Y Kuşağı’nın Kolektif Bilinçaltını Gıdıklayacak Oyun: Homebody

Monster Notebook  6 Ağustos 2022

Oyun

Beyaz perdede çok başarılı örneklerini gördüğümüz ve korku türüne büyük katkı sağlayan ev istilası konsepti, video oyunlarında da bir şekilde kendine yer bulmaya devam ediyor. Bunun en güncel örneği ise bu yazının hazırlandığı dönem itibarıyla henüz yayımlanmayan ancak sunulan tek tanıtım videosuyla korku ve gerilim türündeki oyunlardan hoşlananları heyecanlandıran Homebody. Peki, Homebody bize neler vadediyor? Gelin, oyunun açıklanan ayrıntılarına değinelim.

Bulmacalarla Dolu Evde Katilden Kaçmak Hiç de Kolay Değil

Görsel stil itibarıyla 1990’ların sonlarında oyun tutkunlarıyla buluşan macera oyunlarının izinden giden ama modern dokunuşlar da bulunduran Homebody, bulmaca odaklı bir hayatta kalma korku oyunu. Emily’yi kontrol edeceğimiz yapımda, Perseid meteor yağmurunu izlemek için kendi evlerinden uzakta bir ev kiralayana Emily ve arkadaşları, meteor yağmuru aracılığıyla kendi aralarındaki bağları da güçlendirmeye çalışıyor. Ancak kiraladıkları evde elektrikler aniden kesildiğinde ne meteor yağmuru ne de bağ güçlendirme sürecinin bir önemi kalmıyor. Zira elektriklerin kesilmesiyle evde bir katil olduğu meydana çıkıyor. İşte Homebody’nin başta da belirttiğimiz ev istilası konseptine de burada sırtını yaslamaya başlıyor. Hâlihazırda kendi geçmişlerindeki karanlık anıların pençesinden kaçmaya çalışan Emily ve arkadaşları bu kez katilin kanlı ellerinden kurtulmaya çalışıyor. Fakat katil, Emily haricindeki karakterleri teker teker yakalıyor ve Emily de bulmacalarla dolu bu evde bir yandan katille karşılaşmamaya çalışırken diğer yandan bulmacaları çözüp bu kâbusu bir an önce sonlandırmaya çalışıyor. Zamanla gerçeklik algısını yitiren ve sanrıların da katkısıyla işlerin giderek çetrefilli hâle gelmesini çaresizce izleyen Emily’nin en büyük yardımcısı tabii ki siz oluyorsunuz.

Su yüzüne çıkan kısa tanıtım videosundan mekânların sabit kamera açılı olduğu ve karakterin oda içinde eski point and click macera oyunlarındaki gibi yönlendirilebildiği anlaşılsa da oyunun kendi içinde nasıl bir mekaniğe sahip olduğunu şimdilik kestirmek güç. Ancak daha önce Dream Daddy: A Dad Simulator gibi ilginç bir oyuna imza atan Game Grumps’ın bu yeni oyununda birtakım sıra dışı ayrıntılar bulunduğunu biliyoruz: Katili yöneten gelişmiş yapay zekâ gibi.

Çarpık Grafikler Eşliğinde Eşsiz Karşılaşmalar

Geliştirici ekip tarafından 1980’ler slasher filmlerinden ve retro korku oyunlarından ilham alınarak tasarlanan Homebody, yalnızca çarpık grafikleriyle 1980 kuşağı oyuncuların kolektif bilinçaltını gıdıklamakla kalmıyor aynı zamanda tüm oyunculara, özel yapay zekâ sistemiyle etkileyici bir oynanış vadediyor. Geliştiricilerin özellikle vurguladığı, sürpriz kararlar alıp oyuncunun hareketlerine göre hamlelerini dinamik şekilde değiştiren yapay zekâ yönetimindeki katil, bir karşılaşmanın diğeriyle aynı olmamasını mümkün kılıyor. Bununla birlikte oyuncunun tüm ilerlemelerini kaydeden oyun içi ipucu günlüğü, Emily’nin hem olaylarla ilgili bağlantı yakalayabilmesine yardım ederken hem de katil tarafından kaçırılan arkadaşlarıyla bağlantı kurabilmesine imkân tanıyor. Oyunda Emily’nin iletişim kurabildiği arkadaşlarıyla gerçekleştirdiği diyaloglar da yapımın öne çıkan noktalarından biri olarak gösteriliyor. Arkadaşların, katil karşısındaki akıbetlerini de belirleyebilen diyaloglar, oyunun seyrini tepeden tırnağa değiştirecek gibi görünüyor.

Anlatı odaklı video oyunlarının müdavimi olan oyun tutkunlarının takibe alabilecekleri Homebody, türü ve konusu itibarıyla Game Grumps’ın Dream Daddy: A Dad Simulator sonrasında atabileceği belki en marjinal fikrî adım olabilir. Çıkış tarihi henüz belli olmayan ancak hem Steam hem de Epic Games Store üzerinden edinilebilecek yapım, tanıtım videosuyla açık edilen görselleri dikkate alındığında mütevazı bilgisayarlarda da akıcı çalışabilir. Eğer siz de ev istilası temelli korku filmlerinden ve oyunlarını beğeniyle takip ediyorsanız, Homebody, oyun istek ve takip listelerinizin ilk sıralarına yerleşebilir.

Paylaş: