Yalnızca Gece Oyuncularının Anlayabileceği 8 Durum

Monster Notebook  28 Nisan 2017

HaberlerOyun

Size bir iyi, bir de kötü haberimiz var. Önce iyiden mi başlayalım, yoksa kötü olandan mı? Tamam; iyi haber, merakla beklediğiniz oyun çıktı. Kötü haber ise okul ve iş hayatınızdan dolayı bu oyuna zaman ayıramayacaksınız. Geceleri mi oynarsınız? Tabii, neden olmasın, bu da bir seçenek.

Hayatın koşturmacası içerisinde genellikle hobi olarak ve “kafa dağıtma” amacıyla oynanan bilgisayar oyunlarına zaman ayırmak kimi zaman mümkün olamayabiliyor. Bu yüzden gece oyunculuğu kavramı giderek daha da yaygınlaşıyor. Eğer gece oyunculuğuna adım atacaksanız veya halihazırda gece oyuncularından biriyseniz, yaşadığınız ve yaşayabileceğiniz durumları sizin için sıraladık.

   1.Sabah Okul Var Ama Takım Arkadaşlarımı Bırakamam

1

Takım bazlı oyunlar oynuyorsanız ve yer aldığınız takımda frag üstüne frag alma beceriniz varsa, o takım artık sizsiz olmaz. Hele gecenin ikisinde, takımınızı birkaç gün önce duman eden ekiple yeniden kapışmanız varsa hemen söyleyelim, size o gece uyku yok. Sabah okul ya da iş mi var? Olabilir. Ertesi gün uykusuz dolaşmanız, takım arkadaşlarınızı yalnız bırakmanızdan daha iyidir.

   2.Sorunlar, Onları Çözmeniz için Vardır

2

Yeni bir oyun aldınız fakat ya mavi ekranlardan ya da oyun çökmelerinden bir türlü oyunu oynayamıyorsunuz. Hiç önemli değil, yerli ve yabancı forumlar ne güne duruyor? Saatler geçer, kuş cıvıltıları ve horoz ötüşleri eşliğinizde siz sorunu çözmüş olarak yatağa dönersiniz. İşte o an yaşadığınız huzur pek az şeyde vardır.

   3.Sol Elle Yersem Yürüyemem, Sağ Elle Yersem Nişan Alamam

3

Gece ilerledikçe ciddi bir fiziksel aktivitede bulunmasanız da, oynadığınız oyunların size salgılattığı adrenalin ve farkında olmadan harcadığınız enerji nedeniyle karnınız acıkır. Yapacağınız şey ya akşam yemeğinden bir tabak doldurup mutfakta yemenizdir ya da cips poşetini kapıp odanıza dönmenizdir. Tabii bir oyuncu için ikinci seçenek daha caziptir ancak o cips, en az hasarla nasıl yenebilir?

   4.Oyundaki Karakter Bana Bir Şeyler Anlatmak İstiyor

4

Az önce devirdiğiniz düşmanın kalkıp seksek oynadığını mı görüyorsunuz? Yoksa oyunda yönettiğiniz karakter size isminizle hitap etmeye ve sizinle diyalog kurmaya mı başladı? Hayır, henüz aklınızı kaybetmediniz. Sadece yorgunluk ve uykusuzluktan halüsinasyon görüyorsunuz. Bilgisayarı olabildiğince hızlı şekilde kapatıp yatağa girmenizde fayda var.

   5.Gözleriniz Kapalıyken de Savaş Devam Ediyor

5

En sevdiğiniz strateji oyununu, “Bir tur daha, bir tur daha,” diyerek saatlerce oynadınız ve yatağa yattınız. Fakat o da ne? Gözlerinizi kapatsanız da birliklerinizi hâlâ savaşırken görüyor, sağa da dönseniz sola da dönseniz gözlerinizi kapattığınızda beliren sahneleri ortadan kaldıramıyorsunuz. Merak etmeyin, yalnız değilsiniz. Bunun tek bir çözümü var. Şaka yaptık, çözümü yok, mecburen uyumayı bekleyeceksiniz.

   6.Daha Yatmıyor Musun Çocuğum?

6

Ailenizle birlikte yaşıyorsanız ve ailenizin bilgisayar oyunlarına karşı özel bir ilgisi yoksa onlara, yaptığınız şeyi anlatmanız biraz zor. Hele ilerleyen saatlerde en önemli görevlerden birini gerçekleştirirken odanıza dalan ebeveyninizin, “Daha yatmıyor musun çocuğum, saat kaç oldu?” demesinden sonra, ne görev yapma hevesiniz kalır ne de konsantrasyonunuz. Tavsiyemiz, sabah olduğunda oyununuzu anlatmanız ve bu konuda anlayış beklediğinizi belirtmeniz.

   7.Gece Karanlığında Yankılanan Klavye ve Fare Sesleri

7

Maalesef gerçekte yaşanan, başlıktaki kadar şiirsel değil. Hele mekanik klavye ve biraz gürültücü bir fare kullanıyorsanız, oyunda attığınız her adım, arkadaşınıza yazdığınız her mesaj, gecenin ilerleyen saatlerinde evin diğer ucundan bile duyulabilir. Abarttığımızı düşünüyor olabilirsiniz. Haklı olabilirsiniz, galiba biraz abarttık; ama bu, klavye ve fare seslerinin geç saatte daha rahatsız edici olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

   8.Canavara Sırtınızı Dayayın, Karanlıkta Rakip Tanımayın

8

Monster’ın oyuncular için özel olarak geliştirdiği ve sayısız özellikle zenginleştirdiği oyuncu bilgisayarları, gece karanlığında rakiplerinize karşı meydan okuyabilmenizi sağlıyor. Tercih edeceğiniz modele göre arka aydınlatmalı klavyeyle gelen ve güçlü donanımıyla oyunlardaki performansınızı arttırabilecek laptop modelleri sizleri bekliyor.

 

Paylaş: