulamasının iyi işleyen yanlarını daha da güçlü kılan ve sizlere çok daha iyi bir oyun deneyimi yaşatacak olan Game Pass uygulamasına ek olarak Windows 11, yeni nesil oyun konsollarında bulunan Direct Storage özelliğini de taşıyor. Böylece oyunları milisaniyeler içerisinde çalıştırmanız hayal olmaktan çıkıyor.

Windows 11 İçin Dizüstü Bilgisayar Önerisi mi? Canavar ile Tanışın!

Microsoft’un yenilikçi yönünü en iyi şekilde temsil eden ve sunduğu güçlü özellikler karşısında, modern donanım bileşenlerinin yanı sıra TPM 2,0 Güvenilir Platform Modülü’ne gereksinim duyan Windows 11; en yeni donanım bileşenlerini taşıyan Monster Notebook imzalı laptop’larda sorunsuz şekilde çalışıyor.

Monster’ın imzasını taşıyan Huma, Markut, Abra, Tulpar ve Semruk serilerinden dizüstü bilgisayarlarla hem çalışmalarınızı Windows 11 işletim sisteminde keyifle sürdürmeniz hem de güncel oyunları kusursuz şekilde deneyimlemeniz mümkün. Siz de en güncel Intel işlemci, güçlü NVIDIA ekran kartı ve orijinal Windows işletim sistemiyle yapılandırılan modellerden almayı düşünüyorsanız Monster dizüstü bilgisayar fiyatları üzerinde inceleme yapabilir, satın alım sonrasında Monster’ın ömür boyu ücretsiz bakım başta olmak üzere sunduğu olanaklardan faydalanabilirsiniz.

 

Paylaş: