WWE 2K22, Oyuncuları Mutlu Edebildi mi?

Monster Notebook  4 Haziran 2022

Oyun

Türkiye’de sınırlı bir kitle tarafından izlense de önce Flash TV, sonra Fox TV, “Amerikan Güreşi”ni oturma odalarımıza kadar getirmişti. Bu sayede Goldberg’leri, Kevin Nash’leri, Scott Hall’ları tanımış; akrobasi, güreş ve teatral yeteneklerin dev gibi adamlar tarafından nasıl başarıyla gerçekleştirildiğine tanık olmuştuk. O dönem yayımlanan WWE temalı video oyunları ise teknik yetersizlikler nedeniyle bugüne kıyasla çok da başarılı olmasa da bizlere keyifli zaman geçirtiyordu. Ama günün birinde teknolojinin bu kadar gelişip WWE yıldızlarını, tam da yıldız oldukları dönemdeki hâlleriyle oynayabileceğimizi pek tahmin etmiyorduk.

Hem oyuncular hem de oyun otoriteleri tarafından büyük bir şaşkınlık ve biraz da kızgınlıkla karşılanan WWE 2K20’den sonra kendini güreş ringinin gerisinde dinlenmeye çeken 2K ve Visual Concepts bu defa daha iddialı bir oyunla geri döndü. Efsane WWE oyuncularının yer aldığı, dahası ringlerin bir dönem “Junior”ı olan Rey Mysterio’nun önemli maçlarını oynama fırsatı sunan WWE 2K22, bir dizi yenilik ve iyileştirmeyle geliyor.

Yeni Oyun Motoru, Yeni Animasyonlar, Yeni Kontroller

Oyuncuların güncel bir AAA oyundan etkileyici grafikler beklediğini bilen geliştirici ekip, WWE 2K22’yi yepyeni bir oyun motoruyla hazırlıyor. Oyun, PC’de iyi görünse de artık daha iyi grafikli oyunlara denk geldiğimiz için karşılaştığımız grafikler, şok edici gerçekçilikten epey uzak duruyor. Bunda, yapımın dokuzuncu nesil konsollar gibi sekizinci nesil konsollar için de hazırlanmasının etkili olduğunu düşünüyoruz. Zira ilgili konsolların hesaplama gücü, güncel konsollarla ya da PC ile kıyaslandığında hayli düşük kalıyor. Grafikler gibi oyuncu animasyonlarında da ciddi bir çeşitlilik dikkat çekiyor. Daha organik hareketler sayesinde oyuncuları takip ederken bir oyun oynadığımız hissi, kendini bir WWE karşılaşması izlediğimiz hissine bırakabiliyor. Serinin önceki üyelerine kıyasla anlamlı bir forma kavuşturulan kontroller, animasyonlardaki akıcılıkla birleşince keyifli oyun süreçleri yaşamamızı sağlıyor. Güreşçilerin yalnızca karşılaşma esnasında değil ringe gelirken gerçekleştirdikleri hareketler de animasyonlardaki doğallıktan nasiplendiği için bu durum, oyunun atmosferine rahatça dâhil olabilmemize yardım ediyor.

Girişte isimlerini andığımız klasik güreşçi ve yeni isimlerin yanı sıra maalesef oyun çıktıktan üç gün sonra aramızdan ayrılan unutulmaz güreşçi Scott Hall’u (ya da ringdeki adıyla Razor Ramon) da içeren, yaklaşık 200 güreşçilik kadro oyunda bizleri bekliyor. Ama yapımın asıl değer verdiği isim şüphesiz, yapımın kapağını da süsleyen Rey Mysterio.

Mod Zenginliği Konusunda WWE 2K22’nin Eline Kimse Su Dökemez

İki yıllık ayrılığın acısını, bolca oyun modu sunarak çıkarmaya gayret gösteren WWE 2K22, karşısında saatler geçirebilmemiz için elinden geleni yapıyor. Yapımda öğretici bölümünü pas geçtiğimizde, sadece Play bölümünde bile teke tek, ikiye iki (ve sayılar giderek artıyor) dokuz ayrı oyun modu bulunuyor. Hatta bu modlardan Royal Rumble’ı tercih ederek aynı anda otuz güreşçiyi aynı ringe davet ederek beyin yakan bir karşılaşma deneyimlememiz bile mümkün oluyor. Ayrıca Turnuva başlığına geçiş yaparak dilediğimiz modlardan birini seçerek turnuvalarda mücadele edebiliyoruz.

Flash TV dönemlerinden bu yana WWE’ye gönül vermiş oyun tutkunlarının gözlerini nemlendirecek Vitrin modu ise 90’ların sonu ile günümüz arasını kapsayan zaman diliminde gerçekleşen Rey Mysterio karşılaşmalarını sanal olarak deneyimlememize imkân tanıyor. Güreşçinin ilgili karşılaşmalara dair anılarını da aktardığı yapımda, maçların orijinal kayıtları da yer yer devreye girerek daha etkileyici bir oyun tecrübesi yaşamamız sağlanıyor. Bu modlara ek olarak; Universe, MyGM, MyFaction ve MyCareer olan adı MyRise şeklinde değiştirilen kariyer modları da WWE dünyasında eğlenceli vakit geçirebilmemize hizmet ediyor.

Eğer siz de bir WWE tutkunuysanız, vakit kaybetmeden WWE 2K22 ile tanışmalısınız. Kusursuz bir WWE 2K22 deneyimi için ise Monster’ın birbirinden güçlü canavalarını hemen inceleyebilirsiniz: https://www.monsternotebook.com.tr/oyun-bilgisayarlari/ 

Paylaş: