World War Z Sistem Gereksinimleri

Monster Notebook  13 Ağustos 2022

Oyun

Zombi istilası temalı filmlerin arasından hem Brad Pitt faktörüyle hem de bu temaya sahip filmlerin başvurmadığı zombilerin üst üste çıkıp ulaşamadıkları yerlere ulaşabilmesi fikriyle ayrılan World War Z, 2010’lu yılların en önemli sinema filmleri içinde gösteriliyor. Paramount Pictures’ın başarılı filminin, bir video oyununa dönüşmesi de düşünülemezdi. Saber Interactive, zombi temalı yeni bir fikrî mülk yerine filmin lisansını alarak ve filmle aynı adı taşıyan, konu olaraksa film ve kitabı temel alan birinci/üçüncü şahıs nişancı türündeki yapımı, oyun tutkunlarıyla buluşturdu. Bir süre önce Epic Games Store tarafından da ücretsiz verilen ve içerik güncellemeleriyle popülerliğini koruyan oyunun sistem gereksinimlerini gelin birlikte değerlendirelim.

İşletim Sisteminizin Eski veya Yeni Değil, 64-bit Olması Önemli

Sinema filminde olduğu gibi tam anlamıyla zombi sürüleriyle muhatap olacağınız World War Z’de, bu kadar çok sayıda zombinin ekrana yansıması için görece güçlü bir işlemci ve yüksek kapasiteli sistem belleği gerekiyor. 32-bit mimarili işletim sistemleri, yaklaşık 4 gigabayttan fazla bellek destekleyemediği için oyun, Windows 7 veya Windows 10 olması fark etmeksizin, 64-bit mimarili bir işletim sistemi kullanmanızı zorunlu kılıyor.

Güçlü İşlemciyle Horde Mode XL’i Keyifle Oynamanız Mümkün

Az önce de aktardığımız gibi oyunun alametifarikası zombi sürülerine karşı mücadele etmeniz. Kimi zaman ortam sessiz sakinken bir binanın pencerelerinden bir iki saniye içinde 25-30 zombi “aktığını” görebilirsiniz. Bunun gibi sahneler oyunun rutini ve işlemci, böylesi karakterleri sahneye gerçek zamanlı çıkarabilmek için epey terliyor. Buna, sahadaki oyuncuları, çevre koşullarını ve diğer unsurları da eklediğinizde güçlü bir işlemci, tavsiyeden ziyade zorunluluk hâline geliyor. Dört veya daha fazla çekirdeğe sahip bir işlemciniz varsa yapımı, işlemci darboğazı olmadan oynayabilirsiniz.

Ne Kadar Fazla RAM, O Kadar Konforlu Oynanış

Bu tür oyunlarda görebileceğiniz en kalabalık çatışma sahneleri, World War Z’de bulunuyor. Üzerinize akın akın gelen zombiler ve oyun dünyasına ait tüm veriler, bilgisayarınızın belleğini kolayca doldurabiliyor. Tam da bu nedenle oyunun minimum sistem gereksinimlerinde bile 8 GB RAM öneriliyor. Eğer hedefiniz, yapımı Full HD (1080p) ve üstü çözünürlüklerde oynamaksa, oyunun 10 GB seviyesine yakın bellek tükettiğini söyleyelim.

Sabit 60 FPS İçin Güçlü Bir Ekran Kartı Şart

Oyun portföyü epey geniş olan Saber Interactive’in devasa zombi ordularını başarıyla oluştururken yapımın genel teknolojisinin de güncel kalmasını mümkün kılan Swarm Engine yardımıyla geliştirdiği World War Z, sistem gereksinimleri tablolarındaki kartlarla o kadar da akıcı oynanamıyor. Güncel sayılabilecek NVIDIA GeForce GTX 1650 modelinin nefesi bile yüksek grafik seviyesinde ve Full HD çözünürlükte, sabit 60 kareyi vermekte güçlük çekiyor. Açık ya da kapalı alan olması fark etmeksizin zombiler kalabalıklaştıkça da kartın hesaplaması gereken görsel ögeler arttığından kare-saniye değerleri, dibe doğru iniyor. Oyunu Full HD veya WQHD (1440p) çözünürlükte akıcı oynamak için GeForce RTX 2060, RTX 3050 gibi kartlar gayet uygun.

Oyun, Aftermath Sürümü ile 50 GB Sınırına Dayanıyor

Çıktığı günden bu yana defalarca güncelleme alan ve almaya devam eden World War Z, birinci şahıs nişancı kamerası gibi önemli eklentileri beraberinde getiren Aftermath sürümüyle diskinizde 50 GB kadar bir yer kaplıyor. Ancak oyunun diğer eklentilerini de satın alırsanız, bu değer biraz daha artabilir. Eğer oyunlarınızı SSD’ye yüklüyorsanız, bu durumu göz önünde bulundurmanızı öneririz.

Hiçbir Zombi Sürüsü, Canavar’ın Karşısında Direnemez

World War Z’de takım arkadaşlarınızın desteği ve cephanenizle hayatta kalma mücadelesi verirken elinizin altında bir Canavar’ın olması, kesinlikle sizin lehinize. Zira hiçbir zombi sürüsü, Canavar’ın karşısında asla direnemez. Monster Notebook imzalı; Abra, Tulpar ve Semruk serisi oyuncu bilgisayarlarının içerdiği yeni nesil donanım bileşenlerinin size sağladığı esneklikle yalnızca World War Z’de değil tüm oyunlarda düşmanlarınızı zahmetsizce alaşağı edebilirsiniz.

Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşletim sistemi: Microsoft Windows 7 (64-bit)
  • İşlemci: Intel Core i3-3220 veya AMD A10-5700
  • Bellek: 8 GB
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 650 Ti 2 GB ya da AMD R7-240 2 GB
  • Depolama: 50 GB

Önerilen Sistem Gereksinimleri

  • İşletim sistemi: Windows 10 (64-bit)
  • İşlemci: Intel Core i7-3970 veya AMD Ryzen 5 2400G
  • Bellek: 16 GB
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 960 2 GB ya da AMD Radeon R9 280 3 GB
  • Depolama: 50 GB
Paylaş: