Yardımcı Oyuncu Ödülüne Layık Oyun Tarihinin En İyi Yan Karakterleri

Monster Notebook  15 Aralık 2019

İncelemelerOyun

Karakter yaratımı, sinema dünyasında olduğu gibi oyun dünyasında da büyük önem taşıyor. Özellikle senaryo tabanlı oyunlar geliştiren ekipler, oyuncuların kendileriyle çoğu zaman özdeşleştirebilecekleri ana karakterler ve sempati duyabilecekleri yan karakterler üzerine çalışıyor. Bunun neticesinde bazen ana karakterlerle bazense onlardan daha fazla anılan yan karakterler ortaya çıkıyor. On binlerce oyun arasından en iyi yan karakteri seçmek elbette çok zor, ancak en azından öne çıkan ve oldukça popüler olan on karaktere birlikte bakalım.

1. Clementine – The Walking Dead Serisi

Clementine

Küçük bir kız çocuğunun masumiyetinin zaman içerisinde yerini ne denli büyük acılara bıraktığını adım adım gözlemlememize vesile olan Clementine, Telltale’in hünerli ekibinin imza attığı en etkileyici karakterlerden biriydi. Clementine’ın Lee için endişelendiğinde ona acıklı şekilde seslenişi, hiçbir zaman zihnimizden çıkmayacak.

2. Joker – Batman Arkham Serisi

Joker

Joker, üzerine uzun uzadıya sosyolojik çıkarımlarda bulunulabilecek derecede önemli bir karakter ve beyaz perdede olduğu gibi oyun cephesinde de parlayan bir isim. Onun, Batman için hazırladığı kötü sürprizler kadar motion capture ve seslendirme sanatçılarının performansları da Joker’in unutulmaz olmasını sağlıyor.

3. 8-Ball – Grand Theft Auto III/LC Stories

8-Ball

Bize bir oyunda “Brother” diye hitap eden belki de en samimi şahsiyetti 8-Ball. Patlayıcılarla haşır neşir olmasından dolayı elleri kötü durumda olduğu için arabayı, GTA III’ün başında bizim sürmemizi istemesi de kendisiyle duygusal bağ kurmamıza neden olmuştu. Oyunun ilerleyen safhalarında ona bol bol işimiz düşecekti.

4. Ellie – The Last of Us

Ellie

Joel yaşananların gayet farkında olan, acılarını kalbine gömen, hayatta kalmak uğruna pek çok şeyden feragat edebilen biriydi. Ta ki Ellie’ye denk gelene kadar.. Kızının kaybıyla sarsılan Joel, artık kızı gibi görmeye başladığı Ellie için her şeyi yapmaya hazırdı. Ellie de Joel için sayısız fedakârlıkta bulundu ve ilk oyun içerisinde öyle güçlü bir karaktere dönüştü ki ikinci oyun, doğrudan Ellie çevresinde gelişecek.

5. Elizabeth – BioShock Infinite

Elizabeth

İlk oyun harikaydı. İkinci oyun, olmasa da olurdu. Fakat üçüncü oyun, Elizabeth sayesinde serinin bambaşka bir yola girmesini sağladı. Açtığı yırtıklarla kimi zaman hayatımızı kurtardı, kimi zamansa bir oyunda denk gelebileceğimiz en enteresan sahnelere tanıklık etmemizi sağladı. Oyunun ek paketlerinde kendisini kontrol etme imkânı da elde ettik.

6. Dog – Duck Hunt

Dock Hunt

Siz ördekleri avladıkça sadık dostunuz olarak düşen ördekleri tutup havaya kaldıran ve ekranda çıkan ördekleri vuramadığınızda kıkır kıkır gülen oydu. 1984 yapımı oyundaki köpek karakteri, dönemin de şartları göz önüne alındığında epey başarılıydı.

7. Victor “Sully” Sullivan – Uncharted Serisi

Victor Sullivan

Esprileri, babacan tavrı ve tabii ki Ege Aydan tarafından kendisine verilen sesiyle oyunda gördüğünüz her an sizi mutlu eden ve kendinizi güvende hissettiren Sully, şüphesiz oyun tarihinin en iyi yan karakterlerinden biri.

8. Winston – Tomb Raider Serisi

Winston

Son oyunun krediler kısmı sonrasında, yalnızca eldivenlerini görebilsek de Tomb Raider serisinde bir şekilde kendisine yer bulan kâhya Winston, çoğu zaman gözlerden kaçan, fakat oyunculuğuyla göz dolduran önemli bir şahsiyet oldu. Kendisinin elleri titrerdi, yürürken yorgunluğunu biraz fazla belli ederdi, ama Croft malikânesinin vazgeçilmeziydi.

9. Wheatly – Portal 2

Wheatley_model

Portal 2’nin bu denli başarılı olmasında Wheatly karakteri ve onu seslendiren Stephen Merchant’ın etkisi çok büyük. Bu sevimli karakterle ne zaman karşılaşsanız, sizi gülümsetecek ya da size kahkaha attıracak bir şeyler söylerdi.

10. Cortana – Halo Serisi

H5G_Cutscene_Cortana

Cortana, o kadar sevildi, o kadar benimsendi ki Microsoft, Windows 10 işletim sistemindeki sanal asistana onun adını verdi. Halo evreninde bir şeyler başarıldıysa bu, Cortana’nın yardımları sayesindeydi. 2001’den bu yana Halo’da çok şey değişse de değişmeyen tek şey Cortana’nın güzelliğiydi.

Paylaş: