WRC 8 Sistem Gereksinimleri

Monster Notebook  1 Kasım 2022

Oyun

Genellikle “meraklısına” şeklinde sınıflandırılan ralli oyunları, standart araba yarışı oyunlarını oynayanların ilgisini, biraz da zor olmaları sebebiyle çekmeyebiliyor. Ama bazen öyle oyunlar çıkıyor ve öylesine güçlü içerikler sunuyor ki bu yapımlara kayıtsız kalmak olanaksız hâle geliyor. Bu yapımlardan biri hiç şüphe yok ki WRC 8 FIA World Rally Championship. Aralarında; Arjantin, Avustralya, Şili, Finlandiya, Almanya, İtalya gibi pek çok ülkenin yer aldığı oyunda “Türkiye Rallisi” de bulunuyor. Datça, Yeşilbelde, Çiçekli, Marmaris gibi tatil yerlerinde gerçekleştirebileceğiniz yarışlara ev sahipliği yapan WRC 8, bu nedenle Türk oyuncuların da beğenisini kazanıyor. Eğer bu yapım sizin de ilginizi çektiyse ve oyunun sistem gereksinimlerini merak ediyorsanız gelin, WRC 8’in donanım gereksinimlerine birlikte göz atalım.

Oyunu, Windows 7’de Bile Oynamak Mümkün

Her ne kadar kendini ralli oyunları yapmaya adamış gibi görünse de 2023 içinde çıkmasını beklediğimiz Test Drive Unlimited Solar Crown’ı da geliştiren KT Racing, 2020 yılında yayınlanan WRC 8’in işletim sistemi tarafındaki gereksinimlerini epey düşük tutuyor. 64-bit destekli Windows 7 işletim sisteminizde oynayabileceğiniz yapım, aynı zamanda güncel sistemlerde desteklemekte.

Önerilenler Tablosundaki İşlemciler Oyun İçin Daha Uygun

İki yıldan uzun bir süre önce çıkan ve çıktığı dönemde bile birkaç sene öncesinin işlemcilerini bu oyun için uygun olarak belirten geliştirici ekip, mütevazı yaklaşıyor olsa da oyun, donanım kullanımı konusunda geliştirici ekip gibi mütevazı davranmıyor. Minimum sistem gereksinimleri tablosunda yer alan Intel işlemci ile dönemdaş olan dört çekirdekli ve Hyper-Threading destekli Intel Core-i7 2600K modelli işlemci, 1080p çözünürlükte ve en yüksek grafik detay seviyesinde %50 oranında kullanılabiliyor. Bu da minimum sistem gereksinimlerindeki işlemcilerin, oyunu, işlemci darboğazı olmaksızın çalıştıramayacağı anlamına geliyor. Buradan hareketle önerilenler tablosundaki dört ve altı çekirdekli işlemciler, yapım için daha uygun görünüyor.

Bellek Kullanımı Konusunda Optimizasyon Harikası Bir Oyun

Bir oyun stüdyosunun ne kadar hünerli olduğunu görmek istiyorsanız, bu stüdyonun geliştirdiği oyunların hangi donanımlarda, nasıl performansla çalıştığını incelemeniz yeterli. KT Racing de uzun yıllara dayanan tecrübesini WRC 8 oyununda bir kez daha gösteriyor ve özellikle oyunun bellek kullanımı noktasında bir optimizasyon harikası olduğunu kanıtlıyor. 8 GB sistem belleği bulunan bilgisayarlarda bile rahatlıkla çalışan ve 1080p çözünürlükte, yüksek grafik detay seviyesinde, toplamda 6 GB bellek kullanımı ile dikkat çeken oyun, düşük RAM’li bilgisayara sahip kullanıcılar için ideal yarış oyunlarından biri hâline gelebilir.

Full HD Çözünürlükte Oynamak İçin Güncel Ekran Kartı Şart

Gerçekten eski sayılabilecek bir bilgisayarınız varsa ve bu bilgisayarın ekran çözünürlüğü, 1080p’den düşükse WRC 8’i minimum sistem gereksinimleri tablosunda yer alan ekran kartlarıyla 30 fps civarında oynayabilirsiniz. Ama hedefiniz, daha yüksek çözünürlükte ve daha iyi grafik detay seviyesinde etkileyici bir ralli keyfi yaşamaksa, önerilenler tablosundaki ekran kartları daha iyi bir seçenek olacaktır. Hatta mümkünse daha güncel bir ekran kartı edinip rotanızı 4K (2160p) çözünürlüğe bile çevirebilirsiniz.

Doyurucu Oyun İçeriğine Karşın Düşük Depolama İhtiyacı

Tek oyuncu odaklı olmasına rağmen son derece doyurucu bir içeriğe sahip WRC 8, tüm görevleri ve yarışları bitirdikten sonra 100 saatin üzerinde bir oynama süresi elde etmenizi sağlayabilir. Oyun, bu dolu dolu içeriğini yalnızca 19 GB sığdırabilmiş gibi görünüyor. Güncel oyunların bazen yüzlerce GB tutan depolama ihtiyacı karşısında oldukça kabul edebilir kalan 19 GB’lık alan, belki de KT Racing’in optimizasyon konusundaki başarısının bir sonucu olabilir.

İçinizdeki Ralli Canavarını, “Canavar” ile Çıkarın

Çıktığı yıl ya da türü fark etmeksizin her oyunu en iyi koşullarda ve en yüksek kare/saniye oranlarında deneyimlemek istiyorsanız, “canavar” gibi bir bilgisayara ihtiyaç duyabilirsiniz. WRC 8 oynarken içinizdeki ralli canavarını ortaya çıkaracak ve sizi başarıdan başarıya götürecek Monster Notebook imzalı; Abra, Tulpar ve Semruk serisi oyuncu bilgisayarları, sadece WRC 8’de değil, diğer tüm oyunlarda da başarı kaydedebilmenizi sağlıyor.

Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşletim sistemi: Microsoft Windows 7 (64-bit)
  • İşlemci: Intel Core i3-2100 ya da AMD FX-4350
  • Bellek: 6 GB
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 650 2 GB ya da ATI Radeon HD 5870 2 GB
  • Depolama: 19 GB

Önerilen Sistem Gereksinimleri

  • İşletim sistemi: Windows 10 (64-bit)
  • İşlemci: Intel Core i5-6600 ya da AMD Ryzen 5 1600
  • Bellek: 8 GB
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 1060 3 GB ya da AMD Radeon RX 580 4 GB
  • Depolama: 19 GB
Paylaş: