Geçmişten Günümüze Euro Truck Simulator Serisi

Monster Notebook  4 Mart 2020

Oyun

Oyun sektöründe 22. yılını dolduran ve çeyrek asra yaklaşırken ardında Bus Driver oyunun yanı sıra 18 Wheels of Steel gibi dev bir seriyi bırakan SCS Software, “Truck Simulator” serisini dimdik ayakta tutmaya devam ediyor. Her oyuncunun içindeki kamyoncuyu keşfetmesini sağlayan Euro Truck Simulator ise yalnızca son dönemde popüler olan yeni oyunlarıyla değil, geçmişte kalan üyeleriyle de oyun dünyasında kült mertebesine erişiyor. Truck Simulator serisinin nereden nereye geldiğine gelin kısaca birlikte göz atalım.

Euro Truck Simulator (2008)

“Âşıksan vur saza, şoförsen bas gaza.” sözünü şiar edinen oyun tutkunlarının aklını başından alan yapım, Avrupa ülkelerinde geçiyor. Londra, Prag, Madrid gibi şehirler arasında bir yandan seyahat ederken bir yandan taşımacılık yaparak ekmek parası kazanmaya çalıştığınız yapım, stres azaltıcı ve rahatlatıcı etkiye sahip. Orijinal araçların alternatif isimli hâllerinin yer aldığı oyunda, seyahat esnasında gereksinim duyacağınız hemen her gösterge bulunuyor.

UK Truck Simulator (2010)

Sanal bir nakliye şirketinin çalışanı olarak İngiltere’nin 18 farklı şehrinde taşımacılık faaliyetleri yaptığınız, bunun yanında ters şeritten gitme hünerlerinizi artırmaya çalıştığınız oyunda, bir süre sonra serbest sürüş de gerçekleştirebiliyorsunuz.

German Truck Simulator (2010)

Almanya’nın 18 kenti ve Avusturya’nın 4 şehri arasında nakliye işlerine girişeceğiniz oyun, yapısal açıdan büyük değişiklikler içermese de şehir ve çevre modellemeleriyle farklılık arz ediyor. Sıkı çalıştıktan sonra Almanya içerisinde kendi şirketinizi ve şubelerinizi açabilmeniz ise oyunun öne çıkan özelliklerinden.

Euro Truck Simulator 2 (2012)

Ufak tefek kozmetik değişiklikler ve ülke/şehir değişiklikleriyle belki de yeni oyunun geliştirilmesi için zaman kazanmaya çalışan SCS Software, Euro Truck Simulator 2 ile yalnızlığına arkadaş arayan oyuncuların yüzünü güldürüyor. Yenilenen oyun motoru, sayısı altmışı aşan Avrupa şehirleri ve binlerce kilometrelik yol ağları, kamyonları kişiselleştirebilmenizi mümkün kılan aksesuar ve göstergeler, seçebileceğiniz lisanslı kamyonlar, ETS 2’nin ilgi çekici yönlerinden sadece birkaçı. Dünyanın genelindeki kamyon severlerle bir arada bulunmanızı sağlayan World of Trucks ise seriye çağ atlatacak nitelikte bir sosyalleşme platformu olma yolunda.

American Truck Simulator (2016)

ABD’yi görmek isteyen oyuncular için kaçırılmayacak bir fırsat olan American Truck Simulator, hem ziyaret hem ticaret peşindeki kamyon tutkunlarının beğenisini kazanıyor. Oyunun mantığında büyük değişiklikler olmamakla birlikte, Avrupa’da geçen oyunların aksine geleneksel formdaki Amerikan kamyonları kullanılıyor. Kaliforniya, Nevada, Arizona, New Mexico, Washington gibi birçok eyaletin yer aldığı yapımda, tarihi ve turistik mekânlar da es geçilmiyor.

Paylaş: